Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 18/05/2023 - 10:56

Statsminister mødes med Bilderbergs magtelite bag lukkede døre

Ukraine og kunstig intelligens er blandt de emner, som skal drøftes af topledere fra politik og erhvervsliv.

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Af: /ritzau/

Statsminister Mette Frederiksen (S) rejser torsdag til Portugals hovedstad, Lissabon, for at deltage i det årlige Bilderberg-møde.

Det skriver Statsministeriet i en pressemeddelelse.

En bred kreds af statsledere og eksperter fra virksomheder, finansverdenen, videnskabelige miljøer og medierne er inviteret.

Også Connie Hedegaard, formand for miljøfonden KR Foundation, samt direktør Kristian Jensen fra brancheorganisationen Green Power Denmark er blandt deltagerne.

Kun inviterede gæster kan deltage, og der kommer i år 130 deltagere, fremgår det af Bilderberg-organisationens hjemmeside.

Møderne foregår i en lukket kreds, og der vedtages ikke erklæringer og udsendes ikke oplysninger om, hvem der har sagt hvad.

Bilderberg-organisationen blev dannet i 1954 af blandt andre Hollands prins Bernard, den amerikanske bankmand David Rockefeller og Denis Healy - en britisk politiker, der senere blev finansminister.

Navnet på organisationen stammer fra hotellet, hvor de holdt deres første møde i Holland, Hotel De Bilderberg.

Bilderberg-møderne har tidligere haft dansk repræsentation.

Flere tidligere statsministre har således deltaget, blandt andre Anders Fogh Rasmussen og Helle Thorning-Schmidt.

Det er i år 69. gang, mødet i den lukkede kreds finder sted.

På dagsordenen er blandt andet den aktuelle konflikt mellem Rusland og Ukraine.

En række andre aktuelle problemstillinger som grøn omstilling og kunstig intelligens vil også blive diskuteret, fremgår det af organisationens hjemmeside.

Mødet finder sted i dagene fra 18. til 21. maj.

/ritzau/

København, 18/05/2023 - 08:18

Hammershøi-maleri er nu det dyreste danske maleri nogensinde

Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Et Hammershøi-maleri er blevet solgt for 62,8 millioner kroner på auktion i New York, hvilket er dansk rekord.

Vilhelm Hammershøis maleri "Interiør. Musikværelset, Strandgade 30" blev natten til onsdag solgt for over ni millioner dollar.

Det skete ved en auktion hos auktionshuset Sotheby's i New York.

Køberen var et amerikansk museum, oplyser Sotheby's til DR.

Beløbet svarer til omkring 62,8 millioner kroner, og dermed slår maleriet rekord som det dyreste danske maleri nogensinde, skriver DR.

Maleriet var på forhånd vurderet til at ville kunne indbringe mellem tre og fem millioner dollar. Men det endte altså med at få hammerslag på over det dobbelte.

Hammershøi sad i forvejen på rekorden.

Det dyreste danske maleri var - indtil onsdag - maleriet "Interiør med kvinde med klaver, Strandgade 30". I 2017 blev det solgt for 39,5 millioner kroner hos det samme auktionshus i New York.

Hammershøi levede i 1864-1916 og malede omkring 140 interiører, også kendt som indendørsbilleder. Godt 60 af dem stammer fra hans og konen Idas lejlighed i Strandgade 30 i København.

Han er verdenskendt for sine enkle og genkendelige motiver som en stue, et vindue, en dør eller en kvinde, gerne set fra ryggen.

Han var en af de fremmeste danske kunstnere i slutningen af det 19. århundrede og i begyndelsen af det 20. århundrede.

Om hvorfor han især har malet interiør, sagde Hammershøi i et interview med tidsskriftet "Hver 8. Dag" i 1907 at:

- Det er saa vanskeligt at sige. Det er kommen ganske af sig selv. Og saa er det jo moderne nu, alle Folk vil have Interiører, nu vil de ikke have andet omtrent; naar jeg maler et Landskab, kan jeg i Reglen ikke sælge det, lød det fra maleren ifølge auktionshuset Bruun Rasmussen.

Hammershøi-maleriet, som blev solgt natten til onsdag, har hængt på væggene i den selvsamme lejlighed i Strandgade, som er afbilledet på maleriet.

Lejligheden blev købt af sælgernes bedsteforældre i midten af 1900-tallet, skriver Sotheby's på sin hjemmeside.

Ifølge auktionshuset har maleriet ikke været udbudt på auktion siden 1944, skriver DR.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 18/05/2023 - 08:00

Linda P: Vi har grint og grædt lidt

Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Linda P er blevet headhuntet til holdet, som skal genrejse Tivolirevyen. Et ikonisk show, som Ove Sprogøe og Dirch Passer har medvirket i.

