Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

Randers, 25/01/2025 - 10:48

Landsret siger ok til fængsling af 15-årig for knivstikkeri

Østjyllands Politi rykkede ud til Nimtofte for at dæmpe eventuel utryghed efter overfald på 16-årig.

Af: /ritzau/

En dreng på 15 år skal forblive frihedsberøvet i en sag om et overfald med kniv begået ved kirken i Nimtofte sent torsdag aften.

Vestre Landsret har lørdag formiddag besluttet at stadfæste den kendelse, som en dommer i Randers afsagde torsdag om varetægtsfængsling i fire uger. Det oplyser landsretten.

Offeret er en dreng på 16 år. Nær kirken i Nimtofte, der ligger mellem Randers og Grenaa, blev han stukket med kniv i ryggen, oplyste politiet fredag om sagen. Skaderne var alvorlige, men han blev erklæret uden for livsfare.

Volden opstod under et skænderi om en handel med puffbars, har politiet oplyst. Kniven kom frem og blev brugt lidt efter klokken 22, og godt en times tid senere blev den 15-årige anholdt.

På grund af sagen besluttede Østjyllands Politi at rykke ud for at skabe tryghed blandt borgerne i byen.

En politikommissær fortalte til TV2 Østjylland, at man ikke har et billede af et råt problemfyldt miljø i byen.

- Når der sker noget, der giver utryghed, så skal vi være der for at punktere den utryghed, sagde politikommissær Bolette Høy.

Puffbars er e-cigaretter med sød smag og højt indhold af nikotin.

Den 1. juli sidste år blev det både forbudt at besidde et større antal puffbars i Danmark samt at købe produktet, ligesom man ikke længere må føre større partier ind over den danske grænse. Det vedtog et bredt flertal i Folketinget.

Det var i forvejen forbudt at sælge produktet i Danmark.

/ritzau/

København, 25/01/2025 - 08:00

Andreas Bo: Vi blev gift midt i en livskrise

Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Komiker Andreas Bo og hans hustru, Katrine Wadil, har været ramt af en hård periode med alvorlig sygdom i den nærmeste familie.

Det var under svære omstændigheder, at komiker Andreas Bo endelig kunne sige "ja" til sin forlovede, Katrine Wadil, i oktober sidste år.

Komikeren fortæller nu om tiden før brylluppet, og hvorfor det blev udskudt i flere år efter forlovelsen i 2021.

- Vi besluttede for ganske nylig, at nu ville vi altså giftes, siger Andreas Bo og fortsætter:

- Vi har ævlet om det bryllup i så mange år - sandheden er, at hele vores forhold har været præget af sygdom, fortæller han åbenhjertigt.

- Vi har ikke selv været syge, men mange vigtige personer omkring os har eller har haft kræft.

Andreas Bo mistede sin lillebror til sygdommen for tre år siden. Inden da havde Andreas Bo og Katrine Wadil nået at sætte en dato for brylluppet, så broren kunne komme med.

- Så kom corona, og det betød, at min bror ikke måtte komme uden for en dør, fortæller Andreas Bo.

Det var der, parret valgte at udskyde drømmen om et bryllup.

- Nogle dage var der gode tal, andre dage var der dårlige tal …

- Jeg endte med at sige: "Jeg kan ikke det her, Katrine … Om 14 dage er der bryllup, og vi ved ikke, hvad der er sket til den tid, genfortæller Andreas Bo.

Katrine Wadil oplevede også alvorlige kræfttilfælde i sin familie i samme periode.

- Da vi lærte hinanden at kende, kørte jeg hende fast til hospice for at besøge et nært familiemedlem. Vi har levet i det her lort i alle de år, vi har været sammen. Alt er sygdom omkring os, og det har tæret, fortæller han.

- Vi udskød brylluppet længe, fordi så mange omkring os var alvorligt syge. Men så stod det klart for os, at der ikke var et alternativ, siger Andreas Bo.

57-årige Andreas Bo og 39-årige Katrine Wadil, der begge har to børn fra tidligere ægteskaber, mødte hinanden gennem en fælles ven i 2016.

Han kalder Katrine Wadil for "sit livs soulmate".

Parret sagde ja til hinanden ved en intim ceremoni på Nimb Hotel i hjertet af København.

- Det blev et lillebitte bryllup, hvor der kun var familie med og en enkelt veninde, siger Andreas Bo.

- Der sker det, at vi har verdens bedste dag. Tallene var gode den dag. Det var et mirakel, udbryder han.

- Vi ender på Sam's Karaoke Bar med min kone i brudekjole, min søster og min tonedøve svoger på "I Will Survive" … Det var helt fantastisk. Familien nåede at få oplevelsen. Det var drivkraften.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 24/01/2025 - 22:45

Melvin Kakooza kåret til Årets Optimist

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Årets Optimist-pris, der gives til en person, som har trodset modgang på egne eller andres vegne, går til komiker og tv-vært Melvin Kakooza.

Melvin Kakooza har ekstra meget at smile af.

Den 33-årige komiker og tv-vært er blevet kåret til Årets Optimist ved uddelingen af Årets Optimister-priserne fredag aften på Docken i København.

Prisen som Årets Optimist gives for at have trodset modgang eller for at have inspireret andre til at trodse modgang gennem et optimistisk livssyn, lyder det.

Tidligere er Årets Optimist-prisen blevet tildelt skuespilleren Bodil Jørgensen, målmanden Kasper Schmeichel og senest popsangeren Medina.

