Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

Lima, 11/06/2022 - 10:58

Mulig dansk VM-modstander får national fridag til playoff

Der vil mandag være national helligdag i Peru, når landet kæmper mod Australien om en VM-billet.

Matilde Campodonico/Reuters

Af: /ritzau/

For peruanere er der ingen undskyldning for ikke at følge landets sidste rejse mod VM-slutrunden i Qatar, hvor Peru i tilfælde af sejr kan se frem til at møde Danmark.

Regeringen har nemlig vedtaget at gøre mandag den 13. juni til en national fridag i anledning af fodboldlandsholdets afgørende VM-playoff mod Australien.

Det skriver det peruanske nyhedsbureau RPP.

- Regeringen har besluttet at gøre hele dagen til en helligdag, så befolkningen kan se landsholdet kvalificere sig til VM-slutrunden i Qatar med den optimisme, vi lægger i det, siger Perus kulturminister, Alejandro Salas.

Det vækker dog ikke glæde i hele landet. I handelskammeret i hovedstaden Lima møder beslutningen kritik. Det anslår, at tiltaget vil koste et beløb svarende til tre milliarder kroner.

Det affejes imidlertid af Alejandro Salas, der forsikrer om, at der ikke vil komme økonomiske tab.

Han forsvarer beslutningen med, at den er vedtaget enstemmigt af regeringen. Kun landets økonomiminister var bortrejst, da alle de øvrige ministre stemte for forslaget, oplyser Salas.

Mandagens playoffkamp spilles klokken 20 i Qatar. Vinderen får plads i slutrundens gruppe D, hvor Danmark, Frankrig og Tunesien er de øvrige nationer.

/ritzau/

Nyhedsarkiv