Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

Vejen, 11/01/2023 - 10:58

Styrelse finder 250 tons gammelt kød hos slagterivirksomhed

Slagterivirksomheden Skare Meat Packers politianmeldt for at forsøge at forhindre styrelse i at lave kontrol.

Af: /ritzau/

Fødevarestyrelsen har under et kontrolbesøg fundet 250 tons gammelt kød, hvoraf noget er helt tilbage fra 2010.

Det skriver Jyllands-Posten.

Fundet er sket i et eksternt frysehus, som tilhører slagterivirksomheden Skare Meat Packers. Virksomheden ligger i Vejen.

Ifølge styrelsen kunne kødet ikke spores tilbage til oprindelseslandet, fordi anmærkningen manglede. Derfor har virksomheden heller ikke kunne redegøre for, hvor det stammer fra.

Det har resulteret i en politianmeldelse, som består af i alt tre forhold.

Skare Meat Packers er også meldt til politiet for at forsøge at forhindre styrelsen i at komme ind og foretage kontrol. Derudover er virksomheden politianmeldt for at ændre oprindelseslandet på en del af kødet.

Det er tilsyneladende ikke ulovligt at sælge gammelt kød, men det kolliderer med lovgivningen, hvis det ikke kan spores.

/ritzau/

København, 11/01/2023 - 10:39

Dansk kendis forlovet: Hun tog røven på mig

Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Pernille Wass og Michelle Kristensen mødte hinanden til en julefrokost. Nu skal forlagschefen og kost- og træningsformidleren giftes.

Bryllupsklokkerne kimer mellem kost- og træningsformidler Michelle Kristensen og forlagschef Pernille Wass.

Parret skal nemlig giftes.

Det afslører Michelle Kristensen i et opslag på Instagram, hvor hun viser forlovelsesringen frem.

- På vores treårsdag tog hun røven på mig og hev en ring frem. Jeg elsker hvert et sekund med den ring på min finger. Du og jeg, Pernille, jubler Michelle Kristensen i opslaget.

Parret stod frem som kærester i foråret 2020 efter at have mødt hinanden til en julefrokost på Politikens Forlag, hvor Pernille Wass nu er forlagschef, og Michelle Kristensen har udgivet flere bøger fra.

Michelle Kristensen har åbenhjertigt fortalt sine følgere på de sociale medier, at hun har kæmpet for at give Pernille Wass' femårige søn en søskende. Hun ventede barn i 2021, men fostret gik til grunde.

Da livet tog den triste drejning, kunne Michelle Kristensen alligevel takke ja til "Vild med dans", som hun ellers grundet graviditeten måtte melde fra til.

Det blev et afbræk efter en hård periode.

- Efter at jeg har været i fem måneders fertilitetsbehandling og taget så mange hormonsprøjter og også været gravid, havde min krop ændret sig. Jeg havde taget fire kilo på. Det var ikke megameget. Men når man arbejder meget med krop, hjerne og kost, føltes det anderledes, sagde hun siden til Ritzau.

- Så er man glad, når man ser en positiv graviditetstest, og så bliver man megaked af det, når man finder ud af, det ikke lykkes. Og så er der alle de gange, hvor det ikke lykkedes, men man troede, at det ville. Så "Vild med dans" er et virkelig godt afbræk fra det hårde halve år, jeg har været igennem.

Med i studiet til at heppe på hende og partner Mads Vad sad Pernille Wass fredag efter fredag.

Ud over "Vild med dans" er Michelle Kristensen kendt fra flere programmer om træning og kost.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 11/01/2023 - 09:16

Prins Harry-bog er kun tidligere overgået af Harry Potter-succesen

Scott Olson/Ritzau Scanpix

Kun overgået af bøgerne om Harry Potter er "Spare" den bedst sælgende ikke-fiktionsbog i Storbritannien.

Prins Harrys erindringsbog "Spare", på dansk "Reserven", er den bedst sælgende ikke-fiktionsbog i Storbritannien. Det skriver The Guardian.

Bogen har solgt 400.000 eksemplarer inklusiv e-bøger og lydbøger.

- Vi vidste godt, at denne bog ville flyve, men den overgår selv vores mest optimistiske forventninger, siger Larry Finlay, administrerende direktør for forlaget Transworld Penguin Random House ifølge The Guardian.

Ifølge forlagsdirektøren er salget kun tidligere overgået af Harry Potter-bøgerne.

Ved en fejl udkom bogen allerede sidste uge på spansk. Derfor var dele af bogen på forhånd kendt i offentligheden.

Blandt andet har prins Harry i bogen fortalt, at han har dræbt 25 mennesker, da han var soldat i Afghanistan.

Han beskylder desuden sin bror - kronprins William - for at have angrebet ham fysisk i forbindelse med en kontrovers om Harrys hustru, hertuginde Meghan.

Bogen er også strøget ind på bestsellerlisterne herhjemme. Tirsdag udtalte både Bog & Idé og Saxo, at bogen lå nummer et.

