Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 29/09/2020 - 10:58

Nu er tre ugers feriepenge klar til at blive udbetalt

Frem til 1. december kan man bestille tre ugers indefrosne feriepenge til udbetaling via borger.dk.

Philip Davali/Ritzau Scanpix

Af: /ritzau/

Allerede tirsdag kan man gå ind og bestille tre ugers indefrosne feriepenge. Det oplyser Beskæftigelsesministeriet i en pressemeddelelse.

Et politisk flertal på Christiansborg blev tidligere på året enig om, at dele af de indefrosne midler kan frigives for at sætte gang i økonomien.

Pengene blev låst, da Danmark fik en ny ferielov, og skulle først udbetales, når danskerne gik på pension. Nu udbetales de før tid.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) håber, at folk vil bruge pengene lokalt og på at købe dansk.

- Det gør vi, fordi vi har et håb om, det kan være med til at holde hånden under en masse arbejdspladser, siger han til Ritzau.

Pengene vil blive udbetalt op til syv hverdage efter bestillingen og beskattes som almindelig indkomst. Man kan bestille pengene frem til 1. december.

Det drejer sig om op mod 60 milliarder kroner, som kan blive udbetalt til godt tre millioner danskere.

De er kun tre af de fem indefrosne ferieuger, som er til udbetales. De sidste to uger skal der forhandles om senere på efteråret.

Når det hele ikke udbetales nu, skyldes det, at alle virksomhederne endnu ikke har indberettet de ansatte optjente feriepenge, forklarer Hummelgaard.

Derfor har staten taget lån for at udbetale pengene, ligesom der kan være fejl i beløbene.

- Og så kan vi regulere i de sidste to uger, inden vi udbetaler dem, siger ministeren.

Spørgsmål: Men når det kun er et par hundrede kroner, og pengene lånes til lukrative renter, hvorfor så ikke udbetale det hele nu?

- Teknisk set vil det være en meget ressourcekrævende opgave at gå ind efterfølgende og - når man ikke ved, hvor meget den enkelte har opsparet - tilbageholde i lønindkomsten og inddrive pengene, siger Peter Hummelgaard.

Privatøkonom i Danske Bank Louise Aggerstrøm mener, at den model, der er lavet for udbetaling af pengene, er lettilgængelig.

Man skal betragte pengene som en del af sin pensionsopsparing og vurdere, om man har behovet for at få dem ud nu, eller om man kan vente, siger hun.

- For nogle kan der være god fornuft i at bruge pengene nu og for eksempel afdrage på dyr gæld med høje renter, siger hun.

Man kan anmode om udbetaling af de indefrosne feriepenge via hjemmesiden borger.dk, hvor man logger på med sit NemID.

Ved 10.30 tirsdag formiddag har tæt på 400.000 været i kø på Borger.dk for at bestille en udbetaling af feriepengene. Det giver ventetid på over en time.

/ritzau/

Nyhedsarkiv