Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

Aalborg, 05/04/2024 - 11:00

Mestrene er pressede: Vejret er ikke godt nok til sommerferie

Aalborg Pirates er tæt på exit i slutspillet, men mod kan udskyde sommerferien, mener kaptajn Julian Jakobsen.

Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Af: /ritzau/

Efter fire år i træk med mindst en andenplads er Aalborg Pirates blot ét nederlag fra exit i Metal Ligaens semifinaler.

Især defensivt har de seneste to sæsoners mesterhold ikke leveret i serien mod Esbjerg Energy, der fører 3-1 i kampe, mener kaptajn Julian Jakobsen.

- Ligesom i kvartfinalerne mod Rødovre prøver og prøver vi, men vi har ikke rigtig haft hovedet med, og når man ikke har det, så går pucken ind.

- Vi har jo egentligt lavet nok mål til at vinde alle fire kampe, men det er svært at vinde ishockeykampe, når man selv lukker 18 mål ind i fire kampe.

- Vi skal forvente af os selv, at vi har hovederne med fredag, for det vil sgu ikke være sjovt at skulle på sommerferie med det her vejr, siger Jakobsen før fredagens skæbnekamp i Aalborg.

Blot fem gange tidligere har et hold vendt 1-3 til en samlet slutspilssejr, siden man indførte bedst af syv-systemet for 20 år siden. Herning har gjort det tre gange, og Rungsted/Nordsjælland har gjort det to gange.

Jakobsen satser på, at frigjorthed og et skarpere grundspil betyder, at Aalborg bliver føjet til listen.

- Det er meget på spil i slutspillet, og derfor vil man komme til at være lidt passiv i perioder. Men vi har ikke noget at tabe nu, og det håber jeg kommer til udtryk fredag.

- Vi ved, hvor godt et hold, vi er, når vi præsterer og sætter tingene ordentlig sammen. Men vi skal forstå, at vi ikke kan skabe og påvirke spillet hele tiden. Nogle gange skal vi stabilisere os i vores grundspil, og det har vi ikke været gode nok til, og derfor fører Esbjerg 3-1, siger Aalborg-kaptajnen.

Aalborg har tabt sine to hjemmekampe i serien, men Jakobsen forventer, at holdet fredag kan præstere i egen hule med kniven for struben.

- Vi har et voksent hold, og vi ved godt, at folk forventer, at vi vinder hver gang. Det er måske ikke helt realistisk, men jeg tror, det er meget sundt at prøve at have ryggen mod muren - hvis ellers vi kommer godt ud af det, og det håber jeg, vi gør fredag.

Aalborg har vundet skudstatistikken i alle fire semifinaler, men det har kastet blot tre gange overtid og søndagens 4-7-nederlag af sig.

/ritzau/

København, 05/04/2024 - 10:16

90'er-ikoner indtager årets Heartland

PR/Ritzau Scanpix

Hiphop-stjernen Ms. Lauryn Hill skal spille på årets Heartland, og som noget særligt deler hun også scenen med sin tidligere bandkollega Wyclef Jean.

Den storsælgende amerikanske rapper Ms. Lauryn Hill tager til sommer turen til Egeskov Slot på Midtfyn, hvor hun skal optræde på årets Heartland.

Det annoncerer festivalen i en pressemeddelelse.

Med i bagagen har hun både hits fra karrieren i eget navn samt fra sin tid med den grammyvindende hiphoptrio Fugees.

Og hitsene er faktisk ikke det eneste, hun tager med sig på scenen. Bandkollegaen fra Fugees Wyclef Jean gør hende også selskab på scenen.

Det er første gang i 20 år, at de to deler en europæisk scene ifølge festivalen.

- Det er et kæmpe scoop for os, at Ms. Lauryn Hill og Wyclef Jean har sagt ja til at sammensætte en unik og eksklusiv koncert for vores publikum på dette års Heartland, siger direktør og musikchef Ulrik Ørum-Petersen.

- For en generation er Fugees' "The Score" og Lauryn Hills "The Miseducation of Lauryn Hill" to af de vigtigste og mest banebrydende album fra slut-90'erne, og med mere end 42 millioner solgte album er de uomtvistelige milepæle i den moderne musikhistorie, lyder det videre.

Rapikonerne skruer op for 90'er-soundtracket torsdag den 13. juni.

Med den seneste annoncering tæller Heartlands musikprogram 30 navne, herunder den amerikanske verdensstjerne Nile Rodgers, powertrioen Anne Sanne Lis, Tim Christensen, Tina Dickow samt den britiske singer-songwriter Tom Odell.

Heartland løber af stablen fra torsdag den 13. juni til lørdag den 15. juni.

/ritzau/

Læs Mere >>

Randers, 05/04/2024 - 07:00

Sådan bliver finalen i X Factor

Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Fredag aften kulminerer årets "X Factor", når vinderen skal findes. Inden skal finalisterne synge duetter med sangerne Søren Huss, Guldimund og Benjamin Hav.

Fredag aften skal vinderen af det populære underholdningsprogram "X Factor" kåres.

Men inden en af de tre finalister, Helene Frank, Cristian Oprea og brødreduoen Selmani, kan sikre sig sejren, skal de først give et brag af optrædener i Arena Randers.

Lige som tidligere X Factor-finaler skal finalisterne dele scenen med en række kendte musikere.

