Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 01/08/2024 - 10:59

Novo Nordisk lancerer populært slankemiddel i Australien

I løbet af august vil det populære slankemiddel Wegovy fra Novo Nordisk blive lanceret i Australien.

Af: /ritzau/

Det populære slankemiddel Wegovy fra Novo Nordisk vil i august gøre sit indtog på det australske marked.

Det siger en talsperson fra medicinalgiganten til nyhedsbureauet Reuters.

Wegovy vil på det australske marked blive receptpligtigt. Medikamentet er dog ikke tilskudsberettiget, skriver det australske medie Australian Financial Review.

Australien bliver dermed det 12. land i rækken, hvor det vil være muligt at købe slankemidlet.

I maj i år blev slankemidlet lanceret i både Spanien og Canada. Derudover er det tilgængeligt i Danmark, USA, Norge, Tyskland, Storbritannien, De Forende Arabiske Emirater, Island, Schweiz og Japan.

/ritzau/

København, 01/08/2024 - 09:00

DR henter ny dommer til talentprogram

Designer Susanne Guldager er ny dommer i "Danmarks næste tøjdesigner". Hun overtager posten fra Anja Camilla Alajdi, der er stylist for dronning Mary.

Det er med en helt ny dommer, at anden sæson af DR-programmet "Danmarks næste tøjdesigner" snart får premiere.

Denne gang er det designer Susanne Guldager, der gennem mange år også har undervist i bæredygtig mode på Københavns Erhvervsakademi, som skal være med til at udvælge og vurdere de spirende designeres tøj.

Det skriver DR i en pressemeddelelse.

- Jeg har sagt ja til at være dommer i "Danmarks næste tøjdesigner", fordi det er en fantastisk chance for at inspirere unge designere til at forstå vigtigheden af håndværk, pasform og materialevalg i forhold til klimaet, siger Susanne Guldager i meddelelsen og fortsætter:

- En holdbar mode kræver omtanke og omhu, men kompromitterer hverken originalt design, æstetik eller komfort.

Susanne Guldager overtager dermed dommertjansen fra Anja Camilla Alajdi, der gennem mange år har været dronning Marys personlige stylist.

Mens dommerrollen er ny for Susanne Guldager, er den velkendt for designer Soeren Le Schmidt, der fortsætter som dommer i programmet. Det samme gør Mette Bluhme Rieck som vært.

I DR-programmet udvælges otte designtalenter, og gennem seks afsnit skal de dyste i alt fra popstjerneoutfits og gallatøj til uniformer.

De konkurrerer om at nå til finalen, hvor de skal fremvise en tøjkollektion for nogle af Danmarks største tøjforhandlere, lyder det fra DR.

Første afsnit af "Danmarks næste tøjdesigner" kan ses på DR1 og DRTV fra onsdag 21. august.

/ritzau/

Læs Mere >>

Kuala Lumpur, 01/08/2024 - 03:49

Festival sagsøger forsanger for 16,5 millioner efter scenekys

Jack Plunkett/Ritzau Scanpix

The 1975-koncerten i Kuala Lumpur måtte sidste juli afbrydes, efter at forsangeren kyssede bassisten.

Forsangeren i det britiske band The 1975, Matty Healy, er blevet sagsøgt af arrangørerne bag den malaysiske musikfestival Good Vibes.

Arrangørerne sagsøger Matty Healy ved en britisk domstol for brud på kontrakten mellem sangeren og festivalen. Det skriver det britiske medie BBC.

Good Vibes ønsker 2,4 millioner dollar i kompensation. Det svarer til omkring 16,5 millioner danske kroner.

Sagen drejer sig om bandets koncert på Good Vibes-festivalen, som fandt sted i Malaysias hovedstad, Kuala Lumpur, i juli sidste år.

Koncerten blev en kort fornøjelse for de fremmødte, da den efter et par numre blev afbrudt af koncertarrangørerne.

Det skete, efter at Matty Healy havde holdt en tale, hvor han fremførte en række kritikpunkter vedrørende landets LGBT-lovgivning.

Tilmed demonstrerede Healy sin holdning ved at kysse bandets bassist, Ross MacDonald, på scenen.

Arrangørerne bag Good Vibes-festivalen skrev senere i en pressemeddelelse, at The 1975-koncerten blev stoppet på grund af et "brud på festivalens koncertregler".

Homoseksualitet er ulovligt i Malaysia og kan straffes med 20 år i fængsel.

Good Vibes-festivalen tillader ikke kunstnerne at tale om politik eller religion, at bande, ryge eller drikke alkohol på scenen.

Festivalen siger, at Matty Healy og hans hold var klar over, at reglerne lød således.

Efter episoden blev de to sidste festivaldage fuldstændigt aflyst.

Det malaysiske udenrigsministerium siger, at det "urokkeligt står fast på sit standpunkt, når det kommer til parter som udfordrer, gør grin med eller overtræder malaysisk lov".

Healys optræden blev sidste år også kritiseret af medlemmer af landets LGBT-miljø, som siger, at hans "performative aktivisme" har gjort deres liv sværere.

Den 35-årige sanger har siden forsvaret sine handlinger på festivalen.

- The 1975 valsede ikke bare ind i Malaysia uden invitation. Vi blev inviteret til at være hovednavn på en festival af en regering, som var fuldstændigt klar over, hvad bandets politiske standpunkter og sceneshow går ud på, sagde Matty Healy under et show i Dallas sidste oktober.

/ritzau/

Læs Mere >>

, 01/08/2024 - 09:00

FAKTA: Hvad er en aktiesparekonto?

