Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

Nice, 13/07/2023 - 10:59

Franske myndigheder afblæser eftersøgning af toårig

Efter fire dage indstiller franske myndigheder eftersøgningen af en toårig omkring alpelandsbyen Haut-Vernet.

Af: /ritzau/

Efter fire dage har franske myndigheder onsdag indstillet en eftersøgning af en toårig dreng, der er forsvundet i en alpelandsby nordvest for Nice og ikke er set siden.

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Lørdag forsvandt den toårige dreng Émile i den lille landsby Haut-Vernet, der ligger 1200 meter over havets overflade og har omkring 25 indbyggere.

I stedet for at lede i terrænet omkring landsbyen vil politiet skifte fokus og prøve at analysere de oplysninger, der er indsamlet gennem de fire dage med eftersøgninger.

Émile var hos sine bedsteforældre i landsbyen, da han forsvandt. Han blev sidst set af nogle naboer, hvor han gik alene på gaden i landsbyen.

Den lokale anklager, Remy Avon, har i en udtalelse oplyst, at eftersøgningen ikke har kastet noget af sig, der kan kaste lys over, hvor drengen er blevet af. Derfor vil der ikke blive sendt flere hold ud at lede efter ham.

- Efterforskningen af hans forsvinden vil fortsætte gennem analyse af de betragtelige mængder information, der er indsamlet over de sidste fire dage.

Tirsdag var Remy Avon meget bestemt om, at drengen var i livsfare. Området har været ramt af hedebølge og temperaturer på op til 35 grader.

Det var ifølge Remy Avon myndighedernes vurdering, at varmen og drengens alder gjorde 48 timer til en farlig periode for ham at være alene ude i naturen.

- Hans liv er helt aldeles i fare, sagde han tirsdag.

Terrænet omkring alpelandsbyen er fyldt med klipper og bakker.

Politibetjente og soldater har været sendt ud med hunde og en helikopter og har gennemsøgt 30 bygninger, 12 køretøjer og 12 hektarer af terrænet omkring landsbyen. Uden at finde drengen eller beviser, der umiddelbart har ført dem på sporet af ham.

Politiet sætter nu sin lid til, at nogle af de vidneudsagn, der er indsamlet kan føre dem på sporet af drengen.

/ritzau/

København, 13/07/2023 - 08:00

Wafande: Hele min karriere har været sindssyg

Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Reggaestjernen Wafande har stået på de fleste festivalscener landet over. Men hans festivalhistorik går meget længere tilbage end det.

Wafande var helt ny i branchen, da han i 2013 stod på Bøgescenen - den største scene på landets næststørste festival, Smukfest.

Siden har han optrådt på et hav af festivaler landet over. Men hans festivalhistorik går meget længere tilbage end det.

Her ser den 40-årige reggaestjerne tilbage på nogle af sine mest mindeværdige festivaloplevelser.

Hvad er din yndlingsfestival?

- Det er nok Roskilde, lyder det fra Wafande.

- Jeg føler, at det er den festival, hvor man får lov at gå på opdagelse. Og man får lov at blive overrasket en gang imellem. Og nogle gange gå ind til nogle ting og møde nogle mennesker, som inspirerer en til at lytte til noget.

- Lige pludselig står man og har haft den bedste koncertoplevelse i sit liv til noget, man overhovedet ikke anede, at man skulle ind at høre. Og det er derfor, jeg elsker Roskilde

Han har været på Roskilde Festival nærmest samtlige år siden 2008, da en af hans venner havde købt billet for at se rapmogulen Jay-Z.

Wafande kom trillende midt om natten - med en rullekuffert.

- Jeg kom alene med et telt og skulle sætte det op om natten. Totalt amatøragtig. Men det lykkedes, på grund af at folk var imødekommende.

- Lige pludselig stod jeg der, og så var teltet bygget færdigt. Så gik jeg ud på pladsen, og så blev jeg simpelthen slugt ind af Roskilde. Men Danmark er et land, som har så mange festivaler. Jeg tror ikke, jeg kender et land, der har flere festivaler end Danmark. Så der er lidt til enhver smag.

- Jeg elsker Smukfest også for det, den kan. Jeg elsker de små festivaler, og jeg elsker Wonderfestiwall, som ligger helt magisk ud til Hammershus.

Hvad er din mest mindeværdige oplevelse som optrædende på en festival?

- Det er nok mit første år på Smukfest, hvor jeg fik lov til at være på Bøgescenen, som helt ung, grøn artist. Jeg mødte et publikum, som simpelthen var så imødekommende.

