Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

Moskva, 17/12/2022 - 10:49

Putin og hans generaler mødes for at aftale strategi i Ukraine

Ruslands leder holder daglangt møde med kommandanter, mens der er spekulationer om ny storoffensiv i Ukraine.

Sputnik/Reuters

Af: /ritzau/

Ruslands præsident, Vladimir Putin, holder et langvarigt møde med de øverste officerer i den russiske hær for at drøfte, hvad der skal være Ruslands næste træk i krigen i Ukraine. Det skriver en række russiske medier lørdag, heriblandt det statsfinansierede russiske nyhedsbureau Tass.

Mødet har fundet sted på et tidspunkt, hvor Rusland er i gang med at sønderbombe civile mål i Ukraine, og der er spekulationer om en russisk storoffensiv i begyndelsen af det nye år.

I et filmet klip ser man Putin ved et møde, hvor der deltager en snes russiske topofficerer. De står samlet omkring et rundt bord. Han er flankeret af forsvarsminister Sergej Sjojgu og lederen af hærens generalstab, Valerij Gerasimov.

I et andet klip ser man præsidenten ved et andet mødebord i hærens hovedkvarter. Her opfordrer han en række militære kommandanter til at stille spørgsmål.

- Vi vil lytte til kommandanterne i enhver operationel retning, og jeg vil gerne høre jeres forslag til vores handlinger på kort og mellemlangt sigt, sagde Putin ved møderne. De blev holdt fredag.

Ifølge Kremls talsmand, Dmitrij Peskov, brugte Putin hele fredagen i hærens hovedkvarter.

Møderne fandt sted, kort efter at en række ukrainske generaler og højtstående politikere har advaret om, at Rusland planlægger at igangsætte en offensiv i Ukraine med 200.000 soldater efter nytår.

/ritzau/Reuters

København, 17/12/2022 - 10:00

FAKTA: Inddrag de store børn i julerierne

* Det kan være en god læring for store børn og teenagere at få nogle opgaver i forbindelse med forberedelserne på juleaftensdag.

* Inddrag dem, og giv dem medbestemmelse ved at spørge, hvad de godt kunne tænke sig at stå for. Det kan være noget af madlavningen eller borddækningen.

* Ved at få dem med i forberedelserne lærer du dem både noget om fællesskab, og samtidig sender du dem et signal, om at du gerne vil bruge tid sammen med dem.

* Du kan sige til dit store barn, at det giver dig værdi at udføre opgaverne sammen med hende eller ham. Du kan endda sige, at det er noget, du har behov for. 

Kilder: familieterapeut Michael Gunnersen.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

København, 17/12/2022 - 10:00

Sådan undgår du overgearede børn juleaften

Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Den søde ventetid kan få de mindste til at brænde helt ud. To familierådgivere giver deres tips til, hvordan børnene kommer godt igennem juleaftensdag.

Forventningen glitrer i øjnene, og spændingen sitrer helt ud i fingerspidserne.

Den 24. december er en stor dag for de allermindste i familien. Og det kan være svært at holde ventetiden ud.

- Børn bliver bare så overspændte den dag, så jo mere vi kan få ro på og får afstemt, hvordan juleaften skal forløbe, jo bedre, siger Ditte Rosschou, der er familierådgiver hos Din Familie Coach.

Det handler om at forberede børnene på, hvad der kommer til at ske, forklarer familieterapeut Michael Gunnersen.

Han foreslår, at du sætter dig med barnet dagen før og gennemgår den 24. december fra start til slut.

Her kan du for eksempel sige: "I morgen er det juleaften. Først står vi op og spiser morgenmad. Bagefter går vi en tur, og når vi kommer hjem, går vi i gang med at lave mad."

Og sådan fortsætter du hele vejen til sengetid.

- Forklar kort og præcist, hvordan dagen kommer til at se ud. Det giver ro på, fortæller Michael Gunnersen.

Samtidig kan det være vigtigt at lave en forventningsafstemning med de andre julegæster.

Det kan for eksempel være, at I kan bytte lidt rundt på den traditionelle rækkefølge, som aftenen plejer at følge, lyder det fra Ditte Rosschou.

- Måske kan I aftale, at I spiser middagen lidt før og danser rundt om juletræet ad flere omgange i løbet af aftenen, siger hun.

Du kan også trække noget af spændingen ud af dagen ved at lade de mindste børn pakke en gave op allerede om morgenen.

- Det kan gøres til noget rigtig hyggeligt, siger Ditte Rosschou, og Michael Gunnersen supplerer:

- Det fede ved det er også, at så kan de lege med det i løbet af dagen. Så går tiden, og de får jo stadig rigeligt med gaver senere.

Dog medgiver han, at det for nogle familier vil være for stort et brud på traditionerne.

- Der er nogle, der siger: "Niksen biksen, pakkerne må først åbnes, når vi har danset om juletræet." Og det er fair nok, at man har den værdi. Men der sker ikke noget ved at give gaver løbende.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

Nyhedsarkiv