Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 09/02/2023 - 10:53

Hunde blev vilde i varmen og afslørede et kilo amfetamin

Tre personer er onsdag blevet anholdt i Vestsjælland for besiddelse af over et kilo amfetamin.

Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Af: /ritzau/

Midt- og Vestsjællands Politi har onsdag anholdt tre personer i Høng i Kalundborg Kommune for besiddelse af blandt andet over et kilo amfetamin.

Det oplyser kommunikationsmedarbejder Martin Bjerregaard.

- Vi henvendte os på stedet med en narkopatrulje med to betjente og to hunde. Den første indikator var, at hundene blev helt vilde i varmen, siger han.

De anholdte var to mænd på henholdsvis 39 og 28 år samt en kvinde på 21 år.

- De blev overraskede, da vi gik ind gennem døren. Så erkendte de, at de havde en lille smule narkotika. Og det viste sig så at være mere end bare en lille smule.

- Det er en ordentlig slat, vil jeg sige. Mængden gør, at de mistænkes for at besidde det med henblik på at sælge det videre, siger Martin Bjerregaard.

Den 39-årige er i forvejen efterlyst af politiet. I slutningen af december 2022 skulle han være mødt op til afsoning af en ni måneders fængselsstraf.

De stilles alle tre for et grundlovsforhør i retten i Holbæk torsdag, men det kan være, at de to yngste ikke kan møde op.

Den 21-årige kvinde og den 28-årige mand var så påvirkede, at de måtte afruses under indlæggelse på et hospital.

- Afhængigt af deres tilstand kan det være, at de må fremstilles in absentia, siger Martin Bjerregaard.

At en sigtet fremstilles i et grundlovsforhør "in absentia", betyder, at personen ikke er til stede. Det kan være for eksempel være på grund af sygdom eller andet, der gør, at den sigtede ikke kan møde i retten.

/ritzau/

København, 09/02/2023 - 10:40

Det Kongelige Teater afskediger stjerneskuespiller

Linda Kastrup/Ritzau Scanpix

Efter 43 år mister Kirsten Olesen sit job på Det Kongelige Teater. Det fortæller hun til Kristeligt Dagblad.

Det Kongelige Teater har afskediget Kirsten Olesen.

Begrundelsen lyder, at teatret ikke har flere roller til den 73-årige skuespiller, der har været ansat på stedet i 43 år.

Det fortæller Kirsten Olesen selv i et interview med Kristeligt Dagblad.

- Min tid i en teaterfamilie er forbi, og det skal jeg lige vænne mig til. Det er en sorg, siger hun til avisen.

Officielt slutter hendes ansættelse til juni, men det betyder dog ikke, at Kirsten Olesen har planer om at lægge skuespilkarrieren på hylden.

Til Kristeligt Dagblad fortæller hun nemlig, at hun allerede er blevet tilbudt flere roller andre steder. Dog ønsker hun ikke at røbe hvilke.

Kirsten Olesen er gennem sin over 50 år lange karriere flere gange blevet hyldet for sit arbejde.

Senest vandt hun i 2021 en Reumert for Årets Kvindelige Hovedrolle for sin præstation i forestillingen "Et tysk liv".

Ud over teater har Kirsten Olesen medvirket i flere film og tv-serier. Særligt er hun kendt for sin rolle som Agnes i Lise Nørgaards Matador.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 09/02/2023 - 10:00

Matador opføres som musical med Lise Nørgaards velsignelse

Linda Kastrup/Ritzau Scanpix

Lise Nørgaard nåede inden sin død at skrive på musicalmanuskriptet med Susanne Bier og Anders Thomas Jensen.

Danskerne vil til næste år kunne få et gensyn med "Matador". Men i et anderledes format. En helt ny musical baseret på den legendariske tv-serie får premiere i 2024.

Det annoncerer produktionssamarbejdet Hele Danmarks Musicalteater i en pressemeddelelse.

Matador-musicalen er skrevet af filminstruktørerne Susanne Bier og Anders Thomas Jensen i tæt dialog med seriens skaber og hovedforfatter, Lise Nørgaard.

- Det har været en stor glæde for mig at kunne bidrage til, at der blev skabt noget nyt, der bygger på noget, som jeg skrev for længe siden, sagde Lise Nørgaard i sensommeren 2022 i et citat, som først er blevet offentliggjort nu.

- Vi har haft det utroligt hyggeligt og sjovt. Og jeg kan kun sige, at publikum virkelig kan glæde sig.

Lise Nørgaard gik bort den 1. januar 2023 i en alder af 105 år og nåede inden sin død at skrive på musicalmanuskriptet sammen med Anders Thomas Jensen og Susanne Bier.

- Jeg er meget taknemmelig for, at vi nåede at arbejde sammen og er sikker på, at publikum vil kunne mærke Lise overalt både i og mellem linjerne i den nye musical, siger Susanne Bier i pressemeddelelsen.

På musiksiden vil publikum få et genhør med Bent Fabricius-Bjerres velkendte titelmelodi, men vil også blive præsenteret for en række nye sange, som hitmageren Burhan G i samarbejde med sangskriveren Lise Cabble står bag.

- Det tog mig ét sekund at sige ja. Det var simpelthen så spændende, men også megaskræmmende. Selveste Matador!, siger Burhan G i pressemeddelelsen.

"Matador" blev sat op som musical i 2007. Men den nye musical har intet at gøre med den, oplyser Hele Danmarks Musicalteater.