Hvem publikum kan se i duetterne, løfter TV 2 nu sløret for i en pressemeddelelse.

Simon Kvamm har igen i år to deltagere med i finalen: solisten Helene Frank og gruppen Selmani.

Helene Frank skal synge "Noget for nogen" af Pauline.

Efterfølgende skal hun i en duet med sangeren Søren Huss synge numrene "Langt ude, langt oppe, langt nede og langt, langt væk" og "Du er".

- Jeg har ikke stået i en finale til en musikkonkurrence siden DM i rock 1997, så det bliver sjovt at bidrage til, at Helene kan løfte trofæet sidst på aftenen, udtaler Søren Huss i pressemeddelelsen.

Gruppen Selmani, bestående af brødrene Arbnor og Rinor, skal synge "Terrier" af Ida Laurberg efterfulgt af en duet med Benjamin Hav, hvor de skal optræde med sangene "Spice Up Your Life" og "Første dag", der har Ella Augusta med på vokal.

Den erfarne X Factor-dommer Thomas Blachmans solist, Cristian Oprea, lægger ud med "(I Can't Get No) Satisfaction" af The Rolling Stones.

I duetten skal Cristian Oprea synge med sangeren Guldimund, hvor de skal synge "Det' kun vigtigt, hvad det er" og "Storebæltsbroen".

- For et par uger siden kom det mig for øre, at en kun 16 år gammel sønderborgenser havde fremført et stærkt og rørende cover af min sang "Halskæde" i "X Factor".

- Så da han efterfølgende spurgte mig, om jeg ville synge duet med ham i finalen, kunne jeg ikke stå for det, udtaler Guldimund i pressemeddelelsen.

Derudover får "X Factor" også besøg af popstjernen Christopher og den svenske sanger Astrid S, der blandt andet er kendt for hitsene "Hurts So Good" og "Think Before I Talk".

Oh Land er i år uden en finalist, da hendes sidste deltager, Elva, røg ud i semifinalen og dermed fik en fjerdeplads.

Årets X Factor-finale kan følges på TV 2 fredag 5. april klokken 20.00.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 04/04/2024 - 08:00

FAKTA: Pensionstillæg kan stadig blive sat ned

* Folkepensionen består af et grundbeløb på 6928 kroner og et pensionstillæg på op til 8016 kroner, hvis du er enlig. Hvis du er gift eller har en samlever, er pensionstillægget op til 4102 kroner. Beløbene reguleres årligt.

* Grundbeløbet bliver ikke påvirket af andre indkomster, men pensionstillægget kan blive sat ned eller helt bortfalde, hvis du har indkomster ud over arbejdsindkomst. Andre indkomster er for eksempel fra private pensionsordninger eller aktieindkomst.

Kilde: borger.dk.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

København, 04/04/2024 - 08:00

Ekstra pose penge på vej til folkepensionister i arbejde

Linda Kastrup/Ritzau Scanpix

Arbejdsindkomst modregnes ikke længere i folkepensionen. Ændringen fik virkning med tilbagevirkende kraft, og derfor har nogle folkepensionister penge til gode.

Titusinder af folkepensionister kan se frem til, at de snart får udbetalt ekstra penge.

Det fortæller rådgivningsekspert hos pensionsselskabet Velliv Jens Christian Nielsen.

- Pengene går til dem med en vis indtægt, som arbejdede efter deres folkepensionsalder i 2023, siger han.

Et bredt flertal i Folketinget vedtog i juni sidste år, at folkepensionister fremover ikke skal modregnes i deres folkepension, når de har arbejdsindtægt.

Loven fik virkning med tilbagevirkende kraft til 1. januar 2023. Derfor er der nu penge på vej til de folkepensionister, der i løbet af sidste år oplevede, at deres folkepension blev sat ned på grund af arbejdsindtægt.

- Pengene udbetales i forbindelse med efterreguleringen af pensionen for 2023. I slutningen af maj i år udsender Udbetaling Danmark en opgørelse af, om man har fået den folkepension, som man havde ret til i 2023, siger Jens Christian Nielsen.

Ifølge en beregning fra Velliv er der i gennemsnit 30.000 kroner før skat på vej til 40.000 folkepensionister.

Det svarer til en samlet udbetaling på 1,2 milliarder kroner før skat.

Udbetaling Danmark oplyser til Ritzau, at de anslåede tal fra Velliv ikke virker helt skæve.

Men Udbetaling Danmark kender ikke de præcise tal før om et par måneder, når efterreguleringen er blevet afviklet. De endelige tal og beløb kan altså fravige en smule.

Folketinget har også fjernet modregning i folkepensionen på grund af ægtefælles eller samlevers arbejdsindtægt med virkning fra 1. januar 2023.

- Guleroden til at give en ekstra skalle er markant større end tidligere, og samtidig er det meget mere enkelt at regne ud, hvad man får ud af at arbejde som pensionist, siger Jens Christian Nielsen og tilføjer:

- Begge dele har en positiv effekt på seniorernes beslutning om at arbejde også efter folkepensionsalderen

Fra politisk side har formålet med lovændringerne været at få flere ældre til at blive på arbejdsmarkedet.

- De nyeste beskæftigelsestal for 2024 viser, at der nu er 83.325 folkepensionister i arbejde, siger Jens Christian Nielsen.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

Nyhedsarkiv

TjekDet - faktatjek