Du forlænger selvfølgelig din smartphones levetid ved generelt at passe godt på den.
Telefonen pakkes ind i et solidt cover, og skærmen ligger gemt bag skærmbeskyttelse - begge ting tager imod de stød og slag, som måtte komme i løbet af dagen.
Men du kan gøre mere for at sikre dig en funktionsdygtig telefon i længere tid.
Blandt andet er det en myte, at du skal huske at lukke dine apps, hver gang du har brugt dem.
Det fortæller Thor Gøtz, der er landechef for den globale teknologivirksomhed OnePlus.
- I virkeligheden kan det være noget af det mest skadelige for din smartphone, fordi det tvinger den til at indlæse dem helt fra ny, når du åbner dem igen og igen, siger han.
- Det kan derfor langt bedre svare sig at holde dem loadet i hukommelsen, selv om de er inaktive, fordi det sparer styresystemet for ressourcer og energi, og det vil i sidste ende forlænger den samlede levetid.
Mens du allerede er ved at finde ud af, hvilke apps du bruger mest og ikke skal lukke ned for, kan du også kigge din smartphone igennem for alle de applikationer, du ikke benytter dig af længere.
- Det kræver mange ressourcer og slider på ydeevnen på din smartphone at have et hav af apps installeret, som du sjældent eller aldrig bruger, fortæller Thor Gøtz.
Ud over at skære ned på antallet af installerede apps, kan du også forlænge telefonens levetid ved at tage det roligt med opladningen.
- Batteriet er hjertet i din telefon, og det er derfor vigtigt at holde det i den bedst mulige stand.
- Det anbefales at holde opladningen på mellem 20 og 80 procent, da det er det mest optimale niveau for at holde batteriet sundt i lang tid, siger Thor Gøtz.
Er dit batteri allerede blevet dårligere og derfor ikke kan holde ret længe, kan du overveje, om du skal udskifte batteriet til et nyt.
Sådan lyder det fra Steen Jørgensen, der er mobilekspert og redaktør på hjemmesiden med mobilnyheder mobil.nu.
- Du kan stadig prøve at oplade efter de korrekte metoder, men har det mistet kapaciteten, kan det ikke regenerere sig selv, fortæller han.
- Oplever du, at det er slidt, så er der nok ikke så meget andet at gøre end at skifte det ud.
Har du eksempelvis købt en dyrere smartphone inden for de seneste par år, kan det være en langt billigere og grønnere løsning end at købe en helt ny telefon, mener Steen Jørgensen.
- Du kan skifte batteri på alle telefoner, men udfordringen er, at du skal have fat i en mobilreparatør, for det er ikke noget, du umiddelbart selv kan gøre.
/ritzau fokus/