Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 04/09/2023 - 10:59

Glad Skjelmose håbede på dobbeltsejr til Lidl-Trek

Mattias Skjelmose vandt og var tæt på at få sin holdkammerat Toms Skuijns med på podiet søndag.

Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Af: /ritzau/

På kongeetapen i PostNord Danmark Rundt viste Lidl-Trek-duoen Mattias Skjelmose og Mads Pedersen for nylig skræmmende styrke og sluttede som henholdsvis nummer et og to i Vejle.

Søndag stod Mattias Skjelmose igen øverst på sejrsskamlen, da han vandt det amerikanske løb Maryland Cycling Classic. Det var tæt på, at han sammen med Toms Skuijns gentog kunststykket fra Vejle.

Begge ryttere var flyvende, og til sidst kørte Mattias Skjelmose væk og vandt med over to minutter til den nærmeste forfølgergruppe, som Toms Skuijns var en del af.

- Toms var superstærk, jeg var superstærk, og jeg tror, vi begge kunne have vundet.

- Jeg håbede, vi kunne have skabt den samme situation som i Danmark, da Mads og jeg var i udbrud og blev nummer et og to, siger Skjelmose ifølge sit holds hjemmeside.

Mattias Skjelmose satte stærke ryttere som Neilson Powless og Hugo Houle til vægs, og undervejs i løbet fik han god hjælp af sin danske holdkammerat Asbjørn Hellemose.

- Jeg var meget aktiv, fordi jeg gerne ville have et hårdt løb, og jeg følte mig stærk, så jeg tog meget ansvar. Alle gjorde det godt. Først sørgede Asbjørn for, at vi kom i en god position, før EF spillede ud, og så var vi fem mand i en gruppe.

- Vi blev ved med at angribe, indtil vi havde en gruppe, vi var tilfredse med, og så angreb jeg, før vi ramte rundstrækningen, siger Mattias Skjelmose.

Maryland Cycling Classics rangerer som en proløb i laget lige under World Tour-løbene.

Søndagens sejr var Mattias Skjelmoses syvende i år, hvis man medregner den samlede sejr i Schweiz Rundt.

/ritzau/

København, 04/09/2023 - 08:30

Populær kanal fejrer jubilæum med stjernespækket show

Torben Christensen/Ritzau Scanpix

Radiostationen Nova fejrer 15-års fødselsdag med et celebert gallashow med optrædener fra blandt andre Medina og Christopher i Operaen i København.

Det er 15 år siden, at man for første gang kunne tune ind på Nova.

Radiostationen fejrer jubilæet med pomp og pragt med et stjernespækket gallashow, som Operaen i København lægger bonede gulve til 1. oktober.

Det annoncerer Bauer Media i en pressemeddelelse.

På plakaten er musikere som Lukas Graham, Christopher, Drew Sycamore, Mads Langer og Saint Clara, som alle optræder live i Operaen.

- Dansk musik har altid været en del af vores DNA, og vi glæder os over at kunne fejre de 15 år ved at give lytterne et stort gallashow med nogle af de allerstørste danske artister, lyder det fra Bauer Medias COO, Tobias Nielsen, i pressemeddelelsen.

Novas værter bliver også værter ved gallashowet og tæller blandt andre Dennis Ravn, Mai-Britt Vingsøe, Lasse Balslev og Signe Krarup, som lyttere af morgenfladen formentlig genkender.

- I et radiomarked, hvor der har været meget fokus på public service-midler og svigtende lytning, er vi stolte over, at vi i 15 år har formået at underholde millioner af lyttere, og at vi stadig fastholder over en million ugentlige lyttere, tilføjer COO Tobias Nielsen i pressemeddelelsen.

Det vil ikke være muligt at købe billetter til gallashowet. Men mellem den 4. og 29. september vil der daglig blive udloddet billetter i radioen, oplyser Bauer Media.

/ritzau/

Læs Mere >>

Venedig, 04/09/2023 - 01:13

Politiet anholder spansk teenageidol under filmfestival i Venedig

Javier Ramírez/Ritzau Scanpix

Den spanske skuespiller Gabriel Guevara mistænkes for at have begået seksuelt overgreb i Frankrig.

Den 22-årige spanske skuespiller Gabriel Guevara er blevet anholdt under den internationale filmfestival i Venedig på grund af en international arrestordre udstedt af fransk politi.

Baggrunden er anklager om seksuelt overgreb.

Det skriver italienske medier ifølge nyhedsbureauet AFP.

