Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 30/10/2022 - 10:53

Jonas Vingegaard vinder opvisningsløb i Singapore

I sin gule trøje fra Tour de France vandt Jonas Vingegaard opvisningsløbet Singapore Criterium.

Bas Czerwinski/Ritzau Scanpix

Af: /ritzau/

Jonas Vingegaard var det største trækplaster, da opvisningsløbet Singapore Criterium søndag formiddag blev afviklet.

Og efter godt en times anstrengelser på en 3,2 kilometer lang rundstrækning i smukke omgivelser kørte den 25-årige Jumbo-Visma-stjerne først over stregen foran Chris Froome og den kommende cykelpensionist Vincenzo Nibali.

I sin gule trøje fra Tour de France fik Vingegaard slået et lille hul på sidste kilometer ind mod stregen og vandt, hvilket sikkert passede løbsarrangørerne ganske fint.

Trods sin status som opvisningsløb blev løbet gennemført med en gennemsnitshastighed tæt på 46 kilometer i timen.

Godt 30 ryttere fra sommerens felt i Tour de France stillede til start.

Ud over Vingegaard var også folk som Mark Cavendish og nummer to i kampen om den af den prikkede bjergtrøje efter Vingegaard, tyskeren Simon Geschke, med til at vise cykelsporten frem på uvante kanter.

Om en uge fortsætter den mission, når Vingegaard tager til Japan for at køre Saitama Criterium, som Tour-arrangøren, ASO, ligesom søndagens løb står bag.

Vingegaard har siden Tour de France kun kørt ganske få reelle løb.

I starten af oktober blev han samlet nummer to i etapeløbet CRO Race efter to etapesejre undervejs, og siden blev det til en 16.-plads i Lombardiet Rundt.

Forleden afslørede den danske stjerne, at planlægningen for 2023 falder på plads i december, når træningen starter op. Særligt Tour de France og Giro d'Italia er i spil som hovedmål for Vingegaard.

- Jeg tænker, at det må blive Touren, men hvis teamet tænker anderledes, så er det bare sådan. Vi taler om det, men vi har ikke gjort det endnu, så alt er stadig på bordet. Det kunne være Touren, det kunne være Giroen, sagde Vingegaard til B.T.

/ritzau/

Nyhedsarkiv