Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 08/01/2024 - 10:53

Mand tiltales for drab på Emilie Meng og drabsforsøg mod pige

En 32-årig mand har ifølge anklagere dræbt Emilie Meng og også forsøgt at dræbe 13-årig, der blev bortført.

Af: /ritzau/

Der er mandag rejst tiltale mod en 32-årig mand, som i snart et år har siddet varetægtsfængslet oprindeligt grundet mistanke om at have bortført en 13-årig pige.

Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse.

Tiltalen omhandler blandt andet drab, bortførelse og voldtægt af 17-årige Emilie Meng, som blev fundet dræbt i 2016.

Samtidig er han blevet tiltalt for blandt andet bortførelse, voldtægt og forsøg på drab på den 13-årige pige.

Han er også sigtet for at have forsøgt at bortføre en 15-årig efterskoleelev.

Ifølge anklagemyndigheden er den 32-årige mand tiltalt for blandt andet at have udsat Emilie Meng for "langvarig frihedsberøvelse og voldtægt samt at have dræbt hende".

Samtidig skal manden have forsøgt at dræbe en 13-årig pige fra Kirkerup, som i foråret sidste år blev bortført. Manden har ifølge anklagemyndigheden voldtaget pigen og frihedsberøvet hende.

Derudover er den 32-årige tiltalt for blandt andet at have forsøgt at bortføre en 15-årig pige fra Sorø i november 2022, da hun var efterskoleelev. Han er også tiltalt for forsøg på voldtægt.

- Tiltalen er rejst på baggrund af en grundig og objektiv vurdering af sagens omfattende materiale, siger Marie Bindslev, der er chefanklager ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, i pressemeddelelsen.

Det var oprindeligt sagen om den 13-årige pige, der førte til anholdelsen af den 32-årige mand.

Politiet havde efterlyst pigen, og det endte med, at politiet fandt hende i den 32-åriges hjem i Svenstrup ved Korsør.

I forlængelse af anholdelsen og sigtelsen i april sidste år foretog politiet en efterforskning af andre sager. Det førte til, at manden også blev sigtet i sagen fra Sorø og for drabet på Emilie Meng.

Anklagemyndigheden kalder hele sagen for "Kirkerupsagskomplekset". Det var ved Kirkerup på Sjælland, at den 13-årige pige blev bortført.

Om manden findes skyldig, vil være op til retten at afgøre, understreger hun.

- Vi vil samtidig understrege, at der i dag alene er rejst tiltale, og at det i sidste ende vil være op til retten at vurdere, om den 32-årige mand er skyldig, siger Marie Bindslev.

/ritzau/

København, 08/01/2024 - 10:45

Dronningen er ankommet til sidste offentlige opgave som overhoved

Keld Navntoft/Ritzau Scanpix

Dronning Margrethe er mandag formiddag ankommet til Christiansborg Slot, hvor hun afholder sidste audiens.

Inden søndagens tronskifte finder sted har dronning Margrethe sin sidste officielle opgave som den øverste af det danske kongehus.

Mandag formiddag er hun ankommet til sin sidste offentlige audiens på Christiansborg Slot. Billeder fra TV2 viser bilen Store Krone køre ind med dronningen som passager.

Dronningen har i sin tid som Kongehusets overhoved afholdt audiens på Christiansborg Slot på en række mandage i løbet af året.

Denne mandag er det den sidste, inden hun træder af og videregiver tronen til sin søn kronprins Frederik søndag den 14. januar.

De omtrent mellem 70 til 100 personer, der deltager i dronningens sidste audiens, får muligheden for at takke dronning Margrethe for eksempelvis tildelingen af en kongelig orden eller medalje, en kongelig udnævnelse eller for Dronningens deltagelse ved en åbning eller et besøg.

Ifølge den kongelige kalender har dronningen ikke andre opgaver efter den offentlige audiens onsdag før tronskriftet søndag.

De personer, der er i audiens ved dronningen, får en samtale med dronningen i enerum.

Hvor længe sådan en samtale foregår, fremgår ikke af kongehusets hjemmeside.

Det er endnu uvist, præcis hvor mange og hvilke personer, der har søgt om at komme til audiens ved dronningen.

TV2 skriver, at hvide handsker er et krav, inden man tropper op til audiens hos dronningen. Handskerne koster omkring 299 kroner. Hvis de er glemt, kan man låne handsker af kongehuset, inden man træder ind.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 08/01/2024 - 10:31

Dronningen er ankommet til sidste offentlige opgave som overhoved

Keld Navntoft/Ritzau Scanpix

Dronning Margrethe er mandag formiddag ankommet til Christiansborg Slot, hvor hun afholder sidste audiens.