Ifølge produktionssamarbejdet bliver den nye Matador-musical et gensyn med persongalleriet, replikkerne og selve historien og et møde med en række nye scener, situationer og dialogudvekslinger skabt dertil.

Det bliver først offentliggjort til foråret, hvem der skal spille Maude, Misse Møhge, Mads Skjern og de resterende figurer i Korsbæk.

- Det kan dog allerede nu afsløres, at der er tale om et stjernespækket cast i alle de store roller, lyder det fra Hele Danmarks Musicalteater.

Hele Danmarks Musicalteater, der er et landsdækkende produktionssamarbejde mellem teaterselskabet One and Only Musicals, Musikteatret Holstebro og Vejle Musikteater, og DR står bag Matator-musicalen efter aftale med Nordisk Film Production.

Matador-musicalen får premiere den 15. februar 2024 i Falkoner Salen på Frederiksberg. Derefter opføres den på Musikteatret Holstebro fra 17. april 2024 og på Vejle Musikteater fra 2. maj 2024.

"Matador" består af 24 afsnit. Serien fik premiere i 1978.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 09/02/2023 - 10:00

Udlejer har få muligheder for at tidsbegrænse lejeperioden

* Som udgangspunkt er al udlejning til beboelse tidsubegrænset. Udlejeren kan altså ikke opsige lejeren.

* Der er dog enkelte situationer, hvor udlejeren kan gøre lejeperioden tidsbegrænset.

* Det er for eksempel, hvis udlejer skal udstationeres til udlandet eller gerne vil renovere og sælge boligen. I den tidsbegrænsede lejeperiode kan hverken udlejer eller lejer opsige.

* Årsagen til tidsbegrænsningen bør skrives ind i lejekontrakten.

Kilde: Michael Preetzmann, direktør i Danske Udlejere.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

København, 09/02/2023 - 10:00

Overvejer du at udleje din bolig? Så skal du sikre dig dette

Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix

Skal du leje din bolig ud, bør du altid sørge for, at du har fået økonomisk sikkerhed, hvis noget skulle gå galt ved fraflytning, anbefaler Danske Udlejere.

Hvis du skal udleje din bolig for første gang, er der mange ting, som kan gå galt.

Men ved at følge enkelte gode råd kan du sikre, at du holder dig inden for lovens rammer og minimerer uforudsete udgifter.

Du skal være på vagt, hvis en mulig lejer er tøvende og afvisende, når det kommer til at betale depositum. Det siger direktør i foreningen Danske Udlejere Michael Preetzmann.

- Udlejer skal ikke acceptere betaling af depositum som afdragsordning, kontanter eller arbejde, siger han.

Hans anbefaling er, at udlejer altid sørger for at opkræve tre måneders depositum, tre måneders forudbetalt leje og den første måneds leje og forbrug.

Han erkender dog, at det er sværere at holde fast i det krav, hvis lejemålet ligger i et område med større udbud end efterspørgsel på lejeboliger.

- Jeg hører ofte fra udlejere, at de slår knuder på sig selv og går på kompromis for at få lejet en bolig ud, siger han og tilføjer:

- Men vi anbefaler, at udlejer som absolut minimum opkræver tre måneders depositum.

Michael Preetzmann forklarer, at han ofte også hører fra sine medlemmer, at lejere stopper med at betale husleje, når lejeboligen er opsagt.

Og det kan blive rigtig dyrt for en udlejer, som ikke har sikret sig en form for økonomisk sikkerhed. For det tager typisk flere måneder at få smidt en lejer ud med fogedens hjælp - selv hvis huslejen ikke bliver betalt.

En lejer kan kun stoppe med at betale husleje i opsigelsesperioden, hvis der er forudbetalt husleje. Det er altså ikke tilladt, hvis lejer kun har betalt depositum.

Men hvis lejeren har forudbetalt husleje, anbefaler jurist i Lejernes Landsorganisation (LLO) Anders Svendsen faktisk, at lejeren stopper med at betale i opsigelsesperioden og i stedet bruger forudbetalingen.

Det er nemlig en måde at være sikker på at få i hvert fald nogle af sine penge tilbage igen.

- Meningen med den forudbetalte husleje er, at lejer ikke skal punge mere ud i opsigelsesperioden, siger han.

Lejeren bør dog altid orientere udlejeren, som så ikke skal undre sig over, at huslejen ikke er blevet betalt.

Før lejer får nøglerne, er udlejeren også nødt til at lave et grundigt indflytningssyn med lejeren, hvor lejlighedens stand noteres og dokumenteres med billeder.

- Det er hamrende vigtigt, for ellers kan udlejer ikke kræve udgifter til vedligeholdelse fra lejer ved fraflytning, siger Michael Preetzmann.

Han opfordrer til, at udlejer altid sørger for at svare en lejer med det samme og bekræfte for eksempel en opsigelse.

Og i bekræftelsen bør lejer blive orienteret om, hvornår lejeboligen skal være tømt og rengjort samt dato og tidspunkt for fraflytningssyn.

- Udlejeren bør også skrive til lejer, at husleje og forbrug fortsat skal betales indtil løsningsdagen. Så har lejeren fået besked om, hvad der skal ske, siger han.

Lejerens pligt til at betale stopper på løsningsdagen, der typisk er en halv måned, efter at boligen skal være tømt. Det plejer at passe med, at det er til den første i måneden.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

Nyhedsarkiv