Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 10/12/2020 - 10:58

Medie: Omkring 30 nye kommuner rammes af restriktioner

Siden onsdag har 38 kommuner været underlagt yderligere coronarestriktioner for at få styr på smitten.

Af: /ritzau/

Regeringen udvider delvis nedlukning til at gælde i omkring 30 kommuner yderligere. Det erfarer TV2. 38 kommuner er allerede underlagt udvidede restriktioner.

Torsdag klokken 11.45 mødes sundhedsminister Magnus Heunicke (S) virtuelt med sundhedsordførerne fra Folketingets partier om den nuværende coronasituation.

De ordførere, som Ritzau har været i kontakt med, har intet hørt om, hvad den specifikke dagsorden er. Men en udvidelse af antal kommuner er et godt bud, lyder det fra flere sider.

Borgmesteren i Guldborgsund Kommune, John Brædder fra Guldborgsundlisten, oplyser til Ritzau, at han klokken 12.30 er indkaldt til møde med Heunicke. Det samme bekræfter Gert Jørgensen (K), som er borgmester i Sorø.

I øjeblikket gælder det, at der fra 9. december til 3. januar er indført yderligere restriktioner i Aarhus, Odense, København og 35 andre sjællandske kommuner.

Det betyder blandt andet, at skoleelever fra 5. klasse og opefter er sendt hjem og skal undervises digitalt.

Desuden er barer, caféer og restauranter lukket. Der må dog gerne sælges takeaway - altså mad ud af huset.

Teatre, spillesteder, biografer og lignende skal holde lukket. Det samme gør sig gældende for svømmehaller, fitnesscentre, idrætshaller, museer, biblioteker og aftenskoler.

/ritzau/

Nyhedsarkiv