Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

San Francisco, 06/08/2023 - 10:49

Musk vil livestreame MMA-kamp mod rivalen Zuckerberg

De to milliardærer Elon Musk og Mark Zuckerberg har i et stykke tid luftet idéen om en MMA-kamp mod hinanden.

Tingshu Wang/Reuters

Af: /ritzau/

To af medieverdenens mest prominente skikkelser skal muligvis mødes i en MMA-boksering til en showkamp.

I hvert fald har Teslas stenrige stifter, Elon Musk, udfordret manden bag Facebook, Mark Zuckerberg, til et opgør.

På det sociale medie X, der før hed Twitter, skriver Elon Musk søndag:

- Zuck mod Musk-kampen vil blive livestreamet på X. Al overskud går til velgørenhedsorganisationer for veteraner.

De to tech-rivaler har tidligere luftet idéen om at mødes til en kamp.

Den 21. juni skrev Musk på Twitter:

- Jeg er klar til en kamp i bur, hvis han er, lol.

Dagen efter svarede Zuckerberg i en story på det sociale medie Instagram.

- Send lokationen til mig, skrev Facebook-chefen.

Selv om Musk søndag fortæller, at en kamp vil blive livestreamet, så er meget endnu usikkert. Der er således ikke bekræftet nogen kamp endnu, og det vides heller ikke, hvor og hvornår det eventuelt skal ske.

Som svar på Zuckerbergs Instagram-story skrev Musk dog "Vegas Octagon".

En oktagon er en ottekantet boksering, som MMA-kæmpere bruger.

MMA står for mixed martial arts. Det er en form for kampsport, hvor man bruger teknikker fra flere forskellige kampsportstyper.

Musk har - med et glimt i øjet - løftet lidt af sløret for sin foretrukne teknik.

- Jeg har det her super træk, som jeg kalder for "Hvalrossen", hvor jeg bare ligger oven på min modstander og ikke gør andet, tweetede han 22. juni.

Elon Musk står bag elbilgiganten Tesla og rumfartsvirksomheden SpaceX.

Han har også købt Twitter og altså omdøbt det til X.

/ritzau/

Skanderborg, 06/08/2023 - 11:00

Ida Corr: Jeg har været privilegeret

Torben Christensen/Ritzau Scanpix

Sangerinden Ida Corr har optrådt verden over. Men det er på den danske hjemmebane, at hun har haft sine mest mindeværdige momenter som musiker.

Smukfest står som noget ganske særligt for Ida Corr.

Den 46-årige sangerinde har været en del af den danske musikscene i tæt på 30 år. Stemmen har også bragt hende internationalt til tops, og hun har optrådt verden over med monsterhittet "Let Me Think About It".

Det hele begyndte i Bøgeskoven i Skanderborg, og det er blandt hendes mest mindeværdige festivalmomenter, når hun her ser tilbage.

Hvad er din yndlingsfestival og hvorfor?

- Det er Smukfest. Det første show, jeg nogensinde har spillet, var der. Jeg var 16 år gammel, da jeg spillede på Bøgescenerne første gang med mit band, Årgang '77.

- Den modtagelse og oplevelse vil for evigt være et kæmpe minde. Så alle de andre gange, jeg har spillet på Smukfest, har bare været som at komme hjem på en eller anden måde, siger Ida Corr med et smil.

Hvad er din mest mindeværdige oplevelse som optrædende på en festival?

- Jeg har været privilegeret at få lov til at spille på rigtigt mange vilde festivaler rundt omkring i verden. Men det er stadig, dengang jeg spillede på Bøgescenerne første gang.

- Jeg var så ung, og det var så nyt det hele. På en eller anden måde var det som at få et kæmpe kram af branchen og hele miljøet, der er der, når man er så ung. Jeg vil aldrig, aldrig glemme det, siger hun.

Hvad er din mest mindeværdige oplevelse som gæst på en festival?

