Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 13/05/2022 - 10:59

Klimademonstranter lagde sig ned på Bredgade - 18 tilbageholdt

Der er fredag fortsat klimamøde i København. Demonstranter lagde sig på gaden, så politiet tilbageholdt dem.

Af: /ritzau/

Flere klimademonstranter lagde sig fredag morgen ned på kørebanen på Bredgade i Indre København. I omkring to timer var gaden lukket på grund af demonstranterne.

I alt er 18 demonstranter blevet frihedsberøvet, oplyser vagtchef ved Københavns Politi Jesper Frandsen.

- De sætter sig på kørebanen, hvilket, politiet vurderer, er en forstyrrelse af den offentlige orden. Derfor får de et påbud om at flytte sig ind til siden, således at trafikken på stedet kan køre almindeligt.

- Det efterkommer de så ikke. Det giver så efterfølgende anledning til, at politiet frihedsberøver i alt 18 personer, siger vagtchefen.

Når demonstranterne er frihedsberøvet, må politiet tilbageholde dem i seks timer.

Det er klimabevægelsen Extinction Rebellion, som fredag demonstrerer i forbindelse med et internationalt klimamøde i København, hvor en række af klimaministre mødes.

Mødet, der begyndte torsdag, har fokus på implementeringen af resultaterne fra sidste års klimatopmøde i Glasgow og skal lægge de første trædesten frem mod COP27 i Egypten i november.

I en pressemeddelelse har Extinction Rebellion oplyst, at den laver aktion i forbindelse med mødet.

- COP har gang på gang været ineffektivt. I det klimakollaps vi står i, har vi oplevet, hvordan borgere er parate til at tage mere fornuftige beslutninger end "verdens klimaledere" er, udtaler Agnete Vienberg Hansen, der er talsperson fra Extinction Rebellion.

- Derfor vil vi, når COP-mødet er i gang, gøre gaden til et forsamlingshus og afholde en borgersamling, hvor vi snakker om, hvordan vi demokratiserer den grønne omstilling, lyder det videre.

/ritzau/

Nyhedsarkiv