Dengang Linda P bare var lille Linda Petersen fra Hvidovre, satte hun ofte lystspil og revyer i VHS-maskinen, når hun havde fri fra skole.

Hun forsvandt ind i universet og kunne alle sketchene og sangene ordret.

Nu står hun selv på den scene, hun altid har været bjergtaget af. Linda P debuterer nemlig i Tivolirevyen. Og det er ikke uden ærefrygt, at hun betræder samme scene og samme revy som legendariske revystjerner som Ove Sprogøe, Poul Reichhardt, Helle Virkner, Ulf Pilgaard og Dirch Passer.

- Jeg er så forfængelig med at gøre det godt og ordentligt. Det er jo en helt anden genre end standup, lyder det fra Linda P.

- Det er en stil, som skal overholdes, når det er revy, og den er jeg helt vild med - selv om vi også ser ind i noget fornyelse. Der kommer en ny farve på.

Tivolirevyen spillede sin første forestilling tilbage i 1945.

Undervejs har Tivolirevyen skiftet navn og koncept flere gange. Men det er 24 år siden, at Tivolirevyen som selve Tivolirevyen sidst spillede i forlystelseshaven i hjertet af København.

Det er revyveteranen Lisbet Dahl, der sammen med kapelmester James Price står bag genrejsningen af ikoniske revy, og hun har headhuntet Linda P til opgaven.

- Jeg har sagt til Lisbet, at hvis først jeg siger ja, så er jeg fanget i revy resten af mit liv. Og ganske rigtigt, jeg elsker det, jubler Linda P.

- Jeg er stor beundrer af Lisbet. Hun er jo meget kontant, og jeg kan godt lide den der strikse måde at arbejde på.

Lisbet Dahl instruerer også Tivolirevyen og fungerer dermed som spillende chef.

Når Linda P laver comedy, er hun sin egen chef. Men i Tivolirevyen dirigerer Lisbet Dahl ensemblet.

- I dagligdagen er det superfedt at være sin egen chef. Jeg er økonomisk uafhængig til at bestemme over min egen tid og så videre. Men her er det super dejligt, at det eneste, jeg skal, er det, jeg stadigvæk brænder for: at tage en klovnenæse på og stå og danse, siger Linda P.

- Det er helt vidunderligt, at det er en anden, der styrer stafetten og sørger for sammenhæng, instruktioner, fakturer og pis og lort. Jeg skal bare lege. Selv om jeg har lavet det her i 20 år, kilder det stadig i maven, når jeg finder på en idé. For tænk, hvis folk også synes, det er sjovt.

Linda P er især kendt for sine onemanshows, herunder "Rommen er en tøjte", som hun blev belønnet med prisen som Årets Komiker til Zulu Comedy Galla i 2009.

Revyen står i bemandingsmæssig modsætning til onemanshows. Her går Linda P nemlig på scenen med fem andre, Andreas Bo, Nicolai Jørgensen, Carsten Svendsen og fornævnte James Price og Lisbet Dahl.

- Det er bare et fedt hold, og det er dejligt, at der er nogle, der bliver sure, hvis jeg ikke kommer, siger Linda P og uddyber:

- Nu kommer jeg aldrig for sent. Men det er mere det der med at have kolleger. Det har jeg ikke haft, siden jeg var bygningsmaler. Det er privilegeret.

Fra at have siddet omkring et bord på et hotel er holdet klar til at gå på gulv, som det hedder i den verden.

- Vi har gennemgået tekster og grint - og grædt lidt. Det har været helt fantastisk, og jeg kunne heller ikke selv lade være lige at skrive lidt, fortæller Linda P.

- Jeg synes, det er skideskægt. Men jeg er en stor pige, så de skrotter det bare, hvis de synes, det er noget lort.

Gulvet, som lægger skrå brædder til genrejsningen af Tivolirevyen, ligger i Glassalen midt i den ikoniske forlystelsespark.

Det gør det eventyrligt at tage på arbejde.

- Tivoli er jo mit yndlingssted i hele København. Jeg er herinde to-tre gange om ugen i forvejen, fortæller Linda P. begejstret.

- Jeg og min datter elsker det bare. Om det er regn eller solskin, så er det bare så hyggeligt, jubler den kendte komiker og viser en video af datteren, der danser til et gospelkor, der optrådte på Plænen i Tivoli en søndag i foråret.

Nu får den prisvindende satirestjerne tilmed penge for at være i Tivoli. Den 1. juni får Tivolirevyen premiere og spiller sommeren ud.

Nu skal den kendte komiker spenderer en stor del af sommeren i Glassalen i Tivoli.

