Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 10/04/2024 - 10:54

Minister er klar til sag om opløsning af Bandidos

Ny sag mod rockergruppe vil være mere omfattende end en tilsvarende sag mod Loyal To Familia, siger advokat.

Af: /ritzau/

Justitsministeren vil onsdag klokken 12.00 fortælle om sagen om opløsning af rockergruppen Bandidos.

Det oplyser ministeriet i en pressemeddelelse.

Advokat Michael Juul Eriksen, der repræsenterer Bandidos, oplyser til Ritzau, at myndighederne har besluttet at indlede en sag om opløsning af gruppen.

Han fik beskeden onsdag morgen.

- Et eller andet sted har vi fornemmet, hvor det bar henad. Der var aftalt en afhøring, hvor vi skulle præsentere vores side af sagen, men så kunne vi læse, at der var sendt en indstilling, siger han.

Politiet har i flere måneder efterforsket, om der er grundlag for at indlede en sag om opløsning.

Undersøgelsen er foretaget af National Enhed for Særlig Kriminalitet, og i forbindelse med sagen er der blandt andet foretaget ransagninger ved flere klubhuse, har politiet tidligere oplyst.

Tidligere har myndighederne fået medhold i sagen om opløsning af banden Loyal To Familia (LTF). Sagen blev behandlet af såvel byret, landsret som Højesteret.

- Denne sag vil være langt mere omfattende, siger advokat Michael Juul Eriksen.

Han medvirkede også i sagen om LTF.

/ritzau/

København, 10/04/2024 - 09:46

Historisk søjlegang bliver ny målstreg ved royalt motionsløb

Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Løbsarrangør ændrer på start- og målområde for Royal Run i København for at give bedre forhold for deltagere.

Når årets Royal Run løber af stablen 2. pinsedag, er der ændret på start- og målområdet i København.

Det oplyser arrangørerne, Danmarks Idrætsforbund og DGI, i en pressemeddelelse.

Starten rykker fra Nyhavn til området omkring Christiansborg Slotsplads, hvor startskuddet lyder i Slotsholmsgade.

Det sker blandt andet for at undgå for meget trængsel, siger Dorte Vibjerg, der er administrerende direktør for idrætsklubben Sparta og med til at arrangere Royal Run i København og på Frederiksberg.

- Det nye startområde giver os meget mere plads - både til de mange deltagere, der ser frem til en god oplevelse på ruterne, men også til tilskuere, logistik og underholdning, siger hun.

Amalienborg er fortsat endemålet, men målstregen er rykket til den historiske bygning Kolonnaden.

Det er en søjlegang, der forbinder Christian IX's Palæ og Christian VII's Palæ. Kolonnaden blev bygget i 1794, så kongen og kronprinsen dengang ubesværet kunne bevæge sig mellem de to palæer uden at skulle udendørs.

Dorte Vibjerg lover en "spektakulær" oplevelse for deltagerne, når de kommer i mål for løbene på henholdsvis ti kilometer, fem kilometer og one mile.

- Det kommer formentlig til at give deltagerne et lille sug i maven at mærke historiens vingesus, når man krydser målstregen og rækker armene i vejret i de smukke rammer, siger Sparta-direktøren.

Der ventes 42.500 deltagere til Royal Run i hovedstaden.

Royal Run finder sted i fem byer, og Kong Frederik løber med i Fredericia, Aarhus og København.

Dronning Mary stiller til start i Kalundborg, mens kronprins Christian snører løbeskoene i Brønderslev.

Allerede i december kunne Royal Run melde udsolgt af alle 87.500 startnumre, der var sat til salg i første omgang.

I januar blev yderligere 7500 numre sat til salg i en række af byerne. De blev revet væk på få timer.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 10/04/2024 - 08:00

Syd for Solen afslører tre nye navne til koncertplakaten

Katerina Sulova/Ritzau Scanpix

Michael Kiwanuka, Rachel Chinouriri og eee gee skal holde koncert på festivalen Syd for solen til sommer.

Den københavnske musikfestival Syd for Solen har onsdag løftet sløret for tre nye kunstnere, der skal spille på festivalen til sommer.

De nye navne på plakaten er britiske Michael Kiwanuka, danske Eee Gee og britiske Rachel Chinouriri.

Det oplyser Syd for Solen i en pressemeddelelse.

Alle tre kunstnere bliver en del af fredagens program, som står i soul, jazz og poppens tegn.

Med de nye navne er der ifølge Xenia Grigat, der er programansvarlig på Syd for solen, lagt op til en uforglemmelig sommerdag.

- Michael Kiwanuka kommer med sin fænomenale stemme, sine gribende tekster og skaber med sin helt overdrevne musikalitet en smuk rød tråd gennem dagen, siger hun i meddelelsen.

Det er første gang i fem år, at soulsangeren Michael Kiwanuka holder en koncert i Danmark.

Han står bag sange som "Cold Little Heart" og "Home Again".

Den danske sangerinde Eee Gee bliver også en del af fredagens program. Hun debuterede i 2021 med sangen "Favourite Lover" og har siden udgivet to album.

- Mage til talent skal man lede længe efter - og rygtet om Eee Gees blanding af pop, country og disco er også for længst nået ud over landets grænser, siger Xenia Grigat.

Rachel Chinouriri er det sidste navn, som Syd for solen har offentliggjort onsdag.

Hun blev første gang bemærket i 2016 på musiktjenesten Soundcloud, og hendes første album udkommer til maj.

