Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

Frederiksberg, 21/02/2023 - 11:00

Skuespillers sag om voldsanklager mod ekskæreste udsættes

Robert Hansens voldssag mod sin tidligere kæreste Nynne Larsen udskydes, fordi et forhold er uafklaret.

Sarah Christine Nørgaard/Ritzau Scanpix

Af: /ritzau/

En sag mod skuespiller Robert Hansen, der er tiltalt for vold mod sin ekskæreste, udsættes mindst en måned.

Det har Retten på Frederiksberg besluttet tirsdag, hvor anklager, forsvarer, Robert Hansen og adskillige journalister ellers var mødt op.

Et af forholdene om vold foregik ifølge anklagemyndigheden i Spanien, hvor han og ekskæresten Nynne Larsen blev anholdt af spansk politi.

Anklagemyndigheden har dog ikke fået svar på, hvorvidt der ligger en afgørelse fra det spanske politi.

- Vi mener ikke, at vi kan gøre sagen færdig eller gå i gang med den overhovedet, fordi det er vigtigt, at alle tre forhold bliver vurderet samlet, siger retsformanden i retslokalet.

Robert Hansen er tiltalt for i alt tre forhold af vold mod Nynne Larsen.

Han nægter sig skyldig i alle forholdene, oplyser hans forsvarer, Erbil Kaya, i retten tirsdag.

Den første episode skal have fundet sted den 16. november 2020 i Robert Hansens eget hjem, hvor han ifølge anklageskriftet gav hende flere knytnæver i hovedet.

Cirka et halvt år senere, i marts 2021, tildelte han hende ifølge anklageskriftet slag flere steder på kroppen og én gang i ansigtet med en guitar. Ifølge anklageskriftet var det så voldsomt, at guitaren gik i stykker.

Den sidste episode, som er årsag til, at sagen er udskudt, skal have fundet sted på en ferie i Spanien. Her slog han angiveligt Nynne Larsen, så hun faldt, hvorefter han sparkede hende i ribbenene.

/ritzau/

København, 21/02/2023 - 09:00

Christian Degn: Jeg har følt mig som mindre mand

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Tv-vært Christian Degn lider af stærkt nedsat sædkvalitet, som i mange år har pint ham med følelsen af at være mindre mand. Han frygtede aldrig at blive far.

Journalist og tv-vært Christian Degn havde to drømme. Den ene var at blive journalist, og den anden var at blive far.

Men da den 43-årige tv-vært ikke rigtig kunne få sidstnævnte til at lykkes, fandt han ud af noget, som han sidenhen kun har fortalt til sine nærmeste.

Christian lider af stærkt nedsat sædkvalitet, som han fortæller om det nye tv-program "Degn vil være far".

Idéen til programmet udspringer fra Christians oplevelser i en af de mest ulykkelige perioder i hans liv.

- Jeg ville aldrig have lyst til at tale om det her tidligere. Jeg var bange for at blive valgt fra af kvinder, hvis de nu hørte om min sædkvalitet, fortæller Christian Degn.

Han gik med store bekymringer om, hvad der dog skulle blive af ham, hvis ingen ville have ham, og det at blive far aldrig ville lykkes.

- Jeg havde et billede i mit hoved af et familiestamtræ, hvor der stikker en vissen gren ud fra mit navn. Det sluttede bare der, siger Christian Degn.

- Det gjorde ondt. Jeg havde slet ikke lyst til at tænke tankerne til ende.

I programmet sætter Christian Degn fokus på følelsen af ikke at fungere som mand, og om, hvad han mener, er et tabu blandt mange danske mænd.

- For mig er der noget maskulinitetstab i det, for lige på det punkt har jeg nogle gange følt mig som mindre mand.

- For du skal jo bare kunne levere den ene, skide sædcelle, fortæller han.

Men ifølge Christian Degn handler det om meget mere end blot ham. Det handler om en hel generation, som har svært ved at få børn.

Og mens tv-værten har læst og hørt om mange modige kvinder, som har talt åbent om deres fertilitetsproblemer, så har han ikke hørt så meget fra mændene.

- Jeg ved jo, hvor meget det har fyldt i mit liv, fortæller Christian Degn.

- Og jeg kan også se det på andre, som har kæmpet med at få børn. Kvinder og mænd. Om hvordan det fylder dem med bekymring, sorg, søvnløse nætter, mislykkede drømme og knuste parforhold.

- Det er den mørke del af vores generations kærlighedshistorie. Det er den store skygge, mange slæber rundt med. Det er vigtigt at få snakket om, synes jeg.

Derfor besluttede den nu 43-årige tv-vært at sætte fokus på emnet i en tv-serie, der skulle tage udgangspunkt i ham selv.