"Spare" har fået en blandet modtagelse blandt både danske og britiske anmeldere.

I The Guardian bliver bogen beskrevet som et mislykket forsøg på at genvinde fortællingen.

Her skriver anmelder Charlotte Higgins, at bogen på skift er "frustrerende" og "underligt overbevisende" samt "absurd", men også at den fremkalder "medfølelse".

I Politiken giver anmelder Eva Eistrup bogen fire ud af seks hjerter, mens Informations anmelder Bodil Skovgaard Nielsen kalder den både "læseværdig" og "overdådig" men også "fuldstændig ufokuseret".

Prins Harry og hertuginde Meghan trak sig i 2020 som fremtrædende medlemmer af det britiske kongehus. I dag bor de i Californien i USA med deres to børn.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 11/01/2023 - 10:00

Gør din bolig klar til salg

* Gør et godt førstehåndsindtryk. Det gør du ved at trække gardiner fra og persienner op, så lyset kommer ind. Puds gerne vinduerne. Du kan også overveje at male mørke vægge i en lysere farve.

* Gør rent. Det gælder især for køkken og badeværelse, for en potentiel køber vil ikke overtage skidt og snavs.

* Ryd op. De færreste føler sig godt tilpas i et hjem, hvor alting flyder.

* Luft ud. Du kan også sætte potteplanter og velduftende blomster frem.

Kilde: boligsiden.dk

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

København, 11/01/2023 - 10:00

Har du en bolig til salg? Kulde og småfejl kan skræmme købere væk

Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix

Boligmarkedet er for alvor sendt på nedtur, og det kan derfor være svært at få solgt din bolig. Men du kan faktisk selv forbedre din chance for at få et salg.

Hvis du har en bolig til salg, har du garanteret mærket, at det er blevet sværere at få den solgt.

Høj inflation og stigende renter har presset priserne ned, og mange købere er tilbageholdende, når det kommer til at lave store handler.

Men boligsalget er ikke gået helt i stå. Og du kan selv gøre noget for at forbedre din chance for at få solgt din bolig.

To ejendomsmæglere deler deres bedste fif til at gøre din bolig salgsklar og fortæller, hvad køberne typisk bliver skræmt væk af.

Lars Lyng er indehaver af EDC Lemvig. Du har måske set ham i DR's tv-program "Hammerslag", hvor han som en af eksperterne skal gætte prisen på boliger i hele landet.

Han peger som det første på, at det er en god idé at få opdateret Bygnings- og Boligregistret (BBR), der indeholder oplysninger om alle ejendomme og boliger herhjemme.

- Ofte stemmer BBR ikke, og det er også det, som for tiden giver store problemer for skattemyndighederne, når de skal vurdere en ejendom, siger han.

- Hvis man er rigtig uheldig, kan der stå, at ejendommen har en gammel olietank, selv om den for længst er fjernet.

Det kan også være, at der er bygget en garage eller en tilbygning, uden at det fremgår af BBR.

- Når duften af de nybagte boller til fremvisning er forduftet, står man med købers advokat, som gennemgår det hele. Og det kan skabe problemer i et salg, hvis for eksempel BBR ikke stemmer, siger Lars Lyng.

Dine hjemmelavede løsninger i boligen kan fungere og være billige, men køberne kan blive skræmt væk, tilføjer han, hvis noget ser ufærdigt ud:

- Det kan godt betale sig at hyre en fagmand, som kommer forbi og skærer alle kantlister og gerigter i smig. Og det er ofte givet godt ud, hvis man får en håndværker til at bruge en dag på at fikse den slags problemer i boligen.

Lars Lyng fortæller, at han for nylig fremviste to næsten identiske boliger i det samme område, og i den ene bolig var varmen tændt. Den anden var kold og kom overhovedet ikke i spil.

Som sælger skal man passe på, som boligmarkedet er nu, siger han, fordi det ikke er sikkert, at man får lige så mange chancer for at få solgt, som man ville tidligere.

- Jeg tror, det er vigtigere end nogensinde, at boligen fremstår knivskarp, og ikke mindst at prisen er rigtig og realistisk fra starten.

Det er Anders Varming, som er medindehaver af Nybolig Viborg, helt enig i.

- Jeg plejer at sige til mine sælgere, at boligen ikke må føles som en indkøbsseddel for køberen, fordi de selv skal ordne en masse, siger han.

Det kan ikke betale sig at få lavet et nyt køkken eller et badeværelse, for køberen vil typisk medregne det i sit budget.

- En køber kan ofte godt overskue en udgift på 200.000 kroner til et nyt køkken. Men er der 50 forskellige små problemer, som forstyrrer billedet, så bliver det for uoverskueligt, siger han.

Anders Varming anbefaler også, at boligen fremstår let. Den skal være ryddet og rengjort. For mange møbler og inventar kan nemlig fjerne fokus fra boligen.

Og til fremvisning skal du endelig sætte en kande kaffe over og lade duften fra nyvasket tøj sprede sig, siger han. Men undgå at overdrive.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

Nyhedsarkiv