Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 01/01/2024 - 10:53

Medier: Mette Frederiksen måtte omskrive nytårstale

Ifølge DR og TV 2 har statsministeren omskrevet sin nytårstale for at dedikere en del af den til dronningen.

Keld Navntoft/Ritzau Scanpix

Af: /ritzau/

Statsminister Mette Frederiksen (S) har omskrevet sin nytårstale med kort varsel, efter dronning Margrethe under sin nytårstale søndag meddelte, at hun træder tilbage den 14. januar.

Det skriver både DR og TV 2.

Mette Frederiksen skrev i et opslag på det sociale medie Instagram den 21. december, at hendes nytårstale ville have fokus på ældre og sundhed.

Ifølge DRs og TV 2s oplysninger, kommer dronningens abdicering i stedet til at fylde en stor del af statsministerens nytårstale.

Statsministeriet vil overfor Ritzau ikke kommentere oplysningerne.

Meddelelsen om sin abdicering leverede dronningen mod slutningen af sin nytårstale, som blev hendes 52. og sidste nytårstale.

- Om 14 dage har jeg været Danmarks dronning i 52 år. Så lang tid går ikke sporløst hen over noget menneske - heller ikke mig! Tiden slider, og "dårligdommene" bliver flere. Man overkommer ikke længere det samme, som man kunne engang, sagde dronningen.

Herefter kom hun ind på en rygoperation, som hun gennemgik i februar.

Operationen gik godt, men den gav dog anledning til at overveje, om det var på tide at lade sig pensionere, lod hun tv-seerne vide.

- Jeg har besluttet, at det er nu, der er det rigtige tidspunkt. Den 14. januar 2024 - 52 år efter jeg efterfulgte min elskede far - vil jeg træde tilbage som Danmarks dronning.

Efterfølgende takkede Mette Frederiksen i en skriftlig udtalelse fra Statsministeriet på vegne af den danske befolkning dronning Margrethe for "hendes livslange dedikation og utrættelige indsats for Kongeriget".

- Selv om pligten og hvervet som regent er gået i arv i mere end 1000 år, så er det alligevel svært at begribe, at tiden nu er inde til et tronskifte.

- Mange af os har aldrig kendt en anden regent. Dronning Margrethe er indbegrebet af Danmark og har gennem alle årene sat ord og følelser på, hvem vi er som folk og som nation, lød det fra Mette Frederiksen.

Af udtalelsen fremgik det også, at statsministeren i sin nytårstale mandag aften, vil kommentere det kommende tronskifte.

/ritzau/


København, 01/01/2024 - 09:00

Babylykke blandt danske kendisser: Her flyver storken snart forbi

Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Flere kendte stjerner går et år i møde, hvor et nyt familiemedlem efter planen melder sin ankomst. For Anders Lund Madsen bliver det for ottende gang.

Flere danske stjerner kan glæde sig til at få besøg af storken i det nye år. Der er nemlig udsigt til babyboom i kendisland.

Et af stoppene bliver hjemme hos journalist og tv-vært Anders Lund Madsen. Sammen med sin hustru, Karin Prehst Lund Madsen, der arbejder som havfrue i Den blå planet, venter parret deres femte fælles barn.

Det afslørede Karin Prehst Lund Madsen med et billede fra sin tidligere graviditet med datteren Vild Elna på Instagram.

- Jep. Jeg er sørme gravid igen, lød det i opslaget.

Parret har foruden Vild Elna børnene Modig Theodore, Stærkodder Leonard og Fri Kirsten, og så har Anders Lund Madsen tre voksne børn fra sit første ægteskab.

Når hans sidste barn flyver fra reden, har han haft hjemmeboende børn i omkring fem årtier.

- Det er en god konkret opgave, hvis man som mig har nogle sociale udfordringer. Lav nogle børn, for du er nødt til at interagere med dem. Det er det bedste i verden, sagde Anders Lund Madsen i et Ritzau-interview i anledning af sin 60-års fødselsdag i oktober.