Sommerjobbet passer perfekt med, at Linda P spiller om aftenen, hvor lille Nanna alligevel skal sove.

- Jeg skal ikke sige det her til andre end min datter: Medmindre jeg er sammen med hende, så vil jeg jo allerhelst bare arbejde. Jeg kan virkelig godt lide arbejde. Jeg elsker det, siger Linda P.

- Så længe jeg er 100 procent fokuseret og planlægger, så kan jeg være 100 procent til stede som mor og 100 procent til stede med arbejde.

/ritzau/

Læs Mere >>

, 18/05/2023 - 08:00

FAKTA: Det kan være godt at besøge lægen

* Der kan være mange årsager til, at din sexlyst er forsvundet. Det kan for eksempel være biologiske eller psykologiske årsager.

* Det kan være en god idé at gå til lægen, hvis du ikke selv kan finde frem til, hvorfor lysten er forsvundet.

* For i sjældne tilfælde kan der ligge sygdom bag den forsvundne lyst til sex.

Kilde: klinisk sexolog Maj Wismann.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

, 18/05/2023 - 08:00

Mangler sexlysten? Parforholdet starter uden for soveværelset

Celina Dahl/Ritzau Scanpix

Der er stort set altid en eller flere logiske forklaringer på, hvorfor sexlysten er forsvundet, siger klinisk sexolog. Få råd om, hvad du kan gøre.

Der var engang, hvor jeres parforhold nærmest kun foregik under dynen.

Nu er den seksuelle lyst forsvundet - enten udelukkende til din partner eller helt generelt.

Uanset hvad er der stort set altid en eller flere logiske årsager til den manglende sexlyst.

Det forklarer klinisk sexolog Maj Wismann.

- Dem skal vi finde først. For så kan vi faktuelt forholde os til dem, siger hun.

Har du kun mistet lysten til at gå i seng med din partner, skal du ifølge Maj Wismann overveje, hvad der kan have gjort, at det er endt sådan.

Er der for eksempel noget, du finder ubehageligt eller er utryg ved? Det kan også være, at I skændes meget, og at I har en dårlig forbindelse mellem jer uden for soveværelsets vægge.

- Parforholdet starter jo uden for soveværelset. Så hvis man ikke føler sig respekteret eller talt ordentligt til uden for soveværelset, kan man miste lysten til sex med sin partner, siger hun.

Når du har fundet frem til årsagen til din manglende lyst, er det vigtigt, at du har en konstruktiv dialog med din partner.

For kritik og bebrejdelser kan eskalere til en konflikt, siger Maj Wismann.

- Man kan sige: "Jeg har opdaget, at vores konfliktniveau er blevet rigtig højt, og jeg kan mærke, at det påvirker min lyst til at være tæt med dig. Og det gør mig ked af det. For jeg ville ønske, at vi havde færre konflikter og et dejligt og aktivt sexliv".

Har du helt generelt mistet lysten til at have sex, er det formentlig en reaktion på noget andet i dit liv.

Det kan for eksempel være, at du er udmattet efter arbejde og har mere lyst til at sove.

- Sig til din partner: "Grunden til, at jeg har afvist dig 15 gange over de sidste fire måneder, er, at jeg er træt og smadret. Så kan vi prøve at gøre noget?", foreslår Maj Wismann.

Som par kan I også kigge på, hvilke præmisser jeres sexliv har. Det siger sexolog Sara Skaarup.

- Der er en samtale, der handler om, hvorvidt der er tid og energi i hverdagen til at prioritere erotik og sex. En del par finder ud af, at de måske ikke har sat så meget tid af til det. Så der kan man starte, siger hun.

For at prioritere hinanden kan I afsætte kærestetid i kalenderen. Her skal I ikke nødvendigvis i seng sammen, men prioritere hinanden og kærligheden, siger Sara Skaarup, der også forklarer, at det i det lange løb er en parforholdsbevarende investering.

- Om familien i det lange løb er velfungerende og måske endda bliver sammen, afhænger først og fremmest af, om mor og far er glade sammen.

For at få boostet kærligheden og romantikken igen, kan I også overveje at tage i for eksempel sommerhus eller på hotel en gang imellem.

Det kan være en hjælp, hvis I har små børn, har svært ved at slappe af, eller svært ved give jer hen til hinanden derhjemme.

- Både så man selvfølgelig kan have sex uden at skulle dæmpe sig, men også for at få talt sammen. Man kan få en hel nats søvn og have tid til at slentre og holde i hånd.

- Alle de ting, som i virkeligheden er det, der forbinder os, og som gør det mere naturligt at gå i seng sammen, siger sexologen.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

Nyhedsarkiv