Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

Hamburg, 11/11/2023 - 10:52

Fanballade koster 32 tilskadekomne i tysk topkamp

Kamp i St. Pauli måtte afbrydes på grund af ballade. Begge fangrupper anklager politiet for voldsom adfærd.

Axel Heimken/Ritzau Scanpix

Af: /ritzau/

17 politifolk og 15 fodboldtilhængere kom til skade, da St. Pauli mødte Hannover 96 i en topkamp i den næstbedste tyske række fredag aften.

Det skriver Hamburgs politi i en pressemeddelelse.

I anden halvleg opstod der uroligheder på tilskuerpladserne på Millerntor Stadion, så kampen måtte afbrydes i fire minutter.

Ifølge Hamburgs politi blev balladen udløst af en intern konflikt blandt Hannover-fans, og politiet skred ind, da en mand blev "angrebet hårdt og sparket gentagne gange, efter at han faldt til jorden".

Men det skabte kun mere uro på tribunen.

- Udebanefansene gik sammen og angreb beredskabet med blandt andet slag, spark og flagstænger, hvorefter politiet reagerede med magtanvendelse - herunder fysisk kraft og peberspray, skriver Hamburgs politi.

Begge klubbers fansammenslutninger anklager politiet for at have optrappet balladen.

- Komplet uforholdsmæssig politiindsats, skriver Fanhilfe Hannover på det sociale medie X.

- Enheder med hjelme stormede fanblokken uden grund og sprøjtede peberspray ind i mængden, lyder det.

St. Paulis fansammenslutning skriver, at den anser politiets fremgangsmåde for "ganske enkelt upassende og uforholdsmæssig".

Selv om situationen efterhånden faldt til ro, var der noget at se til for samaritterne bagefter.

En af de tilskadekomne politibetjente fik konstateret flere brud, mens en tilskuer måtte have behandling på hospitalet.

Det er foreløbig uklart, hvor mange personer, der blev anholdt efter urolighederne. Politiet har indledt en undersøgelse af begivenhederne fredag aften.

/ritzau/

København, 11/11/2023 - 08:55

Anmeldere roser Nik & Jay for medrivende koncert i Royal Arena

Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Nik & Jay får masser af roser med på vejen fra flere medier, som har anmeldt deres koncert fredag.

Nik & Jay spillede fredag aften den første af fire efterårskoncerter i Royal Arena i København, og de tilstedeværende anmeldere fra B.T. og Ekstra Bladet var fulde af roser til popikonerne.

- Nik & Jays første af fire Royal Arena-koncerter var fredag aften endnu en voldsom magtdemonstration og manglede kun to ting for at opnå seks stjerner, skriver B.T.'s anmelder Kristian Dam Nygaard, som giver koncerten fem ud af seks stjerner.

- Nik og Jay er i symbiose med deres publikum, der ved præcis, hvornår der skal skråles med på linjer om guccisko og om at fortryde sin stemme på Anders Fogh.

Det var gæsteoptræderne, som ifølge avisen manglede for, at koncerten kunne komme op på en perfekt anmeldelse. Helt præcist hvem anmelderen savnede, fremgår ikke af anmeldelsen.

Hos Ekstra Bladet er der også rosende ord til popduoen, som ifølge anmelder Thomas Treo leverede et sæt spækfyldt med hits.

- De har så mange ørehængere, at de ikke kan være i et. Der var vist flere singler på sætlisten end i salen, skriver Treo.

Ekstra Bladet giver koncerten fire ud af seks stjerner.

Treo skriver, at mens duoen er bedst, når den er kikset i dens egen lille verden, er den "værst, når de er ambitiøse og vil redde verden".

- Generelt er Nik & Jays frelste hippieretorik helt blæst, og på deres nye single, "November Freestyle", som de mærkeligt nok ikke spillede, prøver filosofferne at finde en mening med det hele ved næsten at få modeblad til at rime på fodbad, skriver Treo.

Berlingske roser også Nik & Jay, som ifølge avisens anmelder leverede showmanship, som ellers normalt kun ses på Orange Scene på Roskilde Festival eller i Parken.

- I Royal Arena føltes det, som om de havde besluttet sig for, at festen skulle peake hvert tiende minut, mens vi fik bastunge versioner af 21 års konstant hitparade, skriver Berlingske.

Alligevel var det ikke en mangelfri optræden fra Nik & Jay, der ifølge avisen skulle gøre mere for at gøre sig fortjent til den sjette stjerne.

- Det var stramt, professionelt, men der manglede den primære grund til, at man går til koncert: Nerve, skriver Berlingske.