Babylykke er der også hos de to skuespillerpar Anna Stokholm og Simon Stenspil samt Ari Alexander og Sarah Juel Werner.

Anna Stokholm, der er kendt fra tv-serien "Sygeplejeskolen", afslørede i "Aftenshowet", at hun igen har fået konstateret graviditetsdiabetes. Denne gang fordi hun venter en søskende til sit og Simon Stenspils første barn, sønnen Ziggy.

- Vi har hele tiden vidst, at vi gerne vil have flere børn, fortalte Simon Stenspil til pressen inden optagelserne til TV 2's årskavalkade, "De største øjeblikke".

- Det føltes rigtigt, at det skulle være nu, fortsatte han.

Ari Alexander og Sarah Juel Werner går også fra at være en familie på tre til fire. Da de troppede op til premieren på dramakomedien "Bedre tider", som Ari Alexander spiller en af hovedrollerne i, fortalte skuespillerparret, at de venter en lille ny, som efter planen kommer til verden til marts.

33-årige Ari Alexander og 31-årige Sarah Juel Werner har allerede en datter.

Parret mødte hinanden på et skuespilkursus i New York i 2015, og deres venskab udviklede sig siden til kærlighed mellem det i dag forlovede par.

For skuespiller Mathilde Passer, der over efteråret var blandt deltagerne i TV 2's realityprogram "Forræder", og hendes forlovede, Thomas Fritsche, venter en anden hverdag, når året skifter. De skal være forældre for første gang.

- 10. januar eller lige deromkring kommer der en lille dame og gør festlighederne endnu mere festlige, skrev skuespilleren i et opslag med scanningsbilleder på Instagram i efteråret.

Storken får noget at se til i januar, da musiker Søren Huss ligeledes venter et barn med sin partner, Christina Nerstrøm. Det fortalte han i et interview med Politiken i november.

Den sammenbragte familie tæller Christina Nerstrøms datter fra et tidligere ægteskab og Sørens Huss' datter fra forholdet med sin daværende kæreste, der blev dræbt i en trafikulykke.

Hjemme hos komiker og tryllekunstner Rune Klan udvider han og hustruen, koreografen Christel Stjerneberg, klanen.

Parret skal nemlig være forældre for anden gang.

Nyheden om graviditeten kom i oktober, hvor Se og Hør bragte historien på baggrund af et opslag på Instagram.

- Nu skal vi simpelthen være en familie på fire personer, hvis alt går vel (... er der noget, jeg har lært, så er det, at man aldrig kan tage noget for givet og tak for det!), skrev Christel Stjernebjerg på sin instagramprofil ifølge ugebladet.

Parret blev for forældre for første i 2018, da de adopterede deres søn.

Hos den tidligere svømmestjerne og nuværende sportsvært på TV 2 Rikke Møller Pedersen skal babyvingerne findes frem, når hun bliver mor til fire i det nye år med partneren Nicolai Sehested.

Hun afslørede sin struttende mave i et opslag på Instagram med ordene "mere kærlighed i maven".

Der er også familieforøgelse i sigte hos komiker Anders Grau, som man måske genkender fra Spar-reklamerne på tv, og hustruen, Camilla.

Det fortalte den kendte komiker og skuespiller i podcasten "Så har vi balladen" og bekræftede nyheden over for Ekstra Bladet.

- Min kone er meget gravid nu, og vores datter nummer to kommer, inden vinteren er omme, skrev den vordende far i en sms til avisen.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 01/01/2024 - 08:00

FAKTA: Simon Kvamms meritter

* Simon Kvamm slog først igennem som satiriker i trioen "Drengene fra Angora" i 2004.

* Det musikalske gennembrud kom kort efter, da han og resten af kammesjukkerne i Nephew udgav albummet "USADSB".

* Albummet indbragte bandet adskillige statuetter til Danish Music Awards.

* Siden har Simon Kvamm stiftet duoen De Eneste To med Peter Sommer og trioen Hugorm.

