Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 06/12/2023 - 10:56

Sarah Mahfoud får uventet chance for VM-titelkamp

Sarah Mahfoud får chancen for at bokse om VM-bælte i WBC-regi, da Amanda Serrano har trukket sig i protest.

Andrew Couldridge/Ritzau Scanpix

Af: /ritzau/

Den danske bokser Sarah Mahfoud har udsigt til at bokse VM-kamp i WBC-regi (World Boxing Council).

Hun har fået en uventet chance for at blive udfordrer, har forbundet meddelt i en besked til boksepromotor Bettina Palle.

Det skriver Danish Fight Night på sin hjemmeside.

Muligheden er opstået, fordi verdensmester Amanda Serrano tirsdag i protest mod reglerne har opgivet sit VM-bælte hos WBC.

Det gjorde hun, fordi forbundet ikke vil dispensere for kravet om, at titelkampe hos kvinderne skal bokses over ti omgange på hver to minutter.

WBC har taget Serranos beslutning om at opgive VM-titlen til efterretning og har efter et møde i mesterskabskomitéen nu beordret en VM-kamp mellem danske Sarah Mahfoud og australske Skye Nicolson om den ledige titel, lyder det.

- Det er fantastisk, at der nu ligger en VM-kamp klar til Sarah Mahfoud. Jeg har overbragt nyheden til Sarah, som er meget begejstret, siger Bettina Palle.

Mahfoud tabte til Serrano i en IBF-titelkamp for lidt mere end et år siden og har håbet på en ny chance.

- Hun (Mahfoud, red.) har holdt sig aktiv og vundet tre kampe siden sit pointnederlag til Amanda Serrano i en stor VM-kamp, som hun sprang til med relativt kort varsel. Det kommer hende til gode nu.

- Det her er helt klart en kamp, som vi forfølger, og vi vil naturligvis også forsøge at få den til Danmark, siger Bettina Palle.

Promotoren tilføjer dog, at kampen mod Serrano er betinget af, at Mahfoud 13. januar besejrer italienske Michela Braga ved et Danish Fight Night-stævne i Royal Arena i København.

Kampen gælder den såkaldte Silver-titel i fjervægt i bokseforbundet WBC.

/ritzau/

Nyhedsarkiv