- Hele min karriere har været sindssyg at kigge tilbage på. Jeg er meget socialt anlagt. Jeg elsker mine fans, jeg elsker mennesker, og jeg elsker at komme ud og mærke folks energi.

Hvad er din mest mindeværdige oplevelse som gæst?

- Det er nok Fally Ipupa på Roskilde Festival, en congolesisk artist, som jeg har lyttet til i mange år, men som jeg aldrig har fået en chance for at høre live før.

- Det er stadig den dag i dag den bedste koncert, jeg nogensinde har hørt i hele mit liv. Han havde ni korsangere med, som også sang fantastisk, og som også dansede en koreografi.

- Men der har været mange fantastiske oplevelser - som Prince og Stevie Wonder på Orange Scene.

Hvad er det mest nyttige, du har med på en festival?

- Håndsprit, siger Wafande og kommer i tanke om en anekdote, fra da han var yngre:

- Engang havde jeg en camelbag med, sådan en, man bruger, når man løber maraton, med vodka og Redbull i. Det var alt for meget, men alligevel også meget nyttigt, siger han.

- Jeg havde den med ud til alle koncerter, så jeg havde altid drinks og skulle aldrig stå i kø til baren. Det var helt perfekt.

Hvad er det mest unyttige, du har haft med på en festival?

- Flotte sko, siger han hurtigt.

- Et år havde jeg helt nye Jordan-sko på og græd nærmest mig selv i søvn, da jeg kom hjem og skulle børste dem rene. Så mit bedste råd er at droppe de pæne sko.

Hvad er det bedste ved at være på festival?

- Det er den danske sommer. Folk vågner og kommer ud af hi og er imødekommende og smilende, siger Wafande selv med et smil.

- Jeg rejser aldrig væk fra Danmark, når det er sommer. Danmark er det bedste land at være i i hele verden, når det er sommer.

/ritzau/

Læs Mere >>

New York, 12/07/2023 - 19:54

Amerikansk hitserie topper med 27 Emmy-nomineringer

Frederic J. Brown/Ritzau Scanpix

HBO Max står bag de tre serier, der har samlet flest nomineringer ind til Emmy prisuddeling for 2023.

Den amerikanske hitserie "Succession" fra HBO Max løber med 27 nomineringer til årets Emmy-uddeling.

Det fremgår af listen over samtlige nomineringer til uddelingen af den amerikanske tv-pris Emmy, der finder sted den 18. september.

Ud over "Succession" har to andre af HBO's serier lagt sig i toppen af antal nomineringer. Der er tale om tv-serien "The Last of Us" med 24 nomineringer og "The White Lotus" med 23.

Det skriver AFP.

"Succession" er en dramaserie om en familievirksomhed, hvor familiemedlemmer kæmper om kontrollen med familiens medie- og underholdningskonglomerat.

Den fjerde og sidste sæson af hitserien havde premiere på streamingtjenesten HBO i starten af 2023.

Finaleafsnittet, der rundede hele serien om Roy-familien af, blev set af næsten tre millioner på tværs af platforme, da det havde premiere.

Serien er blandt andet nomineret i hovedkategorien Bedste dramaserie, som "Succession" vandt sidste år.

Det var ikke første gang, at "Succession" løb med den fornemme pris ved Emmy-uddelingen. Serien vandt også Bedste dramaserie i 2020.

Nomineringerne er blevet annonceret, mens Hollywoods manuskriptforfattere strejker.

Manuskriptforfatterne har strejket i to måneder, skriver Reuters, efter nedbrudte forhandlinger mellem streamingtjenesterne Netflix, Amazon, Apple og Walt Disney og The Writers Guild of America (WGA), Hollywood-manuskriptforfatternes fagforening.

Tekstforfatterne vil have højere løn og en ændring af praksis i industrien. Det skyldes ifølge tekstforfatterne et boom i streaming.

Stigningen i streaming betyder ifølge manuskriptforfatterne, at de får lavere løn for mere arbejde.

Men forhåbentlig findes der en løsning på striden, inden Emmy løber af stablen til september. Det siger Frank Scherma, der er formand og administrerende direktør for Television Academy, som står bag prisuddelingen, i en pressemeddelelse ifølge Reuters.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 13/07/2023 - 08:00

FAKTA: Udvalgte populære søgeord måned for måned

* Januar: barnevogn, kontorstol, akvarie, løbebånd, motionscykel, iPad.