Ud over Årets Optimist-statuetten blev der uddelt syv andre priser, herunder Æresprisen, som blev tildelt Zirkus Nemo-skaberen Søren Østergaard.

Derudover modtog Kandis-musikeren Johnny Hansen Kulturprisen, mens at dressurrytteren Cathrine Laudrup-Dufour fik Sportsprisen.

Og så blev Dansk Erhvervs administrerende direktør, Brian Mikkelsen, hædret med Erhvervsprisen.

Erhvervs- og arbejdsgiverorganisationen ejer Børsen-bygningen, der brændte i april 2024.

Kort efter understregede Brian Mikkelsen, at bygningen vil blive genopført - citat - "no matter what", altså lige meget hvad.

Det er ottende gang, at Årets Optimister-priserne er blevet kåret.

Prisuddelingens overordnede mål er at inspirere danskerne til mere optimisme.

Vinderne er blevet kåret af en komité, der foruden initiativtager Henrik Mathiasen også består af medstifter Dalia Rantzau Mathiasen, cremeproducent Ole Henriksen, entertainer Anders Bircow, tidligere generalsekretær i DR Kenneth Plummer og tidligere håndboldspiller Camilla Andersen.

Overskuddet for aftenen går altid til godgørende formål, oplyser folkene bag Årets Optimister. Denne gang gik checken til rådgivningsorganisationen GirlTalk.

/ritzau/

Læs Mere >>

, 25/01/2025 - 10:00

FAKTA: Kend forskel på håndværkerens tilbud og overslag

* Et tilbud er bindende for håndværkeren, og det kan både gives skriftligt og mundtligt. Det er dog noget nemmere at bevise en skriftlig aftale end en mundtlig.

* Et overslag er en pris for arbejdet, som ikke er bindende. Prisen er ikke fast, og håndværkeren er ikke forpligtet til at udføre opgaven.

* Typisk ligger et overslag inden for plus/minus 20 procent af prisen. Den endelige regning kan og må godt afvige fra overslaget, men ikke i urimelig grad. Har håndværkeren skudt helt ved siden af, skal vedkommende informere dig hurtigst muligt.

Kilde: Videncentret Bolius.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

, 25/01/2025 - 10:00

Håndværkerfradraget vender tilbage: Planlæg opgaverne nu og spar penge

Søren Breiting/Ritzau Scanpix

Februar er den perfekte måned til at indhente tilbud og planlægge besøg fra håndværkere i løbet af året.

Grib knoglen, og placér en ordre i håndværkerens kalender, inden det er for sent.

Sådan lyder budskabet fra Henrik Bisp, der er tømrer, byggesagkyndig og fagekspert hos Videncentret Bolius.

- Februar er en god måned at planlægge kommende vedligeholdelsesarbejde, så arbejdet kan ske i år. Brug den kolde tid på at indhente tilbud og sikre dig en plads i håndværkerens ordrebog, siger han og tilføjer:

- Det giver også tid til, at man kan undersøge mulighederne for at bruge mere klimavenlige materialer.

Med finansloven for 2025 vender det såkaldte håndværkerfradrag tilbage i en grøn udgave.

Og det kan betyde et yderligere pres på en i forvejen travl byggebranche, spår Henrik Bisp fra Bolius.

Fradraget betyder konkret, at hver person i en husstand i år kan trække 8600 kroner fra i skat for håndværkerens arbejdsløn, når der laves energirenovering og klimasikring i hjemmet eller sommerhuset.

Håndværkerfradragets værdi er 26 procent. En udnyttelse af det maksimale fradrag giver derfor en faktisk skattebesparelse på omkring 2240 kroner.

- Fradraget kan bruges på blandt andet udskiftning af yderdøre, vinduer og ruder, isolering af ydervægge og udskiftning af termostater og radiatorer, siger chefkonsulent i revisionsfirmaet BDO Henning Boye Hansen.

Med udsigt til fyldte ordrebøger og ventelister er det oplagt at få lagt billet ind hos håndværkeren allerede nu, hvis man skal istandsætte huset.

- Kommer vi først ind i foråret, bliver det svært at finde en håndværker, der har tid, eller en pris, der ikke er skyhøj, siger Henrik Bisp.

Han oplever, at de hos Bolius får henvendelser fra personer, der har svært ved alene at få et tilbud fra håndværkeren, hvis der er tale om et mindre projekt.

- Det kan give mening at pulje flere små projekter, så håndværkeren kan planlægge efter hele dage, siger han og tilføjer:

- Har man flere små opgaver på tværs af fagligheder, kan man også tage kontakt til nogle af de håndværkerfirmaer, der favner flere håndværkerfag.

Hvis det lykkes at få aftalt en tid med håndværkeren, har man foreløbigt indtil sommeren 2026 til at indberette arbejdet og gøre brug af håndværkerfradraget.

- Man aftaler med håndværkeren, inden at man skal bruge en specificeret regning, hvor lønudgiften indgår. Det er kun arbejdslønnen, man kan trække fra, siger chefkonsulent Henning Boye Hansen.

- De fleste venter, til der åbnes for årsopgørelsen i marts. Der kan man gå ind på tast-selv og indtaste udgiften til lønnen, siger Henning Boye Hansen.

Håndværkerfradraget blev oprindeligt indført i 2011 og eksisterede i forskellige former, indtil den daværende S-regering sammen med de røde støttepartier fik det afskaffet i 2021.

Lovforslaget om det nye håndværkerfradrag bliver formelt vedtaget af Folketinget 30. januar.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

TjekDet - faktatjek