* En aktiesparekonto er to ting: en almindelig bankkonto og et aktiedepot.

* Med en aktiesparekonto kan du investere i aktier og aktiebaserede investeringsforeninger.

* Du kan oprette en aktiesparekonto gennem din bank eller investeringsplatforme som Nordnet og SaxoInvestor.

* Du kan per 1. januar 2024 maksimum sætte 135.900 kroner ind på kontoens aktiedepot. Næste år bliver det beløb hævet med 30.000 kroner.

* Du må kun have én aktiesparekonto, og du kan ikke flytte den. Til gengæld kan du lukke den og oprette en ny et andet sted.

* Du kan også oprette en aktiesparekonto til dit barn, for der er ingen aldersbegrænsning.

* Beskatningen på en aktiesparekonto er 17 procent. Det er lavere end de henholdsvis 27 procent og 42 procent, som du ellers bliver beskattet af dine aktiegevinster.

* Banken eller investeringsplatformen indberetter automatisk din årlige skat for dig. Den indberetter også fradrag for dine potentielle tab.

* Hvis du overvejer at oprette en aktiesparekonto, er det en god idé at kontakte din bankrådgiver. Din bank har overblikket over din samlede økonomi og ved, om det er en god idé.

Kilder: Finans Danmark, Nordea, Nordnet, Skat.dk og forbrugerøkonom ved Sydbank Ann Lehmann Erichsen.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

, 01/08/2024 - 09:00

En aktiesparekonto kan betyde ekstra kroner til dig og dine børn

Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix

Der er penge at spare ved at oprette en aktiesparekonto, fordi skatten er lavere end på andre aktiedepoter. Du kan også oprette en konto til dit barn.

Stadig flere danskere investerer.

I første halvår af 2024 steg antallet af danskere med en aktiesparekonto med 71.000. Det er ifølge interesseorganisation for penge- og realkreditinstitutter Finans Danmark den største stigning på seks måneder, siden ordningen blev indført i 2019.

Og der er god grund til at kigge nærmere på netop aktiesparekontoen, fortæller forbrugerøkonom hos Sydbank Ann Lehmann Erichsen:

- Fordelen ved at oprette en aktiesparekonto er, at beskatningen på en aktiesparekonto er mere lempelig end på et normalt aktiedepot.

- Når du har en aktiesparekonto, falder der en skat på 17 procent én gang om året af udbyttet, uanset hvor meget du har købt eller solgt, fordi kontoen er beskattet af, hvor meget der er på kontoen, siger hun.

Hvis du ikke har en aktiesparekonto, og du køber aktier på andre måder, skal du ved salg med et udbytte på under 61.000 kroner betale 27 procent i skat. Er dit udbytte højere end det, skal du betale 42 procent - hvis du altså vælger at sælge.

- Så der er noget at hente ved at få en aktiesparekonto. Du skal heller ikke udregne din egen skat, for det er bankens opgave, og den sørger også for, at skatten bliver betalt, fortæller hun.

Du kan også oprette en aktiesparekonto til dit barn. Der er ingen aldersbegrænsning, fortæller Ann Lehmann Erichsen.

- Det kan være et supplement, hvis du er meget glad for at spare op til dit barn, og du har nået grænsen for børneopsparingen, siger hun.

Halvdelen af dem, der har en aktiesparekonto, er ifølge Finans Danmark personer, der allerede var investorer, inden de oprettede kontoen. Den anden halvdel er nye investorer, som ikke har investeret før.

Ann Lehmann Erichsen tilhører selv den halvdel, som allerede investerer. For nylig blev hun rådgivet til at oprette en aktiesparekonto, fordi skatten er lav. Indtil da havde hun været skeptisk.

For der er også ulemper ved en aktiesparekonto.

- Du må kun have én, og du kan ikke flytte den til en anden bank. Desuden er der et loft på, hvor meget du må sætte ind, siger hun.

I 2024 blev det loft - kaldet indskudsloftet - hævet til 135.900 kroner. Fra næste år bliver det hævet yderligere til 156.900 kroner.

Men det er ikke nok for dem, der er ægte investeringshajer, vurderer Ann Lehmann Erichsen.

- Hvis du får en aktiesparekonto, bliver glad for den og når loftet, så er du tvunget over i andre produkter. Det er ærgerligt, for det kan få nogle til at stoppe med at investere, siger hun.

Det betyder dog ikke, at selve værdien på kontoen ikke må overstige 135.900 kroner.

- Det gør ikke noget, at værdien af de aktier, der er købt, er eksploderet ud over grænsen. Men hvis du har investeret 100.000 kroner, og du rammer en guldåre, hvor pengene vokser til 200.000, så kan du ikke skyde flere penge ind.

- Men så har den bare optjent sit formål, og det skal man jo heller ikke være ked af, siger Ann Lehmann Erichsen med et grin.

I Sverige og Norge er der intet loft over, hvor meget man må investere via deres ordninger, oplyser Finans Danmark. I Finland er loftet 750.000 danske kroner.

I alt 427.000 danskere har en aktiesparekonto. Men mange flere bør oprette en, mener Ann Lehmann Erichsen.

- Der er et politisk ønske om, at det med at investere ikke kun skal være for de få. Det har i mange år haft ry for kun at være for mænd med cigarer i munden og pomadehår. Man havde svært ved at tegne et folkeligt billede af det.

- Men det er blevet meget bedre, eftersom bankerne og investeringsplatformene har tilbudt løsninger med lave omkostninger. Så der er plads til, at flere kommer ind i kampen, siger hun.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

Nyhedsarkiv

TjekDet - faktatjek