* Februar: modeltog, minigraver, teak, reol, spejl.

* Marts: havemøbler, havetraktor, trailer, drivhus.

* April: gasgrill, racercykel, rulleskøjter, trampolin.

* Maj: barnevogn, fliser, jolle, legehus, kaninbur.

* Juni: køleskab, telt, plæneklipper, pool.

* Juli: autocamper, damecykel, tagboks, motorbåd.

* August: elcykel, elløbehjul, herrecykel og husbåd.

* September: andelsbolig, hjørnesofa, knallert, PS5, Pokémon.

* Oktober: drejebænk, guitar, PS4, Montana, Halloween.

* November: plankebord, palisander, julepynt, bil.

* December: AirPods, Georg Jensen, Kay Bojesen, Royal Copenhagen, iPad.

Kilde: DBA.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

København, 13/07/2023 - 08:00

Her er de smarteste tidspunkter at sætte dine brugte ting til salg

Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Salg af brugte varer er en god måde at komme af med overflødige ting. Og du kan have mere held med salget, hvis du er taktisk og vælger det rette tidspunkt.

Hvis du har prøvet at sætte nogle af dine ting til salg på nettet uden at få dem solgt, kan det være, at du har forsøgt at sælge dem på det forkerte tidspunkt.

Hvad du så skulle have gjort i stedet, kan en ny undersøgelse fra markedspladsen Den Blå Avis (DBA) måske hjælpe dig med.

DBA har nemlig undersøgt, hvornår på året du bør sætte dine overflødige ting til salg, hvis du vil ramme en måned med høj interesse og lavt udbud.

Presseansvarlig for DBA Julie Schoen forklarer, at listen er lavet ved at finde de mest populære søgeord i de enkelte måneder. Og så er kategorierne med få konkurrerende sælgere blevet identificeret.

- Det er vigtigt at slå fast, at vores bedste salgsråd er, at du skal sætte alle dine ting med støv på til salg, hvis du har tid og lyst til det. DBA har så mange forskellige brugere, at der vil være nogle, som er på jagt efter dine solbriller, selv om det ikke er sommer, siger hun og tilføjer:

- Men denne liste kan være en hjælp til dem, der har behov for at starte et sted.

Det er næppe overraskende, at der er stor interesse for autocampere, havemøbler, plæneklippere, telte, tagbokse og motorbåde i juli.

Men DBA's undersøgelse viser, at klædeskab og damecykel også er populære søgeord i juli.

Barnevogne er der størst interesse for i januar, og i oktober og november søger mange brugere en drejebænk.

I februar og december er der mange, som søger efter modeltog. Hvis du har en andelsbolig, som du gerne vil sælge, er der størst interesse i september.

Når julen nærmer sig, er det AirPods, iPad, PlayStation, Kay Bojesen og Royal Copenhagen, der bliver søgt efter.

Hvis du ved, hvornår der er interesse for bestemte varer, kan du være mere målrettet og forsøge at ramme et tidspunkt, hvor du har de bedste chancer for at få solgt.

Sæsonen kan også være en faktor at tænke over. Det siger Nicolai Danmark Johannesen, der er medstifter af markedspladsen Reshopper, hvor man kan købe og sælge ting til børn, mor og bolig. Virksomheden har også to fysiske butikker.

- Mange bruger ferien i disse uger til at rydde op i hjemmet, og så kommer flyverdragten måske til salg, siger han og fortsætter:

- Men markedet efterspørger ikke flyverdragter i sommermånederne. Derfor bør man overveje at vente et par måneder med at sætte flyverdragten til salg, hvis man vil øge chancen for at få den solgt og få så meget som muligt for den.

Ligesom DBA kan Reshopper se størst interesse for barnevogne i januar.

Som køber er det helt omvendt, forklarer Nicolai Danmark Johannesen. Hvis det er muligt, kan det være en fordel at vælge tidspunkter med lav efterspørgsel, når man skal købe en vare.

- Vi ser som en generel tendens, at priserne er lavere i sommerferien. Måske skyldes det, at børnefamilierne får ryddet op og bare skal af med overflødige ting, siger han.

I næste måned åbner landets skoler igen dørene, og det kan man også se hos Reshopper.

De fleste søger efter en skoletaske i august, og der bliver også solgt flest skoletasker i denne måned.

Så hvis du har en rygsæk, der samler støv, kan det være, at du skal prøve at sætte den til salg lige op til skolestart.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

Nyhedsarkiv