Politikens anmelder til koncerten, Pernille Jensen, var ligeledes begejstret over de to hitsmedes optræden i arenaen. Hun giver fire hjerter. Men hun havde et stort aber dabei ved aftenen - pausen.

- Det var – helt som ventet – ikke noget kedeligt sted at være, da Nik & Jay indtog Royal Arena med en imponerende hitparade. Men aftenen knækkede midtover, og det var en skam, skriver Politiken.

For Politikens anmelder var den 25 minutter lange pause en dræber for koncertens nerve.

- Pausen tvang også koncerten til at knække over i to dele. Her blev den vidunderlige første del afløst af en mere flagrende og ufokuseret del to, der gav den lange optræden et unødigt dyk i intensitet, skriver Politiken.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 11/11/2023 - 08:00

BLÅ BOG: Christian Tafdrup

* Christian Tafdrup blev uddannet skuespiller fra Statens Teaterskole i København i 2003.

* Han fik sin første store filmrolle i den romantiske komedie "Den store dag" fra 2005, siden i Susanne Bier-dramaet "Efter brylluppet" og i TV 2's dramakomedieserie "Lærkevej".

* Senest har den 45-årige skuespiller medvirket i succesfilmatiseringen af "Meter i sekundet".

* Christian Tafdrup er også gået om på den anden side af kameraet. Han har instrueret "Forældre", "En frygtelig kvinde" og "Speak No Evil", som alle er blevet belønnet med flere priser.

Kilder: IMDB, Det Danske Filminstitut.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 11/11/2023 - 08:00

FAKTA: Skift retning hvis dansen går i stå

* Vær hurtig til at skifte retning, hvis din planlagte playliste ikke virker, som du gerne vil.

* Et tomt dansegulv er et sikkert tegn på, at festgæsterne efterspørger noget andet musik.

* Står dansegulvet tomt hen over flere sange, mister du momentum, og festen dør nemt ud.

Kilde: Mai Schaarup, professionel dj og stifter af dj-gruppen Housefrau.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

København, 11/11/2023 - 08:00

Lav den bedste playliste til decembers fester

Fabian Sommer/Ritzau Scanpix

Årets sidste måned bugner af fester. En professionel dj deler sine bedste fif til, hvordan du får alle med ud på dansegulvet.

Ømme fødder dagen derpå er et sikkert tegn på en vellykket fest. Og her spiller aftenens playliste en uundværlig rolle.

- Musikken er det, vi samles om. Og hvis den smuldrer, er det svært at bygge en fest op, siger Mai Schaarup, der arbejder professionelt som dj under kunstnernavnet Schaarup.

Hun anbefaler, at du lægger ud med at kigge grundigt på gæstelisten, så du har øje for din målgruppe, når du sammensætter soundtracket til decembers sammenkomster.

Med julefrokosten kan du dog typisk godt tænke ret bredt.

- Du kan komme en god vifte af genrer rundt. I hvert fald sammenlignet med hvis man som dj står på en klub og spiller en meget mere stram profil, siger hun og fortsætter:

- Personligt ville jeg nok starte med nogle lidt bløde disko-vibes og så gå over til noget 80'er-musik. Det er en god måde at få folk lidt op i gear på.

Det handler om at bygge stemningen langsomt op, så der til sidst kommer fart i fødderne på dansegulvet.

- Folk skal lige være lidt varme, før der kommer hits, siger Mai Schaarup.

Når den sidste brunede kartoffel er spist, og der er blevet skålet godt i snaps, kan du lade playlisten bevæge sig over i r&b, hiphop og pop fra 90’erne og hele vejen op til nu.

- Danske hits går altid rent hjem, og selv om folk altid siger, at de ikke vil høre julemusik, så virker Whams "Last Christmas" altså hver gang. Så den er god at have i ærmet, lyder det fra dj'en.

En anden sikker vinder er "It's Raining Men" med The Weather Girls.

- Den plejer folk bare at synes, er pissefed. Jeg oplever også, at folk går amok til dansk musik som Minds of 99, siger Mai Schaarup.

Selv for hende er det dog ikke altid til at forudse, hvem der bliver ramt af hvilke sange.

- Nogle gange kan vi godt komme til at putte folk for meget i kasser. Du kan sagtens sætte et helt nyt nummer på, og så er det dem på 60 år, der går amok.

De gode fif til julefrokostplaylisten gælder i store træk også for nytårsfesten. Dog kan det være en god idé at skrue lidt ekstra op for feststemningen.

- Til nytår står du tit med en flok mennesker til sidst, som godt kan tåle noget lidt hårdere musik. Der kan du godt smide nogle house-remix på. Du skal simpelthen bare gå hårdere til værks, så festen ikke dør hen, siger Mai Schaarup.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

Nyhedsarkiv