* Han har også udgivet musik i eget navn.

Kilde: Ritzau.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 01/01/2024 - 10:00

FAKTA: Bliv på din egen banehalvdel

* Nogle par kan have svært ved at dele med hinanden, hvad de får i løn, eller hvad de har af gæld.

* For at åbne den samtale kan du tage udgangspunkt i dig selv og for eksempel sige: "Nu skal jeg i gang med at betale af på min SU-gæld. Det kommer nok til at tage fem års tid".

* Bliv på din egen banehalvdel, og se, om det gør det lettere for den anden også at dele noget om sig selv.

Kilde: Rikke Holmslykke Aagaard, digital iværksætter hos "De Simple Penge og forfatter til bogen "Den lille guide til økonomi i parforholdet".

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

København, 01/01/2024 - 10:00

Pift økonomisnakken op i parforholdet med disse fif

Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix

Du lærer både noget nyt om din partner og får bedre styr på pengesagerne ved at få gang i en samtale om økonomi, siger to eksperter.

Penge er et middel til at opnå det liv, du og din partner drømmer om. Derfor er det vigtigt, at I kan tale om økonomi. Sådan lyder det samstemmende fra to privatøkonomiske rådgivere.

- Det er en af de største barrierer, jeg ser i mit arbejde, at folk ikke har lært at tale om penge, og at det kan opleves som enormt sårbart at dele sin økonomi med et andet menneske, siger Elizabeth Nebelong, som driver platformen Budgetnørden.

Begynd i det små, hvis det er grænseoverskridende for den ene eller jer begge at tage hul på pengesnakken, lyder rådet fra Rikke Holmslykke Aagaard, som er digital iværksætter hos De Simple Penge og forfatter til bogen "Den lille guide til økonomi i parforholdet".

- Prøv at stille lidt nemme og relativt ufarlige spørgsmål til hinanden, siger hun og foreslår følgende: "Hvad ville du gøre, hvis du vandt ti millioner i lotto?", "tror du, man bliver mere lykkelig af at have penge?", "hvad var den første store ting, du købte til dig selv?".

- Svarene kan give en masse kontekst om, hvordan ens partner opfatter penge, så man lærer at forstå sin partner. Herfra kan man gå videre til de mere hverdagsnære ting, hvor der kommer tal på bordet, siger Rikke Holmslykke Aagaard.

Både hun og Elizabeth Nebelong anbefaler, at I sætter tid af en gang hver måned til at tale om økonomi. Vælg ét emne hver gang, så I afgrænser samtalen. Det kan for eksempel være budgetkonto, pension eller opsparing.

- På et eller andet tidspunkt kan det være, I kommer ind i nogle faste rutiner og har lært hinanden bedre at kende, så der kun er behov for at tage snakken en gang i kvartalet, siger Elizabeth Nebelong.

Afsæt dog stadig god tid til jeres pengedate, og skab nogle hyggelige rammer om den. Det kan I gøre ved at bestille jeres yndlingstakeaway, åbne en flaske vin eller sætte lækre snacks på bordet.

- Generelt forbinder vi ikke økonomi med kærlighed og følelser. Men de to verdener kan godt forenes. I kan bygge en lille bro ved at gøre det hyggeligt, siger Rikke Holmslykke Aagaard.

Lykkes det at få pengesnakken til at flyde, er der gode gevinster at hente, understreger Elizabeth Nebelong.

- Man kommer tættere på hinanden og får en følelse af sammenhold - at "vi klarer det her sammen". Der ligger også en bonus i, at vi bliver bedre til at spare op, når vi forpligter os over for et andet menneske, siger hun og fortsætter:

- Det kan være enormt stærkt at sige: "Nu forpligter jeg mig økonomisk over for dig, så vi kan nå det her mål". Så tænker vi os om en ekstra gang, før vi svinger dankortet, fordi vi husker, at vi egentlig gerne vil afsted på den der tre måneders orlovsrejse, eller hvad vi nu sparer op til.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

Nyhedsarkiv