Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 07/07/2023 - 10:58

Hjerteproblemer får belgisk cykelrytter til at stoppe

Arvæv på hjertet får belgiske Sep Vanmarcke til at indstille cykelkarrieren i en alder af 34 år.

David Pintens/Ritzau Scanpix

Af: /ritzau/

Den belgiske cykelrytter Sep Vanmarcke har indstillet sin karriere som følge af helbredsproblemer.

Det fortæller den 34-årige Israel-Premier Tech-rytter i et opslag på Instagram.

- Under det belgiske mesterskab fik jeg hjerterytmeforstyrrelser. Under de efterfølgende undersøgelser under ledelse af Dr. Knecht blev der opdaget arvæv på mit hjerte.

- Hvis jeg fortsætter med at køre, kan arvævet vokse og føre til hjertesvigt i fremtiden. Det er en frygtelig smertefuld beslutning at afslutte min cykelkarriere så brat, men der er ingen anden mulighed, lyder det fra Vanmarcke.

Israel-Premier Tech bekræfter også karrierestoppet på sin hjemmeside.

Sep Vanmarcke var kendt som en stærk endagsrytter og vandt blandt andet Omloop Het Nieuwsblad i 2012.

I de største klassikere var det lige ved og næsten for belgieren.

I Flandern Rundt blev han to gange nummer tre, mens han i Paris-Roubaix hentede en andenplads i 2013 efter Fabian Cancellara. Senere sluttede han tre gange på fjerdepladsen i løbet.

Det belgiske mesterskab for knap to uger siden blev hans sidste løb som professionel.

/ritzau/

København, 07/07/2023 - 10:52

DR-programmet Curlingklubben lukker efter Fantinos skifte

Philip Davali/Ritzau Scanpix

Maria Fantino har haft sin sidste arbejdsdag på DR, hvilket betyder, at podcasten "Curlingklubben" lukker.

DR-programmet "Curlingklubben" med Maria Fantino og Christian Bonde i værtsrollerne lukker.

Det skriver Maria Fantino på Instagram, efter det fredag er kommet frem, at hun bliver vært på underholdningsprogrammet "X Factor" på TV 2, når den nye sæson skydes i gang i 2024.

- Det betyder også, at jeg har haft min sidste arbejdsdag på DR efter otte vanvittige og fantastiske år.

- Jeg vil for evigt være DR taknemmelig for, at der var nogen derude, der gav lille Maria en chance, skriver hun.

Den 28-årige vært takker i opslaget lytterne, som "har fulgt os i tykt og tyndt".

- Men nu skal jeg ud og have flot tøj på og lave det program, jeg har set, siden jeg var lillebitte! Det er godt nok vanvittigt. Og jeg håber, at I vil med mig videre på rejsen, skriver hun.

Maria Fantino overtager værtsrollen på "X Factor" fra Sofie Linde.

Hun startede på DR i 2015 på det ulønnede praktikforløb Talentholdet, som DR har skabt til at udvikle unge talenter til mediebranchen.

"Curlingklubben" startede i 2018 som et radioprogram, men gik i 2023 over til udelukkende at være en podcast. Programmet lever public service til den unge målgruppe og handler om emner, som lytterne kan relatere til.

Programmet blev meget populært og vandt i årene 2019, 2020, 2021 og 2022 prisen for "Årets Lyd" ved prisuddelingsshowet Zulu Awards på TV 2.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 07/07/2023 - 09:57

Maria Fantino bliver ny vært på X Factor

P3-værten Maria Fantino skal være vært på TV 2-programmet "X Factor", når den nye sæson begynder i 2024.

Når den nye sæson af underholdningsprogrammet "X Factor" skydes i gang i det nye år, får vi et velkendt ansigt at se i rollen som vært.

Det er nemlig P3-værten Maria Fantino, der skal styre slagets gang i 2024, oplyser TV 2 i en pressemeddelelse.

Den 28-årige tv-personlighed har siden 2018 været en del af værtsduoen bag podcasten "Curlingklubben" og også været en del af underholdningsprogrammet "Fantino mod Bonde" på DR.

Maria Fantino fortæller, at det er en drøm, der går i opfyldelse.

- Jeg er vokset op med 'X Factor' og har drømt om en dag selv at få lov til at stå som vært på programmet og være en del af den kæmpe maskine, som "X Factor" er, siger hun i pressemeddelelsen.

Da "X Factor" blev sendt på DR i 2017, var hun vært på "Ultra Factor", der gik bag om kulissen og kom tæt på deltagerne.

Her kunne hun mærke, at der var en "helt særlig energi", når "X Factor" gik i gang.

- Så det er både helt vildt skræmmende og ekstremt spændende at få lov til at være med. Jeg er superspændt på opgaven, for det er en stor en, og jeg lover at gøre mit allerbedste, siger Maria Fantino.

Underholdningsprogrammet er skabt af den engelske producer og talentspejder Simon Cowell.

