Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 14/12/2021 - 10:59

Forsvaret forlader grænsekontrol: Skal hjælpe med vaccineindsats

Forsvaret flytter folk til vaccineindsatsen. Kommer fra grænsekontrol, som politiet nu selv skal dække helt.

Af: /ritzau/

Forvaret omdirigerer medarbejdere fra grænsekontrol til vaccineindsatsen. Det skriver Rigspolitiet i en pressemeddelelse.

Forsvaret har siden 2017 hjulpet politiet med at kontrol ved grænserne og bevogtningsopgaver, men den støtte har grænsebetjentene fra onsdag morgen nu mistet helt.

Forsvaret skal i stedet hjælpe sundhedsmyndighederne med, at 3,5 millioner borgere får tredje vaccinestik inden nytår.

- Forsvarets bidrag til blandt andet grænsekontrol og bevogtning er meget værdsat, men nu har Forsvaret fået en anden samfundsmæssig vigtig opgave, og det har vi naturligvis stor forståelse for.

- Det betyder, at vi midlertidigt skal bruge flere politiuddannede til at løse opgaverne med grænsekontrol og bevogtning. Det siger chefpolitiinspektør hos Rigspolitiet, Peter Ekebjærg i pressemeddelelsen.

Forsvaret rykker omkring 250 årsværk fra opgaver i politiet. Soldaterne har blandt andet hjulpet med grænsekontrol ved den dansk-tyske grænse og bevogtningsopgaver i København.

Tidligere på måneden satte Forsvaret 200 medarbejdere ind til at hjælpe sundhedsmyndighederne. Det samlede antal er dermed oppe på 450 Forsvars-ansatte.

Sundhedsstyrelsen har forkortet den tid, der skal gå mellem andet og tredje stik til 4,5 måneder for alle over 40 år.

Onsdag har over 1,2 millioner borgere fået tredje stik. Målet er, at 3,5 millioner borgere er revaccineret inden årets udgang.

Det betyder, at næsten 2,3 millioner borgere over de næste uger have en vaccine, hvis målet skal nås.

De tre politikredse, der tidligere har fået hjælp af Forsvaret, skal dække de huller, Forsvaret efterlader.

- I de kommende dage vil vi vurdere om de berørte kredse skal aflastes via anden personeltilgang.

- Det vil selvfølgelig betyde, at vi er nødt til at prioritere i forhold til opgaverne i en periode, men vi søger selvfølgelig en løsning, der har mindst muligt påvirkning på borgerne, siger Peter Ekebjærg.

Forsvaret har hjulpet politiet siden 2017. Om man igen skal hjælpe politiet på et senere tidspunkt er endnu ikke afklaret, skriver Rigspolitiet.

/ritzau/

Nyhedsarkiv