København, 09/11/2020 - 10:53
Politiet vil ringe til borgere om ubetalte bøder
I løbet af de næste seks uger vil politiet som led i en undersøgelse ringe til cirka 5000 med ubetalte bøder.
Af: /ritzau/
Hvis man ikke har betalt sin bøde, risikerer man nu at få politiet i røret, fordi de gerne vil høre, hvorfor man ikke har betalt.
I løbet af de næste seks uger vil cirka 5000 borgere, der ikke har betalt den bøde, de har fået, blive ringet op af politiet.
Jeppe James Olsen, afdelingsleder fra bødeafdelingen i Politiets Administrative Center, understreger, at det er helt frivilligt, om man vil medvirke.
- Vi vil gerne være skarpe på vores kommunikation. Vi vil finde ud af, om borgerne ikke forstår vores breve, om de synes, det er for besværligt at betale, og om vi eventuelt kan gøre det nemmere, siger han.
Når en bøde ikke bliver betalt, ender den som regel i retten, hvorfra den typisk vil blive sendt tilbage til politiet og til sidst vil ende i Gældsstyrelsen, der kan inddrive bøden ved at tilbageholde for eksempel løn eller overskydende skat.
- Det vil vi sådan set gerne undgå, at borgeren udsættes for, siger Jeppe James Olsen.
Politiets undersøgelse vil fokusere på de sager, hvor der ikke er blevet betalt en bøde for eksempelvis overtrædelse af færdselsloven, gadeuorden, besiddelse af euforiserende stoffer eller tyveri.
Cirka 133.000 gange om året ender sådan en bøde i retten, fordi den ikke er blevet betalt.
- Nu tager vi 5000 af de her sager og ringer til borgeren og spørger, hvordan det kan være, at de ikke har betalt, inden vi sender den til retten, siger Jeppe James Olsen.
- Hele formålet er egentlig at levere en bedre borgerservice, og at vi gerne vil interessere os for, hvad det er, der gør, at det er svært at betale.
Politiet spørger ikke om borgernes oplysninger som for eksempel personnummer, NemID og betalingskort.
På den måde kan man vide sig sikker på, at opkaldet reelt er fra politiet og ikke fra en svindler, der forsøger at udnytte politiets undersøgelse til at skabe sig uretmæssig adgang til oplysninger eller penge.
/ritzau/