- Jeg har mange festivaler under bæltet ... Jeg kan ikke udpege en enkelt oplevelse ... Det er hele viben omkring, at folk bare gerne vil hygge sig.

Hvad er det mest nyttige, du har med på en festival?

- Det er sneaks. Det er ret praktisk, siger Ida Corr og peger på sine sko.

- Det er vigtigt, at man kan gå rigtigt meget. Det er vigtigt, man kan danse rigtigt meget. Og det er vigtigt, at man kan starte forfra igen næste dag.

Hvad er det mest unyttige, du har med på en festival?

- Jeg kommer måske nogle gange til at pakke lidt for meget med, når man skal til og fra.

Hvad elsker du mest ved festivalkonceptet?

- Jeg elsker, at man kan høre så meget ny musik. Jeg elsker det for både bandene og for publikum, siger Ida Corr og uddyber:

- Normalt når man spiller koncerter som artist, er det som regel dine egne fans og dit eget crowd, der kommer til. Det er meget sjældent, du får lov til at møde nye. Og omvendt som festivalgæst så kan jeg få lov til at opleve en masse ny musik, som jeg ellers ikke måske ville komme ud at høre. Det synes jeg, er fuldstændig genialt på begge parter.

/ritzau/

Læs Mere >>

Skanderborg, 06/08/2023 - 07:00

Anders Matthesen: Jeg mærker hele tiden efter

Helle Arensbak/Ritzau Scanpix

Anders Matthesen elsker sit job. Men den populære komiker har også meget på programmet, og derfor er det nødvendigt at tage temperaturen på arbejdet i ny og næ.

Der er fuld smæk på, men det går også bedre end nogensinde nærmest.

Sådan lyder Anders Matthesens egen beskrivelse af arbejdslivet for tiden.

Men selv en garvet herre som ham kan være nødt til at stoppe op og mærke efter, om der er for meget på tallerkenen.

- Det er noget, der er meget vigtigt for mig. Jeg tager hele tiden temperaturen, på det jeg laver, og mærker efter, om jeg stadig er med, og om det er fedt, siger Anders Matthesen og fortsætter:

- Det er klart, at man aldrig må lave så mange aftaler, at man pludselig ikke kan holde kvaliteten, uddyber han.

Der er da også fuldt tryk på kedlerne i den 48-årige komikers liv.

Lige nu laver han både podcast og optræder med sit seneste show, "Jokes fra en straight, hvid mand", mens efteråret står i Ternet ninja-tegn.

- Netop derfor kunne jeg godt forestille mig, når turnéen er slut, at jeg holder en længere pause fra standuppen, siger Anders Matthesen.

- Vi er ved at lave film nummer tre. Vi har fået penge til den, så jeg er startet, og tegnerne er mødt ind på arbejde. Hele sommerferien er der røget skitser frem og tilbage, afslører han.

Anders Matthesen står bag animationssucceserne "Ternet ninja".

Universet centrerer sig om skoledrengen Aske, som slår sig sammen med en årtusinder gammel ånd fra en ninja, der bliver levendegjort gennem et lynnedslag i en ternet dukke, for at tage hævn på en grådig legetøjsgigant.

Den første film fik premiere i 2018 og blev en enorm sællert. Det overgik efterfølgeren, "Ternet ninja 2", som trak mere end 900.000 publikummer i biografen.

Anders Matthesen har hele tiden tænkt, at fortællingen om "Ternet ninja" kunne blive til en trilogi, hvis idéen var der, og det var vigtigt nok til ikke at lade være med at realisere.

Det er den nu.

De to første film er baseret på Anders Matthesens bøger af samme navn. Modsat de to foregående film bliver finalebraget dog til i omvendt rækkefølge. Først skaber han filmen. Så skriver han bogen.

- Det vil sige, at jeg ved, hvad der skal ske, men det skal stadig sættes på print. Og det skal jeg helst være færdig med inden efteråret, forklarer Anders Matthesen.