Inden søndagens tronskifte finder sted har dronning Margrethe sin sidste officielle opgave som den øverste af det danske kongehus.

Mandag formiddag er hun ankommet til sin sidste offentlige audiens på Christiansborg Slot. Billeder fra TV 2 viser bilen Store Krone køre ind med dronningen som passager.

Dronningen har i sin tid som Kongehusets overhoved afholdt audiens på Christiansborg Slot på en række mandage i løbet af året.

Denne mandag er det den sidste, inden hun træder af og videregiver tronen til sin søn kronprins Frederik søndag den 14. januar.

De omtrent 80 personer, der deltager i dronningens sidste audiens, får muligheden for at takke dronning Margrethe for eksempelvis tildelingen af en kongelig orden eller medalje, en kongelig udnævnelse eller for Dronningens deltagelse ved en åbning eller et besøg.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 08/01/2024 - 10:00

FAKTA: Mere at vælge imellem i 2024

* Går du og overvejer, om der snart skal køres en ny bil i garagen, kan 2024 være et godt år at købe ny bil.

* For USA og særligt Kina er med til at udvide paletten af bilmærker, og det kan medvirke til at øge konkurrencen blandt producenterne og dermed sænke priserne.

* På kort sigt betyder de flere mærker også, at forbrugeren har mere at vælge imellem. Samtidig er der sket et prispres for elbiler i slutningen af 2023. Forventningen er, at det fortsætter i 2024.

Kilde: Søren W. Rasmussen - bilteknisk redaktør på Motor.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

København, 08/01/2024 - 10:00

Sådan kommer vi til at suse rundt i 2024

Linda Kastrup/Ritzau Scanpix

I 2024 vil mange bilister hoppe over i elbilen, forudsiger to branchekendere. Bliv klogere på næste års trends inden for biler.

I år kommer mange til at udskifte benzinstanderen med laderen.

Sådan lyder forudsigelsen fra bilejernes interesseorganisation FDM.

- Den grønne omstilling, vi har set starten af sidste år, kommer til at køre med fuld fart i 2024. Og det betyder i praksis, at vi kommer til at se flere elbiler, end vi har set hidtil, siger Søren W. Rasmussen, der er bilteknisk redaktør på FDM's medlemsblad, Motor.

Ifølge ham har der ikke været et særligt stor udvalg af elbiler, men det er ved at ændre sig.

- Udvalget har været begrænset til nogle dyre modeller, men nu begynder producenterne at komme med flere biltyper. Og vi ser elbiler, der bliver billigere og dermed nemmere at få fat i for almindelige mennesker, siger redaktøren.

Elbiler udgjorde med 7233 nye eksemplarer 44 procent af salget i november 2023, viser tal fra bilstatistik.dk ifølge brancheorganisationen De Danske Bilimportører.

Her spår administrerende direktør Mads Rørvig også, at mange flere kører i elbil her i det nye år.

- Vi forventer, at vi rammer den magiske grænse, hvor mindst halvdelen af nye solgte biler bliver elbiler, siger han.

Derudover er bilisterne generelt blevet godt vant, når det gælder bilens digitale interiør.

Og udviklingen vil kunne fortsætte i år, forudsiger Mads Rørvig.

- Det er blevet taget godt imod, når biler er blevet lanceret med store skærme, hvor der er intuitive løsninger.

- Og der er store forventninger til, at man ikke bare skal kunne sidde og køre lækkert. Der skal også være et godt system, hvor man for eksempel får et livebillede af, hvordan trafiksituationen er. Man skal have alternative ruter, hvis der er kø, og man vil have mulighed for at kunne se en film, når man holder i kø til færgen, siger han.

I 2024 kan det også være, at flere kommer til at suse rundt i stationcars, siger bilteknisk redaktør hos FDM Søren W. Rasmussen.

- Tidligere var stationcars lidt på vej ud af markedet, men nu kommer der elbiler, der vil kunne fås som stationcars, og det vil være med til at løfte salget.

- Et eksempel er Årets Bil i Danmark 2024. Det blev BMW i5, som er en elbil. Den kommer også i 2024 som stationcar. Det samme gælder Folkevogn ID.7, som også er en stor elbil, og som i øvrigt blev kåret som nummer to efter BMW i5, siger Søren W. Rasmussen, der var en del af juryen ved Årets Bil i Danmark 2024

Prisen blev uddelt af foreningen Danske Motorjournalister i slutningen af november.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

Nyhedsarkiv

TjekDet - faktatjek