Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

Moskva, 01/09/2020 - 10:55

Rusland runder en million smittede som fjerde land i verden

Rusland har registreret fjerdeflest coronasmittede i verden. Kun USA, Brasilien og Indien har flere smittede.

Dado Ruvic/Reuters

Af: /ritzau/

Rusland har som det fjerde land i verden passeret en million bekræftede smittetilfælde.

Landet har med 4729 nye tilfælde det seneste døgn tirsdag rundet en million coronasmittede, oplyser myndigheder ifølge det russiske nyhedsbureau Tass.

Rusland har imidlertid stadig langt op til de tre andre lande, som har over en million smittede.

Således har USA cirka 6 millioner bekræftede smittetilfælde, Brasilien har 3,9 millioner, mens Indien har registreret næsten 3,7 millioner smittede.

Med til historien hører, at de fire lande, der har passeret grænsen, er blandt de mest befolkningsrige i verden. Samtidig er det svært at sammenligne direkte mellem landene, da omfanget af test er forskelligt.

Ruslands coronadødstal er betydeligt lavere end de øvrige lande med mere end en million smittede. Rusland har registreret 17.299 døde efter smitte med coronavirus.

Til sammenligning er tallet for USA ifølge Johns Hopkins University 183.598 coronarelaterede dødsfald, mens henholdsvis 121.381 og 65.288 er registreret døde med coronavirus i Brasilien og Indien.

De tre lande med flest smittetilfælde er også de lande, som har bekræftet flest coronadødsfald. Det viser opgørelsen fra Johns Hopkins University.

På verdensplan er der siden det første coronaudbrud i Wuhan, Kina, i slutningen af sidste år registreret cirka 25,5 millioner smittede.

I alt har 850.605 coronasmittede mistet livet, fremgår det af opgørelsen fra Johns Hopkins University.

Ifølge Verdenssundhedsorganisationen (WHO) er der i øjeblikket stigende smittespredning i blandt andet Peru, Mexico, Colombia og Argentina.

/ritzau/

Nyhedsarkiv