Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 26/05/2020 - 10:45

Medier: Coronakrisen rammer dansk økonomi hårdt

Regeringen spår et fald på 5,3 procent i bnp i år som konsekvens af coronakrisen og nedlukningen af samfundet.

Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Af: /ritzau/

Coronakrisen kommer til at ramme dansk økonomi hårdt i 2020.

Dansk økonomi skrumper med 5,3 procent i år grundet nedlukning af samfundet. Det viser Økonomisk Redegørelse, som finansminister Nicolai Wammen (S) vil præsentere klokken 12.

Det erfarer Børsen, Bloomberg og TV2 News.

Arbejdsløsheden vil stige, og boligpriserne vil falde, viser redegørelsen desuden også ifølge medierne.

I april kom Finansministeriet med en prognose for dansk økonomi. Den indeholdt tre scenarier. Disse bød på væksttab på mellem tre og seks procent.

Ifølge redegørelsen forventer regeringen dog et plus på fire procent på væksten i bruttonationalproduktet (bnp) næste år.

Allerede mandag meddelte Finansministeriet, at den danske stat har brug for en stor milliardindsprøjtning for at have penge til at betale de hjælpepakker, der er vedtaget under coronakrisen for at redde hårdt pressede virksomheder.

Samlet set har den danske stat brug for 294 milliarder kroner i finansiering i år. Det er 207 milliarder kroner mere, end forventningen var i slutningen af 2019, hvor coronavirusset ikke havde ramt verden.

- Behovet for ekstra finansiering skyldes særligt hjælpepakkerne i forbindelse med coronaepidemien, men også blandt andet ventede lavere skatteindtægter grundet de økonomiske konjunkturer, skrev Finansministeriet.

Hjælpepakkerne står til at udløbe 8. juli. De giver blandt andet kompensation for løn til hjemsendte ansatte og virksomheders faste udgifter.

/ritzau/

Nyhedsarkiv