Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 08/11/2019 - 10:54

Første gang nogensinde: Flere bor på Sjælland end i Jylland

Især København og omegnskommunerne har været med til at øge den sjællandske befolkning de seneste år.

Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Af: /ritzau/

For første gang nogensinde bor der flere på Sjælland end i Jylland.

Ifølge Danmarks Statistik bor der nu 2.642.180 mennesker i Jylland. Det er lidt færre end på Sjælland, hvor indbyggerantallet er oppe på 2.646.379.

Udviklingen har baggrund i, at den sjællandske befolkning er vokset med cirka 190.000 personer de seneste ti år. Det er over dobbelt så mange som i Jylland.

Ifølge økonomisk konsulent Jacob Hangaard fra Dansk Byggeri er det særligt i og omkring de større byer, at der er sket en befolkningstilvækst.

- På Sjælland er befolkningen vokset i rigtig stor grad i København og i omegnskommunerne. Det skyldes især, at der bliver født flere børn, og at der sker en tilflytning fra udlandet, fortæller Jacob Hangaard.

Alene i Københavns Kommune er antallet af indbyggere vokset med 106.103 i de seneste ti år.

Det er en større befolkningstilvækst end i hele Jylland set over samme periode.

I Jylland skyldes væksten i befolkningen næsten udelukkende udviklingen i Østjylland. Her har byer som Randers, Aarhus, Silkeborg, Skanderborg og Horsens fået flere indbyggere.

I fremtiden forventer Jacob Hangaard, at der vil flytte endnu flere til de større byer og også de mindre hovedbyer - både i Jylland og på Sjælland.

Det begrunder han med, at der er bedre muligheder for at studere og arbejde i de områder end i landets yderkommuner.

- Hele urbaniseringstendensen, hvor folk flytter til de større byer, vil fortsætte i de kommende år, siger Jacob Hangaard.

I Danmarks Statistiks seneste opgørelse er den samlede befolkning opgjort til 5.827.463.

Ud fra befolkningstallet er København den største by, mens Aarhus, Odense, Aalborg og Esbjerg følger efter i nævnte rækkefølge.

Målt på kommunerne er København den befolkningsmæssigt største, mens Aarhus er næststørst, Aalborg er tredjestørst, og Odense er fjerdestørst.

Femtepladsen tilfalder Vejle Kommune, der har marginalt flere indbyggere end Esbjerg Kommune.

/ritzau/

Nyhedsarkiv