Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

Viborg, 14/08/2021 - 09:58

Randers-chef: Vi kan kun overraske mod tyrkisk storhold

Randers' cheftræner, Thomas Thomasberg, ser frem til mødet med den tyrkiske storklub, Galatasaray.

Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Af: /ritzau/

Der venter sidste års pokalvinder fra Randers FC en kæmpe opgave, når kronjyderne torsdag tager hul på klubbens europæiske kampagne.

Her skal Randers nemlig op imod den tyrkiske storklub Galatasaray i den afgørende playoffkamp i Europa League-kvalifikationen, hvor den samlede vinder af dobbeltopgøret er klar til gruppespillet.

Taberen må trøste sig med den lavere rangerede Conference League.

Randers’ cheftræner, Thomas Thomasberg, ser frem til de to opgør, selv om han ikke lægger skjul på, at tyrkerne må anses som klare favoritter.

Han mener dog, at Randers står godt rustet, efter at det er blevet til en stærk start i Superligaen, hvor holdet indtager førstepladsen.

- Galatasaray er kæmpe favoritter. Vi kan kun overraske, for det er et storhold, vi skal møde.

- Vi kommer ind til de her Europa-kampe med 13 point i fem kampe i Superligaen. Det er bare fedt, at vi har præsteret supergodt indtil nu, siger Thomasberg.

Også klubbens anfører, Erik Marxen, glæder sig til stormødet, og han giver sin cheftræner ret i, at favoritværdigheden ligger i Tyrkiet. Han har dog lidt svært ved at bedømme den tyrkiske modstander.

- Hvis du kigger på spillerbudget, klubstørrelse og hvilke navne, der er i truppen, så hedder chancevurderingen nok 95-5.

- Kigger du lidt mere på deres seneste resultater, de problemer, som de har haft, og hvor meget spillerne har spillet sammen, så hedder det måske 70-30.

- Vi ved godt, at vi ikke er favoritter mod et hold som Galatasaray, men vi vil gå ud og udnytte, at der hviler mange øjne på os mod sådan et storhold, siger Marxen.

Randers tager nu hul på et tætpakket program, og Thomas Thomasberg medgiver, at det bliver en udfordring. Han er spændt på, hvordan spillerne reagerer.

- Vi glæder os til det, og det skal ikke være noget problem, at vi skal til at spille europæiske kampe i midtugen.

- Kampene kommer søndag, torsdag, søndag, torsdag, og vi skal på udebaneture. Vi skal blive en erfaring rigere, og det skal vi komme igennem, for superligakampene bliver også vigtige.

- Det bliver en helt anden udfordring, hvor vi ikke rigtig ved, hvad vi begiver os ud i. Den enkelte spiller skal lære, hvad det kræver, for det bliver hårdt, men også sjovt, slår Thomasberg fast.

Randers starter hjemme på Cepheus Park Randers, mens der er returopgør i Istanbul ugen efter.

/ritzau/

Nyhedsarkiv