Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 06/11/2022 - 10:58

Politiet til mulige indbrudstyve: I er vigtige vidner i drabssag

To mænd var ifølge politiet i nærheden for at begå indbrud, da en gravid kvinde blev slået ihjel i Holbæk.

Af: /ritzau/

Politiet lover frit lejde til to mænd, som sent torsdag aften befandt sig på Samsøvej i Holbæk, umiddelbart efter at en 37-årig kvinde i nærheden blev overfaldet af en ukendt gerningsmand og dræbt af knivstik.

Mændene er flere gange blevet opfordret til at henvende sig til politiet. Men foreløbig er det ikke sket. Og det er der formentlig en god grund til.

For politiets efterforskning peger på, at de befandt sig i området for at begå indbrud. Det fortæller vicepolitiinspektør Kim Løvkvist fra Midt- og Vestsjællands Politi i en pressemeddelelse søndag formiddag.

- Vi har gjort en række fund i området, der fortæller os, at de to mænd formentligt har været ude for at begå indbrud i området. Det er formentligt derfor, at de ikke selv har henvendt sig til os.

- Vi vil derfor gerne sige meget klart til dem, at der er frit lejde, hvis de henvender sig. Det er afgørende vigtigt for os, at de kontakter os og fortæller, hvad de har set på drabstidspunktet.

- Vi kommer ikke til at spørge dem ind til, hvorfor de var i området, siger Kim Løvkvist i meddelelsen.

Han understreger, at de to mænd ikke skal være bange for at kontakte politiet, som udelukkende vil tale med dem som vidner i drabssagen.

Offeret havde netop fået fri fra sit arbejde på et plejecenter i Holbæk og havde sat sig ind i sin bil, da hun blev overfaldet af en ung mand.

Han hev hende ud af bilen og stak hende ihjel.

Den gravide kvindes liv stod ikke til at redde, men det lykkedes læger at forløse barnet, en lille dreng, og seneste melding er, at han har det godt efter omstændighederne.

Gerningsmanden er fortsat på fri fod.

I pressemeddelelsen fortæller politiet, at afhøring af vidner har givet politiet viden om gerningsmandens flugtrute.

Efter drabet, som blev begået ud for Plejecenter Samsøvej, løb manden mod vest og forsvandt i området syd for Skrænten. Politiet har søndagen igennem derfor afsøgt området med et stort antal politihunde.

Den formodede gerningsmand beskrives som 18-19 år, 170-175 centimeter høj og spinkel af kropsbygning med lange ben. Han er brun i huden og var torsdag aften iført en sort, kort jakke og en sort hue.

Politiet har tidligere fortalt, at efterforskningen peger på, at kvinden ikke var et tilfældigt offer. Lørdag fortalte Kim Løvkvist, at politiet arbejder ud fra flere mulige hovedmotiver.

Han løftede dog ikke sløret for, hvilke motiver der ifølge politiets teori kan ligge til grund for drabet.

Den dræbte kvinde var afghansk statsborger og arbejdede på Plejecenter Samsøvej i Holbæk.

/ritzau/

Nyhedsarkiv