Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 30/07/2022 - 10:50

Regioner: Personalemangel er nok sundhedsvæsenets største problem

Presset fra coronakrisen har gjort kendt problem med personalemangel mere udtalt, mener regionspolitiker.

Signe Goldmann/Ritzau Scanpix

Af: /ritzau/

Manglen på personale i sundhedsvæsenet er nok den største udfordring som sundhedsvæsenet har i øjeblikket.

Det sagde formand for Danske Regioners sundhedsudvalg, Karin Friis Bach (R), fredag til DR Nyheder.

Hun uddyber over for Ritzau lørdag, at regionerne har været bevidste om, at der ville komme en udfordring med manglende personale på sigt i flere år.

- Vi ser ind i, at der kommer nogle mindre årgange, som bliver dem, der skal tage job i sundhedsvæsenet, samtidig med at vi bliver flere og flere ældre, som også kommer til at have kroniske sygdomme, siger hun.

Men coronakrisen, og det pres den har givet på sundhedsvæsenet, har gjort det endnu sværere at finde personale, mener hun.

- Det har sat ekstra skub i det problem, som vi i forvejen så ind i.

Karin Friis Bach mener, at det er vigtigt, at sundhedsvæsenet har penge nok. Men der er ikke noget sundhedsvæsen uden personale, tilføjer hun.

Men fordi det har været kendt længe, at der ville komme et problem med manglende personale, er det også noget, som regionerne længe har haft fokus på.

- Det handler om, hvordan vi kan bruge de ressourcer, vi så har, på den klogest mulige måde. Vi arbejder med digitalisering, med mere målrettet behandling, og med at være bedre til at lave nogle mere sammenhængende forløb for patienterne, siger hun.

Derudover skal sundhedsvæsenet også blive bedre til at bruge forskellige personalegrupper med sundhedsfaglige uddannelser, lyder det fra Karin Friis Bach.

Hun mener, at hvis regionerne ikke allerede arbejdede med de områder i hverdagen, ville personalemanglen være et endnu større problem.

Selv om der i medier har været stor fokus på mangel på sygeplejersker, understreger Karin Friis Bach, at det ikke er den eneste personalegruppe, som har udfordring i sundhedsvæsenet.

/ritzau/

Nyhedsarkiv