Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 24/11/2023 - 10:58

Ledende bandemedlem sigtes for medvirken til drab for tre år siden

Politiet har sigtet en 38-årig mand for medvirken til drab og drabsforsøg som en del af bandekonflikt.

Af: /ritzau/

En 38-mand, der er et ledende bandemedlem, er blevet sigtet for medvirken til drab og to tilfælde af medvirken til drabsforsøg i sager, der går mere end tre år tilbage i tiden.

Det oplyser Københavns Politi på det sociale medie X - tidligere Twitter.

Drabssigtelsen omhandler en sag fra april 2020 på Åfløjen i Husum.

Her blev en 22-årig mand dræbt under en konflikt i bandemiljøet.

Sagen har allerede været behandlet i både byretten og landsretten.

Her blev fire personer idømt fængsel på livstid.

De to andre sager omhandler drabsforsøg, der fandt sted i marts og april 2020 - begge på Gadelandet i Husum.

I øjeblikket er rockergruppen Hells Angels og den forbudte bande Loyal To Familia (LTF) i konflikt med hinanden.

Og ifølge politiet er den sigtede en del af en af de to grupperinger.

- Manden er medlem af en af de to grupperinger, der pt. er i konflikt med hinanden, og han sidder i forvejen varetægtsfængslet for drabsforsøg, skriver politiet på X.

/ritzau/

Horsens, 24/11/2023 - 07:00

Følelsesladet Vild med dans-finale: Farveller og freestyles

Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Ud over at årets finale er kulminationen på "Vild med dans'" 20-sæsoners jubilæum, bliver det også et afdansningsbal for Jens Werner og Sarah Grünewald.

"Vild med dans" har fejret 20-sæsoners jubilæum i løbet af efteråret, og nu skal vinderen af særsæsonen findes.

Der er tre par i finalen: influencer og tidligere fodboldspiller Kasper Fisker og hans partner, Karina Frimodt, Bachelorette-deltager Mette Sommer og hendes makker, Morten Kjeldgaard, samt youtuber Fredrik Trudslev og hans læremester, Jenna Bagge.

Ud over at årets finale er kulminationen på "Vild med dans'" 20-sæsoners jubilæum, bliver det også et afdansningsbal for dommer Jens Werner, der har siddet bag dommerbordet siden programmets premiere i 2005, samt for Sarah Grünewald, som har været vært på programmet siden 10. sæson i 2013.

De skal nu for sidste gang udråbe en vinder.

Finaleparrene skal på gulvet to gange: først i den sidste ud af de ti klassiske konkurrencedanse, de hver især har tilbage, inden de får frie tøjler i de længe ventede freestyles, hvor alle regler om holdning, hæl og tå er parkeret.

Mellem finaleparrenes danse på gulvet er der gensyn med en række af de par, der også har været med i sæsonen, men som er røget ud undervejs.

Heriblandt skuespiller Dulfi Al-Jabouri, som sammen med partner Malene Østergaar, måtte forlade dansedysten som de første, samt debattør og tidligere folketingsmedlem Özlem Cekic og den tredobbelte Vild med dans-mester Thomas Evers Poulsen, som lige akkurat missede finalen.

Sanger Barbara Moleko, som røg ud i andet afsnit med partner Damian Czarnecki, er forhindret i at deltage i finalen. Det oplyser TV 2 til Ritzau.

I finalen får alle parrene ekstra meget plads til at udfolde trinnene på. Her har TV 2 flyttet fra studiet i København til Forum Horsens.

Første del af showet bliver blæst i gang af bandet Blæst, som optræder med nummeret "Disko i KBH", mens anden afdeling af finalen synges i sving af sangeren Uro, der sammen med Mekdes fremfører duetten "Føles godt".

Finalen kan ses på TV 2 og TV 2 Play klokken 20.00.

/ritzau/

Læs Mere >>

New York City, 24/11/2023 - 02:45

Puff Daddy sagsøgt for seksuelt overgreb for anden gang på en uge

Angela Weiss/Ritzau Scanpix

Sean Combs, der også er kendt under kunstnernavnet Puff Daddy, er blevet sagsøgt for påstået overgreb i 1991.

Rapperen Sean Combs, også kendt som Puff Daddy, er blevet beskyldt for at hav bedøvet og begået seksuelt overgreb på en universitetsstuderende i 1991.

Det sker i et søgsmål indgivet til en domstol i New York torsdag. Det er det andet søgsmål af sin slags, der indgives mod stjernen i løbet af den seneste uge.

Søgsmålet mod Combs er blandt en række, der er blevet indgivet mod kendte i denne uge. Sagerne er indgivet under en lov, der udløber i denne måned.

Under loven, Adult Survivors Act, kan man anlægge sager, der ellers ville være faldet for forældelsesfristen.

I søgsmålet mod Combs, der også går under kunstnernavnet P. Diddy eller bare Diddy, lyder det, at han skal have bedøvet og begået seksuelt overgreb på Joi Dickerson-Neal, der var studerende på Syracuse University og på besøg i New York, da den påståede hændelse fandt sted i 1991.

Combs beskyldes også i søgsmålet for at have optaget den påståede forbrydelse på video og videregivet båndet til andre i musikindustrien.

- Det seksuelle overgreb og den offentlige fremvisning førte til, at hun fik en overvældende følelse af ydmygelse, forlegenhed, krænkelse og konstant ængstelighed over, hvem der havde set det, lyder det fra Dickerson-Neals advokater i søgsmålet.

Dickerson-Neal søger en ikkespecificeret erstatning for mental og følelsesmæssig skade, sorg, smerte og lidelse samt skade på hendes rygte, lyder det i søgsmålet.