Skuespilleren var på vej til at modtage en pris for sin rolle i det spanske ungdomsdrama "Culpa mía", som bygger på den norske tv-serie "Skam", da han blev anholdt af italiensk politi.

Prisen blev dog ikke uddelt på hovedfestivalen, men på den mindre Filming Italy-filmfestival, som bliver afholdt sideløbende med Venedigs internationale filmfestival.

Filming Italy har oplyst til det italienske nyhedsbureau Ansa, at Gabriel Guevaras pris er blevet suspenderet, mens efterforskningen af sagen pågår.

I en udtalelse fra Venedigs internationale filmfestival bliver det understreget, at Gabriel Guevara ikke var inviteret til hovedfestilvalen.

Det skriver mediet Variety.

- Efter at nyhedsartikler er blevet offentliggjort på forskellige websites, om at Gabriel Guevara er blevet anholdt i Venedig, præciserer Biennalen (den internationale filmfestival, red.) hermed, at hans tilstedeværelse i Venedig ikke var relateret til nogen begivenheder eller produktioner med forbindelse til den 80. udgave af Venedigs internationale filmfestival, skriver festivalen.

Ifølge AFP blev den spanske skuespiller anholdt lørdag, da han ankom til øen Lido i Venedig.

I løbet af de kommende dage ventes en italiensk domstol at tage stilling til udleveringen af Gabriel Guevara til Frankrig.

Hvad sigtelsen mod ham præcis handler om, er foreløbig uvist.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 04/09/2023 - 10:24

FAKTA: Sådan skifter du læge

* Du kan skifte læge digitalt på borger.dk, hvis du har NemID eller MitID.

* Har du ikke NemID/MitID skal du henvende dig til den myndighed, som selvbetjeningen eller ydelsen drejer sig om. I dette tilfælde er det kommunens borgerservice.

* Det er gratis at skifte læge, hvis din læge lukker sin nuværende praksis, eller den deles i flere. Det er også gratis i forbindelse med, at du flytter. Ellers koster det 220 kroner at skifte.

Kilde: Borger.dk.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

København, 04/09/2023 - 10:24

Din sundhed begynder her: Sådan vælger du den perfekte læge

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Valg af praktiserende læge kan rumme flere facetter. Sørg for, at du har tænkt over dem alle, lyder rådet.

Det kan godt føles lidt, som om man famler i blinde, når man skal vælge en ny læge.

Men der er flere ting, du kan tage med i overvejelserne, så du bedst kan træffe et godt og oplyst valg.

Sådan lyder det fra Inge Kristensen, der er direktør i Dansk Selskab for Patientsikkerhed.

- Det kan være forskelligt, hvad man har behov for, alt efter hvor man er i livet, fortæller hun.

- Er du ung og under uddannelse, kan det være rart, hvis lægen er tæt på. Har du børn, kan det måske være lægens tilgængelighed, som er vigtigst for dig.

- Måske foretrækker du en bredere åbningstid med mulighed for drop in?

Det samme gør sig gældende, hvis man spørger Johanne Kure, der er sundhedspolitisk konsulent hos patientforeningen Danske Patienter.

- Kig gerne på de objektive faktorer, der er ved en lægepraksis. Vil du i en praksis, hvor der er én læge, så du er sikker på at få den samme, som har et kontinuerligt indblik i din sygdomshistorik?

- Eller vil du hellere have et stort lægehus, så du måske har bedre muligheder for at komme til hurtigt?

Ifølge Johanne Kure kan du eksempelvis også kigge på, om der er mulighed for e-konsultationer eller bestilling online, hvis det er noget, du gerne vil have.

- Det kan også være, at du har en præference angående køn og alder på lægen, eller at lægehuset eksempelvis har en elevator.

Nogle lægeklinikker har også mulighed for, at der kan skrives google-anmeldelser. Men det bør du være påpasselig med at hæfte dig alt for meget ved, lyder det fra Johanne Kure.

- Det kan bruges som et pejlemærke, men oftest handler det om relationer, og det er meget individuelt.

- Nogle kan have dårlige og gode relationer med en læge, men det gør sig måske ikke gældende for dig, siger hun.

På lægeklinikkernes hjemmesider kan du også nogle gange finde informationer om, hvorvidt lægehuset har særlige interesser, lyder det fra Inge Kristensen.

- Her kan du blandt andet se, om der også er særlige ting, lægerne lægger vægt på, siger hun og fortsætter:

- Nogle skriver måske, at de interesserer sig ekstra meget for diabetes, børnesygdomme eller andre områder, som er vigtige for dig.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

Nyhedsarkiv