Christopher gik i gymnasiet, da han en dag besluttede sig for at dukke uanmeldt op på et pladeselskab i København.
Talentet var tydeligt at få øje på, og han fik tilbudt en pladekontrakt på stedet.
Resten er efterhånden historie. Og siden har den 31-årige sanger stort set kun set frem mod nye musikalske tinder.
- Jeg havde en drøm fra begyndelsen om, at jeg skulle ud over de danske grænser. Helt Napoleon-syndrom fra starten - tydeligvis, skraldgriner han med reference til den franske kejser, der havde trang til at erobre det hele.
I nogle dele af verden vil Christophers musikalske succeshistorie om at tage den fra Amager til Amerika lyde som en kliché. Men ikke nødvendigvis for et lille nordisk, homogent land som Danmark, som er berygtet for janteloven.
Men Christopher drømte stort, og det blev stort. Først indtog han Asien, og med Netflix-filmen "A Beautiful Life", hvor han spiller hovedrollen, har en stor del af den resterende globus fået øje på den fremadstormende amagerkaner.
Vinteren over fortsætter Christopher på sin første verdensturné, der går over både Asien, Europa og Latinamerika. Tidligere på året spillede han udsolgte koncerter i USA.
- Det føles helt vildt. Det er så meget en drøm, der går i opfyldelse. Det er noget, jeg har kæmpet for i ti år, fortæller Christopher.
- Det der med at gå rundt i New York og være omringet af skyskrabere eller gå rundt i Los Angeles og kigge på billboards og palmer og være sådan: "Vi spiller fucking udsolgt i de her byer nu!" - det er virkelig noget, jeg har gået og drømt om i lang tid. Så jeg prøver virkelig at nyde det, fortsætter han.
Samtidig forsøger Christopher at få turnélivet og en familie med to små børn til at passe sammen. Han har to piger med sin hustru, modellen og influenten Cecilie Haugaard. Noelle er to år, lille Isabelle er endnu ikke fyldt et år.
- Jeg prøver stadig at finde den rigtige balance, siger Christopher og fortsætter:
- Men at se det hårde arbejde bærer frugt nu, specielt med filmen og alt det jeg lagde i den, er så fed en payoff og en kæmpe lettelse.
Selv om Christopher har været i musikbranchen og turneret i mange år, føles det alligevel som om, man starter forfra, når man skal spille i nye lande.
- Det er ikke de samme sange, jeg spiller, som for det danske publikum, siger han.
Christopher fortæller, at det ikke på samme måde er hits som "Leap of Faith", "Told You So" eller "CPH Girls", der vækker genklang blandt det amerikanske publikum, men snarere de mere singer-songwriter-inspirerede sange fra "A Beautiful Life", som han skrev soundtracket til.
- Og så føles det, som om folk kommer mere for at høre musik, end de kommer for at skrige, ler sangeren.
Det er i den grad sagt med et glimt i øjet, for er der noget Christopher ikke vil glemme, så er det sit danske publikum.
- Jeg synes, at mine fans har bevist igennem de sidste ti år, hvor superloyale de er. Jeg er overbevist om, at de følger med, og at jo større den internationale historie bliver, jo større en ting bliver det også i Danmark, siger han.
I det hele taget betyder det at have Danmark i ryggen utroligt meget for det danske stjerneskud.
- Det er hele grundlaget for, hvem jeg er. Både som menneske, men også som musiker. Alle erfaringer, jeg har gjort mig, har jeg gjort mig i Danmark. Alle de penge, jeg har tjent, har jeg tjent i Danmark. Og al den internationale opmærksomhed er sprunget ud af det, siger Christopher.
- Så Danmark har været og vil altid være mit vigtigste og mit hjem - der hvor, jeg føler, min base er. Både musikalsk, men også rent fysisk, siger han.
Der er noget ved at komme hjem til Danmark, som er helt magisk for Christopher.
Han kan faktisk ikke helt måle eller beskrive, hvad det præcist er. Men det kommer altid, når han vender hjem efter et par måneder væk. Særligt til København, hvor han bor.
- Specielt på en solskinsdag er man sådan helt: "Wow, mand, tænk, at jeg bor her!". Jo flere byer jeg ser, jo tydeligere bliver det også for mig, at København er en meget speciel by, siger Christopher og fortsætter:
- Der er en følelse af leben. Det er en blanding af, at det er en by, som er med på beatet, men som samtidig har utroligt meget historie. Der er god mad, godt bagværk og smukke mennesker.
Christopher begyndte sin karriere med at skrive sange på engelsk, fordi han havde en drøm om at slå igennem internationalt.
Men kærligheden til hjemlandet gør også, at der i sangeren bor en drøm om at skrive mere på sit modersmål.
- Jeg har altid vidst, at jeg skal lave et dansk album på et tidspunkt. Spørgsmålet er bare hvornår. Og det har jo ikke givet mening, så længe det bliver ved med at vokse og gå godt i udlandet, hvilket er mit primære fokus lige nu, fortæller Christopher.
Sangeren er under tiden aktuel med netop en dansksproget sang - titelsangen til TV 2's julekalender "Valdes jul".
- Jeg synes virkelig, den julekalendersang har givet mig endnu mere blod på tanden til at skrive på dansk, fordi jeg synes, det både lyder godt, men også er naturligt for mig at skrive på. Det føles, som om der ligger noget uudforsket potentiale der, fortæller han.
Men det kommer til at kræve meget mere at finde sin stemme på dansk og den måde, man skriver tekster på, forklarer han.
- "I love you" ruller lettere af tungen, end "jeg elsker dig" gør. Det niver lidt mere, det danske sprog, fordi der måske ikke er så mange valgmuligheder, og fordi vi ikke smider rundt om os med sådan nogle store begreber.
- Det danske sprog kan hurtigt føles en smule fattigt. Men når det virker, er det utroligt kraftfuldt. Jeg ved, at jeg på dansk kan skrive noget, som måske er endnu mere klart, end det jeg gør på engelsk, siger Christopher.
/ritzau/