En talsperson for Combs siger, at Dickerson-Neal beretning er "opfundet og ikke troværdig", og at rapperen aldrig har forulempet.

- Dette er udelukkende et forsøg på at få penge og intet andet, siger talspersonen.

Søgsmålet mod Sean Combs kommer, en uge efter at han har indgået forlig i et søgsmål, der blev anlagt af hans tidligere kæreste, R&B-sangerinden Cassandra Ventura, også kendt som Cassie.

Hun beskyldte rapperen for løbende vold, seksuelt slaveri og voldtægt. De beskyldninger har Combs også afvist.

/ritzau/Reuters

Læs Mere >>

København, 24/11/2023 - 08:00

FAKTA: Handl hvis du føler dig krænket

* Fjern dig selv fra situationen. Gå væk, og søg over til kollegaer, og sig fra, hvis det er muligt.

* Tal med andre om din oplevelse. Det kan være en chef, en kollega, en tillidsrepræsentant eller HR.

* Hold fast i din egen oplevelse. Det er ikke vigtigt, hvordan andre opfatter eller tolker situationen.

* Anmeld episoden, hvis der er foregået noget strafbart.

Kilde: Djøf.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

København, 24/11/2023 - 08:00

Vær opmærksom på dette inden snapsen overtager til firmajulefrokosten

Vibeke Toft/Ritzau Scanpix

Inden du kaster alkoholen indenbords til firmaets årlige julefrokost, er der flere ting, du skal være opmærksom på.

Med snaps, øl og drinks på bordet kan fornuften godt sive ud af hovedet.

Og selv om det kan være sjovt at være til julefrokost med sit arbejde i mindre professionelle rammer, så er det stadig vigtigt at være opmærksom.

For en firmajulefrokost er ikke helt det samme som den, du holder med dine venner.

1) Du er stadig "på arbejde".

For det første er du på en måde stadig på arbejde, fortæller chefkonsulent Bella Lea Buono fra Djøfs medlemsrådgivning.

- Derfor bør man også agere efter at være på arbejde og ikke slå sig så meget løs, som når der ikke er så meget på spil, siger hun.

Hun betoner, at til firmajulefrokosten er der også en chef til stede, som giver dig løn, mere spændende opgaver, og som har medbestemmelse over din fremtid i firmaet.

- Det er et andet setup end en normal julefrokost i det private, og du er nødt til at forholde dig professionelt, mens du har det sjovt.

Ifølge afdelingsleder Trine Juulstrup fra den landsdækkende konsulentvirksomhed Human House, der rådgiver inden for ledelse, organisationsudvikling og arbejdsmiljø, er skellet mellem arbejdsliv og privatliv blevet mere flydende, i takt med at nye generationer kommer på arbejdsmarkedet.

- Det er for nogle blevet sværere at se forskellene mellem en privat julefrokost og en firmajulefrokost, blandt andet fordi der kan opstå stærke venskabelige relationer på en arbejdsplads, påpeger hun.

En vigtig tommelfingerregel er ifølge afdelingslederen, at man også skal kunne se sine kolleger i øjnene om mandagen og sikre sig, at man ikke har opført sig på en måde, der kan komme til at påvirke samarbejdet i en negativ retning.

2) Tænk over, hvad du drikker.

Og netop at bevare sit professionelle jeg taler ind i tip nummer to: Pas på snapsen.

- Hvert år får vi i Djøf 150-200 henvendelser fra vores medlemmer, som ofte handler om, at nogle er blevet for fulde og gået over stregen. Og her er det især sommerfesterne og julefrokosterne der giver udsving, siger Bella Lea Buono.

Chefkonsulenten oplever også, at nogle ringer ind, fordi de godt kan huske, at de har gjort eller sagt noget forkert, men ikke lige hvad. Og her er det gode råd mejslet i sten:

- Vær proaktiv, tag ansvaret på dig, og giv en uforbeholden undskyldning. Pak det ikke væk. Betryg dem med, at det ikke sker igen, ved eksempelvis at fortælle, hvordan du vil undgå det.

Er du meget i tvivl om, hvad du har eller ikke har gjort, så hiv en kollega til side, og sig, at du har på fornemmelsen, at du muligvis fik sagt noget dumt.

3) Kommer du til skade, kan du være dækket.

Hvis du i et svedigt dansetrin kommer til skade til firmajulefrokosten, kan du faktisk være dækket af Arbejdsmarkedets Erhvervssikring.

- Som udgangspunkt når du udfører en opgave, som din arbejdsgiver har sat dig til, er du dækket. Derfor betyder det noget, hvis det er din arbejdsgiver, som er arrangør og afsender på invitationer til julefrokosten, siger Trine Juulstrup.

Ifølge Trine Juulstrup betyder det i praksis, at hvis dans og alkohol er en del af konceptet, og du skvatter rundt, så bør du anmelde det som en arbejdsskade, hvis der er risiko for varige mén.

- Det er essentielt, at arbejdsgiver har været ude at sige, at der er dispensation fra firmaets alkoholpolitik. Det kan også siges mere indirekte ved tydeligt at gøre alkohol til en tilgængelig del af festen.

Dog kommer enhver god regel også med en undtagelse. Og i dette tilfælde er det med at holde øje med afsenderen.

- I mange private virksomheder er det en personaleforening, som står for julefrokosterne, og så er man altså ikke dækket, hvis uheldet skulle være ude, påpeger Trine Juulstrup.

- Derfor er det vigtigt at vide, hvem der står som afsender på julefrokostinvitationen.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

Nyhedsarkiv