Christian fik testet sin sædkvalitet første gang, da han og en daværende kæreste for flere år tilbage havde forsøgt at blive gravide i et stykke tid.

Der skete ikke rigtig noget, og både Christian og kæresten synes da også, at det var lidt mærkværdigt.

Men det barn skulle nu nok komme, blev de ved med at sige til hinanden.

- Så begyndte vi langsomt at tænkte på, om der var noget galt med en af os. Og det var der jo så også, fortæller han.

Christian var taget på Rigshospitalet, hvor han skulle have sin sæd testet.

Og lidt tid efter sad han på en bænk i park uden for hospitalet med svaret vidende om, at han var problemet.

- Jeg sad og gemte mig lidt for verdenen, helt ulykkelig, og havde lige ringet til min daværende kæreste.

- Jeg kan huske, at jeg havde rigtig svært ved at fortælle hende det. Jeg frygtede, at hun ville gå fra mig, og jeg frygtede, at jeg aldrig ville blive far.

I samme periode kunne Christian se sine venner blive gravide, mens sandsynligheden og forhåbningen om, at han selv blev far, langsomt skrumpede.

- Det hele forekom mig ret tåget. Det var så redefinerende for mit liv. Uden jeg helt forstod det.

Årene gik, og Christian var single. Og hvad der så startede som et tv-program, der skulle handle om nedsat sædkvalitet, og tvivlen om, hvorvidt han nogensinde skulle blive far, tog så en helt uventet drejning.

For under optagelserne mødte han sit livs kærlighed, 31-årige Trine Johst Vammen, og de fandt hurtigt ud af, at det var dem, der skulle være sammen.

Derfor vendte Christian tilbage til Rigshospitalet for at få sin sædkvalitet testet igen.

- Da vi sidder på Rigshospitalet både Trine og jeg, får vi at vide, at min sædkvalitet er blevet dårligere end før, fortæller Christian Degn.

Men nogle gange er livet simpelthen for pudsigt, griner han.

For mens parret sidder der og modtager dårlige nyheder, så er Trine gravid, uden de ved det.

- At historien tog en så sindssyg drejning, at Vagn (parrets søn, red.) blev til i første hug, uden hjælp, er helt vanvittigt.

- Altså det er mindre sandsynligt, end at vi havde vundet EM i '92, griner Christian Degn.

- Det burde simpelthen ikke kunne lade sig gøre. Overlægen troede nærmest ikke på det, da han fik det at vide.

En dag ringede Trine til Christian en tidlig morgen og lød helt febrilsk i telefonen.

- Hun havde sagt, at hun ville tage en graviditetstest dagen før, så da hun ringer så tidligt, vidste jeg godt, hvad klokken var slået, fortæller han.

Christian Degn håber, at programmet og historien er med til at give håb for andre med samme problem, og at der bliver sat fokus på emnet både politisk og i samfundsdebatten.

Første episode i programmet sendes på TV 2 21. februar. Både første og anden episode kan streames på TV 2 Play allerede nu.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 21/02/2023 - 08:02

Steffensen og Støving bliver værtspar på ny tv-quiz

Mads Steffensen og Ibi Støving står i spidsen for det nye quizprogram "Alle mod alle", der får premiere til efteråret på Kanal 5 og discovery+.

Warner Bros. Discovery har gaflet to yderst erfarne værter til at guide seere og deltagere gennem det nye quizshow "Alle mod alle".

Mads Steffensen og Ibi Støving står nemlig i spidsen for programmet, som får premiere på Kanal 5 og discovery+ til efteråret.

Det annoncerer Warner Bros. Discovery i en pressemeddelelse.

Mens at Ibi Støving tidligere har været vært på Kanal 5-programmet "Tag pengene og løb", er det første gang, at Mads Steffensen gør sin entre på kanalen.

- Jeg glæder mig til at stå ved siden af Ibi, som jeg har kendt i årevis. Hun er sjov, vild og totalt tjekket, siger Mads Steffensen i pressemeddelelsen.

Den 52-årige journalist har et væld af værtsjob bag sig. Senest fra TV 2, Prime Video og Podimo, men især fra sin tid på DR, hvor han i en lang årrække var tilknyttet. Blandt andet på programmet "Alle mod 1".

- Jeg er kun vært på underholdningsprogrammer, der hedder noget med "Alle mod…". Det er sådan en regel, jeg har, siger Mads Steffensen i pressemeddelelsen.

Warner Bros. Discovery afslører endnu ikke meget om quizkonceptet. Men i pressemeddelelsen sætter Mads Steffensen ord på det nye format.

- "Alle mod alle" er et forrygende og effektivt underholdningsprogram med masser af tossede games. Og så er der en stor chance for, at du bliver klogere undervejs, teaser han.

