Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

Trondheim, 20/12/2021 - 10:58

Gammel landsholdshelt skal genrejse famlet Rosenborg

Kjetil Rekdal har fået en treårig kontrakt hos Rosenborg, som han skal forsøge at føre til ny storhedstid.

Paulo Whitaker/Reuters

Af: /ritzau/

Den norske storklub Rosenborg har længe været på jagt efter en træner til at afløse Åge Hareide, som allerede i sommer meddelte, at han ville stoppe efter den nyligt afsluttede sæson.

Mandag har klubben fra Trondheim så præsenteret afløseren. Det bliver 53-årige Kjetil Rekdal, som man har hentet i Ham-Ham på en treårig kontrakt.

Han har netop sikret Ham-Kam oprykning til Norges bedste række, Eliteserien, hvor Rosenborg har haft en af sine dårligste sæsoner længe.

Den tidligere så sejrsvante klub med danske Carlo Holse blandt profilerne sluttede som nummer fem i 2021-sæsonen. Det betyder, at holdet for første gang siden 2006/07 ikke er kvalificeret til europæisk fodbold.

Samtidig har der været stor, intern uro i klubben, hvor fansene direkte har opfordret ledelsen til at gå af. Rekdal lægger heller ikke skjul på, at der venter en stor opgave, som i første omgang går på at samle klubben.

- Jeg glæder mig især til at spille foran et fyldt Lerkendal, som er forenet, siger han i et interview på klubbens hjemmeside.

- Som vil det bedste for Rosenborg og glæder sig til at komme til kampene og skubbe holdet frem mod at score mål.

Han har tidligere vundet mesterskabet som træner for Vålerenga i 2005, mens det blev til pokaltriumfer med Aalesund i 2009 og 2011.

Rekdal har også været træner for belgiske Lierse, tyske Kaiserslautern samt hjemlandets IK Start.

Som spiller var han blandt Norges største profiler i 1990'erne. Mange husker ham måske fra VM i 1998, hvor han med en scoring i sidste minut på straffespark sikrede Norge en sensationel sejr over Brasilien på 2-1.

Det sendte Norge videre fra gruppen sammen med Brasilien. Men hvor Brasilien nåede finalen, røg Norge ud i ottendedelsfinalen efter 0-1 mod Italien.

/ritzau/

Nyhedsarkiv