Det blev første gang sendt i Danmark i 2008 på DR1. Efter DR lukkede programmet i 2018, gik TV 2 i dialog med Simon Cowell og overtog programmet.

I værtsrollen har man før set blandt andre Lise Rønne, Eva Harlou og senest Sofie Linde.

Maria Fantino starter som vært, når optagelserne til den nye sæson går i gang i løbet af efteråret. Det er 6. gang, at "X Factor" bliver sendt på TV 2 og 17. gang, at programmet sendes i Danmark.

De første castinger, som ikke sendes på tv, starter den 10. august i Aarhus.

/ritzau/

Læs Mere >>

, 07/07/2023 - 08:00

FAKTA: Værd at vide om telt

* Et telt er en god og typisk billig måde at begynde med campinglivet.

* Før du køber et telt, bør du som noget af det første tænke over, hvordan du vil transportere det. Og det gælder både størrelse og vægt.

* Det næste, du kan overveje, er, hvor mange der skal være plads til, og om der også skal være plads til et opholdsrum med bord og stole.

* Andre overvejelser er, om du skal kunne stå op i teltet, og om indgangen skal være overdækket.

* Hvor meget du skal give for teltet, afhænger, som det oftest er tilfældet, af dit behov. Det kan give mening at købe et telt i en god kvalitet, hvis du skal bruge det hver sommer.

Kilde: Dansk Camping Union (DCU).

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

, 07/07/2023 - 08:00

Har du overvejet campingferie i Danmark? Sådan kommer du i gang

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Danske campingpladser har travlt med at tage imod sommerens gæster. Hvis du overvejer at campere, kan du sagtens starte med det mest basale udstyr, lyder rådet.

Sommeren har meldt sin ankomst, og det betyder ferie og tid med familien for mange af os.

Hvis du har overvejet at blive i Danmark og tage på campingferie, er du ikke den eneste.

Sidste år slog de danske campingpladser rekord med godt 13 millioner overnatninger. Og i en ny rundspørge har tre ud af fire medlemmer af den landsdækkende campingforening DK-Camp svaret, at de i år har det samme antal eller flere bookinger.

Reinhard Stelter, der er professor i idrætspsykologi på Københavns Universitet, vurderer, at campingferiens popularitet hænger sammen med et øget udbud af udendørsaktiviteter.

- Danskerne prioriterer i stigende grad friluftsliv og sport - typisk familievenlige aktiviteter som kroket, kongespil, ketcher- og boldspil, der samler generationer, udtaler han i en pressemeddelelse.

- Flere ønsker at komme væk fra skærmen, særligt i ferien. Og corona har gjort det mere naturligt at mødes udenfor om en aktivitet, tilføjer han.

Du kan bruge forskellige hjemmesider som dk-camp.dk, camping.dk og dcu.dk til at finde en campingplads. Og du kan typisk filtrere søgninger på bestemte aktiviteter og faciliteter.

En campingplads for to voksne koster i højsæsonen typisk 300 kroner per nat, og er der to børn med, stiger prisen med omkring 150 kroner, ifølge landsformand i DK-Camp, Steen Pedersen.

Aktiviteter og faciliteter kan godt koste ekstra.

Som helt ny campist kan det være en smule uoverskueligt, hvor meget udstyr man bør købe.

Steen Pedersen peger på, at markedet for udstyr er stukket lidt af.

- Jeg oplever sommetider, at campister selv kan have store forventninger til, hvor meget udstyr man har brug for. I gamle dage kunne man godt nøjes med et Trangia-køkkensæt, og så var det lige før, at man kunne deles om gaflen, siger han og griner.

Forventninger til udstyr kan måske godt afskrække nogle fra at kaste sig ud i at campere. Men sådan behøver det ikke at være, lyder det fra Steen Pedersen.

- Man skal selvfølgelig helt selv vurdere, hvor meget udstyr man vil købe og medbringe, siger han og fortsætter:

- Det er bare vigtigt for mig at understrege, at man ikke skal lade sig skræmme væk af, at man ikke har fået købt fuld service til 12 personer.

Hvis du vil starte dit nye eventyr som campist med det mest basale, anbefaler Steen Pedersen, at du køber kogegrej til at koge vand og tilberede mad. Og så skal du have noget service, så du kan drikke og spise.

- Det er en god idé at medbringe en god lygte, for det bliver mørkt ude i det fri, siger han.

Vælger du at sove i telt, skal du tænke over, hvordan du vil transportere det. For det har betydning for størrelse og vægt. Sådan lyder rådet fra Dansk Camping Union.

Og du bør også tænke over, hvor ofte du har tænkt dig at bruge teltet. Det kan være fornuftigt at bruge lidt ekstra penge på en bedre kvalitet, hvis du vil bruge det hver sommer.

- Man kan overveje at spare penge ved at købe et brugt telt, siger Steen Pedersen.

Han råder til, at du starter med det mest nødvendige udstyr, og hvis du så bliver grebet af at campere, kan du overveje at investere i mere eller bedre udstyr.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

Nyhedsarkiv