Det samme lyder fra hans makker, Ibi Støving, der tidligere har præsenteret programmer på både TV 2 og TV 3 og på Kanal 5, som hun nu vender tilbage til.

- Jeg håber, at seerne tager quizzen til sig, for vi vil gøre alt for at lave nogle sjove programmer, hvor man også kan lære lidt undervejs og gætte med hjemmefra, siger hun i pressemeddelelsen.

"Alle mod alle" får premiere på Kanal 5 og discovery+ til efteråret.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 21/02/2023 - 09:00

Livsvarig pension og ratepension

* Livsvarig pension kaldes også livrente. Den udbetales hver måned, så længe du lever. Du skal betale indkomstskat af udbetalingerne. Denne pension bortfalder typisk, hvis du dør, inden du går på pension. Men hvis den er oprettet med opsparingssikring, vil værdien blive udbetalt til en begunstiget.

* Ratepension udbetales typisk over en periode på 10 til 30 år. Du skal betale indkomstskat. Denne pension er sikret ved død, så opsparingen bliver udbetalt til dine efterladte, hvis du ikke selv får den udbetalt.

Kilde: Forsikring & Pension.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

København, 21/02/2023 - 09:00

Vi lever længere: Planlæg din pension og få flest penge udbetalt

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Som pensionist har det betydning, hvad du får udbetalt og hvornår. For høje udbetalinger fra en pension kan for eksempel give en modregning i folkepensionen.

Hvis du nærmer dig folkepensionsalderen, er der god grund til at overveje, hvordan dine pensionsopsparinger skal udbetales.

Der kan nemlig være betydelige økonomiske gevinster at hente som pensionist ved at planlægge udbetalingerne.

Det siger Anne-Louise Lindkvist, der er markeds- og kunderådgivningschef i Sampension.

- Hvis man får pengene udbetalt i den rigtige rækkefølge, kan man sikre sig markant mere til livet som pensionist. Og det er altså vel at mærke, uden at man skal spare mere op, siger hun.

Danskernes pensionsopsparinger er blevet større, og samtidig har flere opsparinger i frie midler og bolig. Det giver flere muligheder for at finansiere pensionisttilværelsen.

Faktisk viser beregninger fra Sampension, at den rigtige planlægning kan udløse op til 400.000 kroner ekstra at gøre godt med i pensionstilværelsen.

Det handler om at planlægge dine udbetalinger, så du ikke bliver ramt unødigt hårdt af hverken indkomst- og afkastskat eller modregning i offentlige ydelser. Afkast er den økonomiske gevinst fra investeringer.

Som det første bør du starte udbetalinger fra en livsvarig pension, som mange har som en del af pensionsordningen, lyder anbefalingen fra Anne-Louise Lindkvist.

For vi ved jo ikke, hvornår vi dør. Og en livsvarig pension udbetales hver måned, så længe du lever.

Det er anderledes fra en ratepension, hvor opsparingen udbetales i rater over en periode på typisk ti år.

Anne-Louise Lindkvist anbefaler, at du strækker udbetalingerne fra din ratepension over en længere periode.

Det vil sænke de årlige udbetalinger fra ratepensionen, så du i højere grad bliver berettiget til folkepensionens tillægsbeløb.

- Men det kræver selvfølgelig, at man har råd til at leve med de lavere årlige udbetalinger fra ratepensionen, siger hun.

En årlig udbetaling på mere end 91.000 kroner (2023-tal) for enlige vil udløse modregning i folkepensionen. Grænsen er det dobbelte for ægtefæller og samlevere.

Når du skal have et overblik over din økonomi som pensionist, anbefaler cheføkonom i Danica Pension Mads Moberg Reumert, at du opdeler den i tre kasser.

- I den første kasse er der folkepension og ATP. Den anden kasse er pensionsopsparinger, og i den sidste er det alt andet som bolig, opsparing i banken og aktieinvesteringer, siger han.

Fordi vi lever længere og længere, råder han til, at du kigger på, hvad dit behov for penge er i hele dit resterende liv.

- Hvor stor en månedlig udbetaling kan jeg forvente som pensionist, og skal jeg måske omlægge noget af min ratepension til livsvarig pension, så jeg har nok til hele livet?

Hvis du har friværdi i din bolig, kan det også være, at du skal bruge noget af den til at finansiere tilværelsen som pensionist.

ATP er en forkortelse for arbejdsmarkedets tillægspension og er et supplement til folkepensionen. Stort set hele den danske befolkning er dækket af ATP.

Du kan se en samlet oversigt over dine opsparinger og pensionstyper på pensionsinfo.dk, efter at du er logget ind med MitID. Dit pensionsselskab kan hjælpe dig med både overblik og planlægning af udbetalingerne.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

Nyhedsarkiv