- Hvis man godt kan lide at blære sig med at have set en gigantisk verdensstjerne i de første år af karrieren, så skal man ikke gå glip af Rachel Chinouriri på Syd for solen 2024, siger Xenia Grigat.

Den 25-årige britiske sangerinde turnerede i 2023 med både Lewis Capaldi og Louis Tomlinson.

Ud over de tre nye navne tæller Syd for solens plakat blandt andre den populære musikproducer Fred Again.., den britiske R'n'B-sangerinde Jorja Smith og den ene halvdel af hiphopduoen Outkast André 3000.

Det er tredje gang, at Syd for Solen bliver afholdt. Hidtil har den haft til huse i Søndermarken, men i år har den fundet nyt hjem i Valbyparken.

Festivalen løber over tre dage den 8., 9. og 10. august.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 10/04/2024 - 09:00

FAKTA: Forskel på parkeringsbøde og afgift

* Det er kommunen, som fastsætter lokale parkeringsbestemmelser og typisk også udfører selve kontrollen samt giver afgifterne.

* På en privat parkeringsplads udstedes afgiften af det selskab, som p-pladsen har hyret til at udføre kontrol. Politiet kan også udstede en p-afgift, hvis parkeringen er ulovlig, men de kan ikke kontrollere, om betalingen er foretaget korrekt. Du kan ikke få en afgift nedsat.

* Politiet kan give parkeringsbøder, hvis en parkering er til fare for andre eller forhindrer andre trafikanters færdsel. Det er kun politiet, der kan give parkeringsbøder. Vil du klage, skal det ske til politiet.

* Du kan søge om at få en parkeringsbøde nedsat til det halve (dog ikke under 500 kroner), hvis du har en særlig lav indkomst.

Kilde: politi.dk.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

København, 10/04/2024 - 09:00

Rodebutik af regler: Sådan må du parkere med din trailer

Emil Helms/Ritzau Scanpix

Hvis du ikke har helt styr på, hvordan du må parkere din trailer, er det forståeligt. Det er nemlig ikke så ligetil.

Når du svinger bilen ind i en parkeringsbås, er der ofte klare regler for, hvordan parkeringen skal foregå.

Men hvad skal du vide for at være sikker på, at din trailer også står parkeret fuldt lovligt?

- Der er ikke noget generelt at sige desværre, lyder det nedslående svar fra chefkonsulent Dennis Lange fra bilejernes interesseorganisation, FDM.

Ifølge chefkonsulenten skal du forholde dig til parkeringsregler på to typer områder, hvor der kan herske forskellige retningslinjer.

Og det kan godt være en udfordring at finde rundt i, medgiver han.

- Reglerne kan variere fra kommune til kommune, alt efter hvor længe du kan parkere, og om du skal betale eller ej. Du kan se det i den pågældende kommunes parkeringsbekendtgørelser.

På Vejdirektoratets hjemmeside kan du søge en oversigt frem over de gældende parkeringsregler i samtlige kommuner.

I Herning Kommune må du eksempelvis gerne parkere din trailer i en offentlig parkeringsbås i maksimalt 12 timer.

Det samme gør sig gældende i Aarhus Kommune, medmindre traileren vejer mere end 750 kilo. Så er det nemlig ikke tilladt på hverdage mellem klokken 18 om aftenen og 6 om morgenen samt lørdage, søndage og helligdage - medmindre andet er bestemt ved afmærkning.

I Københavns Kommune må den derimod stå i op til 24 timer, før den skal afhentes. Her er der først begrænsninger på, hvis totalvægten kommer over to ton.

Tager du til Odense Kommune må din trailer ligesom i Herning Kommune stå i maksimalt 12 timer, men i Herning må du også parkere campingvognen, hvilket du ikke må i Odense.

Når det kommer til det private, er det også forvirrende, lyder det fra Dennis Lange. For her er heller ingen faste regler. Han anbefaler derfor, at du kigger godt på parkeringsskiltene.

- Hvis der ikke er en specifik skiltning specielt om trailere, så regn med, at der gælder de samme regler som ved almindelig parkering for biler, siger han og tilføjer:

- Og hvis det er betalingsparkering, vil den rigtige løsning være at betale for to parkeringsbilletter.

Er du dog nogensinde i tvivl om, hvorvidt du holder lovligt, er anbefalingen fra Dennis Lange, at du kører igen og finder et andet sted at parkere. Ellers er der risiko for at få en afgift.

Ritzau har spurgt parkeringsselskabet ParkZone, hvordan reglerne for at parkere en trailer i netop deres P-områder er.

ParkZone oplyser i en mail, at en trailer gerne må parkeres på lige fod med en bil, hvis der ikke er skiltet med andet. I det tilfælde gælder de samme regler for en trailer som ethvert andet køretøj.

Ifølge parkeringsselskabet er et af de vigtigste råd til bilister, som vil parkere med en trailer, campingvogn eller lignende, at bilen og traileren er to særskilte køretøjer.

Derfor skal begge køretøjer følge reglerne for parkering, og begge skal registreres med nummerplade i både apps og i automaterne. Derudover skal begge også have p-skive.

Du må gerne optage to båse med din bil og trailer. Det kan både være i forlængelse eller i nabobåsen. Dog skal traileren ligesom bilen følge de regler, der står på skiltene, oplyser parkeringsselskabet.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

Nyhedsarkiv

TjekDet - faktatjek