Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 06/10/2020 - 10:51

Navalnyj: Jeg blev forgiftet med Novitjok ved berøring

Russiske læger forhalede overførsel til behandling i Tyskland, siger Navalnyj i interview efter forgiftning.

Shamil Zhumatov/Reuters

Af: /ritzau/Reuters

Den russiske oppositionspolitiker Aleksej Navalnyj mener, at han blev forgiftet med nervegiften Novitjok, da han rørte ved noget, inden han 20. august blev syg om bord på et fly.

Det siger han i et interview på videotjenesten YouTube ifølge nyhedsbureauet Reuters.

20. august blev Navalnyj syg, efter han var steget om bord på et fly. I interviewet siger Navalnyj, at han fik det så dårligt, at han troede, at han skulle dø.

Flyet landede før tid i byen Omsk i Sibirien for, at Navalnyj kunne komme til behandling.

Da Tyskland tilbød at tage imod Navalnyj til behandling, forhalede lægerne i Omsk ifølge Navalnyj hans overførsel til Tyskland.

Oppositionspolitikeren gætter på, at det skyldes, at de russiske læger håbede, at deres tyske kolleger derfor ikke ville være i stand til at finde spor af nervegiften.

Ifølge Navalnyj blev han forgiftet af de russiske myndigheder efter ordre fra præsident Vladimir Putin, fordi Navalnyj udgør en trussel mod dem.

- De forstår, at der er store problemer forude for dem ved valget til Dumaen (Ruslands parlament, red.), siger han i interviewet.

Der er valg til Dumaen i Rusland senest næste år.

Den russiske regering har afvist anklagerne om, at den skulle stå bag en forgiftning af den russiske oppositionspolitiker.

/ritzau/Reuters

Nyhedsarkiv