- En meget stor del af mit arbejde er jo også lidenskab, men en lille smule luft i kalenderen kunne være dejligt, griner han.

Anders Matthesen har for en stund forladt "Ternet ninja" og er taget til Bøgeskoven i Skanderborg.

Anders Matthesen er mere eller mindre fast gæst og optrædende på Smukfest, hvor han ligeledes er til stede i år.

Her har han blandt andet optrådt med standup og gæstet entertaineren Martin Brygmanns koncert på festivalen.

- Det har været så hyggeligt, siger Anders Matthesen og tilføjer:

- Der er måske en sidste lille overraskelse til dem, der er her søndag, uden at jeg kan sige mere, for så er det jo ikke en overraskelse, griner han.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 05/08/2023 - 08:00

FAKTA: De kravlende avner

* Avner er små spidse skaller, der sidder på græsser og kornsorter. Du ser dem for eksempel på arten gold byg.

* Har en hund fået en avne i øret, øjet eller i poten, kan den sjældent selv få den ud. Derfor bliver der ofte behov for dyrelægebehandling.

* I poterne arbejder avnerne sig tit op mellem tæerne og danner smertefulde bylder, som skal tømmes for betændelse, skylles og syes sammen igen.

Kilde: netdyredoktor.dk.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

København, 05/08/2023 - 08:00

Tjek din hund for denne lumske sommerfare

Silas Stein/Ritzau Scanpix

Den daglige luftetur kan ende grueligt galt, hvis Fifi eller Buller kommer hjem med de såkaldte græsavner i pelsen.

De er bittesmå, men kan forvolde din hund store smerter her i sommermånederne.

Avner er græs- eller kornskaller, der har små strå med modhager, som nemt sætter sig i hundens pels.

Herfra kan de bevæge sig ind under huden og sætte sig fast. Det kan blandt andet føre til bylder i poterne, øregangsbetændelse og sår på hornhinden.

- Det er et kæmpe problem. Næsten dagligt får vi hunde ind, der halter, slikker sig på poten, klør sig i øret eller misser med øjet, hvor vi finder en græsavne eller flere, fortæller Natascha Schmidt-Svejstrup, der er chefdyrlæge hos Gentofte Dyreklinik.

Som hundeejer bør du derfor på denne tid af året altid tjekke din firbenede følgesvend for avner, når I har været ude at gå i naturen – især hvis den har løbet gennem områder med højt græs eller en mark.

- Så kan man typisk nå at redde det, inden de her græsskaller begynder at arbejde sig ind i hunden, lyder det fra Natascha Schmidt-Svejstrup.

Det er særligt langhårede hunde, der er i risiko for at blive ramt. Derfor kan en klipning være en anden måde at forebygge problemet på, siger hun.

- Har du for eksempel en cockerspaniel, kan du klippe det lange hår, der sidder ved indgangen til øret, og du kan også klippe pelsen på poterne.

De små græsskaller sniger sig dog nogle gange ind alligevel. Og derfor skal du være særligt opmærksom, hvis din hund begynder at slikke sig meget på poten, ryste meget på hovedet, klø sig meget i øret eller misser med øjet.

Er skaden sket, må I en tur til dyrlægen, hvor hunden oftest vil få noget beroligende, så avnen kan pilles ud.

Ender Fido på briksen, opfordrer Lotte Evers, der er hundeekspert hos Agria Dyreforsikring, dig til at undersøge, om din forsikring kan hjælpe med at betale regningen.

- Sådan en dyrlægeregning kan godt løbe op i tusindvis af kroner, og tit kræver det, at du tager en hjemmearbejdsdag dagen efter for at være ved hunden, siger hun.

Hos Agria Dyreforsikring får man i øjeblikket også henvendelser om græsavner.

- Vi oplever rimelig mange af dem nu her. Hvert år ser vi en stigning, når det bliver sommertid, fortæller Lotte Evers.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

Nyhedsarkiv