Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 23/04/2020 - 10:53

Kulturminister: Vi skal undgå supersmitte-sportsevents

Det kan skade idrætten på den lange bane, hvis sportsbegivenheder bliver forbundet med stor smittefare.

Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Af: /ritzau/

Idrætten skal undgå at få et ry som et sted, hvor smittefaren er stor. Derfor skal man være påpasselig med at åbne for tidligt op for idrætsarrangementer, hvor mange personer samles.

Det var en af de ting, som EU's sportsministre tirsdag talte om på et videomøde. Det siger mødets danske repræsentant, kulturminister Joy Mogensen (S).

- Hvis idrætten bliver kendt som et sted, hvor der sker en kæmpestor smitte, så kan det forsinke folks søgning tilbage til idrætten på længere sigt.

- Der bliver tænkt på supersmitte-events. Folk higer virkelig efter at komme tilbage til begivenhederne, men det må ikke blive en dårlig oplevelse.

- Hvis vi nu som det første åbner for er en stor begivenhed på et fodboldstadion, og det så bliver kendt som en kilde til, at rigtig mange bliver smittet, så kan det godt være, at næste gang, man havde tænkt sig at tage på stadion, så gør man det ikke, men venter længere, siger Joy Mogensen.

I Danmark er der forbud mod offentlige forsamlinger på mere end ti personer, og grænsen bliver ifølge de nyeste meldinger maksimalt hævet til 500 personer inden udgangen af august.

Derfor bliver det eksempelvis ikke med fulde stadioner, hvis Superligaen genoptages.

På det europæiske ministermøde blev der også erfaringsudvekslet og diskuteret, hvordan man under coronaviruskrisen bedst kan understøtte idrætten på amatør- og eliteplan, og om EU i så fald kan bidrage økonomisk.

Spørgsmål: Kan der være en europæisk hjælpepakke på vej til eliteidrætten?

- Det er i hvert fald en del af diskussionerne. Men det skal i så fald besluttes, når finansministrene mødes, for de træffer de endelige beslutninger. Spørgsmålet er, om idrætsverdenen og kulturen kan defineres som en af de sektorer, der skal prioriteres i de økonomiske pakker, siger Joy Mogensen.

Onsdag valgte regeringen at støtte Team Danmark og Danmarks Idrætsforbund med 15 millioner kroner til at dække nogle af de ekstraudgifter, sportsorganisationerne har, fordi de olympiske lege og de paralympiske lege er rykket til 2021.

/ritzau/

Nyhedsarkiv