Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

Bruxelles, 01/12/2023 - 10:46

EU vil beskytte køleskabe og sensorer fra hackerangreb

En ny forordning skal skærpe kravene til cybersikkerhed i produkter. Alt fra køleskab til sensorer er dækket.

Eric Kayne/Ritzau Scanpix

Af: /ritzau/

EU's institutioner er nået til enighed om en forordning om cyberrobusthed, som skal sætte rammerne for cybersikkerhedskrav til produkter med digitale elementer.

Chefforhandler i Europa-Parlamentets udvalg for EU's indre marked Morten Løkkegaard (V) synes, det er positivt med skærpet sikkerhed.

- Den nye lovgivning er et nødvendigt skridt for at beskytte EU-borgere og vores virksomheder.

- Flere og flere produkter vil være koblet på nettet i fremtiden, og det skaber sårbarheder, hvis ikke sikkerheden er i orden. Derfor sørger vi nu for at hæve sikkerhedsniveauet på alt fra sensorer i industrien til køleskabe i hjemmet, siger han.

Forordningen kommer til at dække alle produkter, der enten direkte eller indirekte er forbundet med en anden enhed eller med et andet netværk.

Der er dog undtagelser for produkter, der i forvejen er underlagt cybersikkerhedskrav i form af eksisterende EU-regler.

Dansk Industri (DI) bakker op om de nye regler og er glade for, at reglerne er bygget op som anden produktlovgivning. Det gør det ifølge branchedirektør for DI Digital Camilla Ley Valentin nemmere at efterleve kravene.

- Samtidigt bliver det en utrolig stor opgave for virksomhederne at komme i mål og opfylde kravene, siger hun ifølge en pressemeddelelse.

DI så dog helst, at der var en længere overgangsperiode, for at de tekniske specifikationer erhvervslivet skal bruge for at efterleve de nye krav bliver klar.

- Gør de ikke det, risikerer vi nemlig, at det bliver tæt på umuligt at bringe lovlige produkter på markedet og det er selvfølgelig uhensigtsmæssigt, lyder det fra branchedirektøren.

De nye regler skal efterleves tre år efter forordningens ikrafttræden.

Ifølge EU-Ministerrådet bør det give fabrikanterne tilstrækkelig tid til at tilpasse sig de nye krav.

De kommende uger skal der arbejdes på teknisk plan for at færdiggøre detaljerne i den nye forordning.

Derefter skal forordningen godkendes af EU-medlemsstaternes repræsentanter og bekræftes af EU-Parlamentet og EU-Ministerrådet, hvorefter den kan vedtages.

/ritzau/

København, 01/12/2023 - 10:30

NorthSide byder ind med musik fra den alternative genre til sommer

Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

NorthSide-festival annoncerer yderligere ti navne, hvor også den alternative musik er repræsenteret.

NorthSide har fredag offentliggjort ti yderligere navne til den kommende festival i Aarhus i 2024. Og her er den alternative musikgenre særligt repræsenteret.

Det oplyser NorthSide i en pressemeddelelse.

Blandt andet er det britiske rockband Slowdive et af de ti navne, som NorthSide annoncerer, og det er første gang, de skal spille på festivalen. Deres rock-musik er især kendt for at være drømmende og længselsfuldt.

Derudover er navne som det engelske band The Smile og den franske musiker Jehnny Beth på listen over kunstnere på NorthSide.

Bandet The Smile har for nylig offentliggjort en Europaturné og samtidig annonceret deres andet album "Wall of Eyes", som udkommer til januar.

Bandet består af Radiohead-medlemmerne Thom Yorke og Jonny Greenwood og trommeslageren Tom Skinner fra jazz-gruppen Sons of Kennet.

Den franske Jehnny Beth er blandt andet kendt fra den engelske postpunk-gruppe Savages, og han skulle oprindeligt have spillet på festivalen sidste år, hvor han måtte aflyse.

Men selv om den alternative musikgenre især er repræsenteret i de nyest offentliggjorte navne, er også andre genre med.

Eksempelvis hip-hop-artisten Vince Staples, som er kendt for sit samarbejde med det amerikanske Odd Future hip-hopkollektiv og den nu afdøde rapper Mac Miller.

Generelt er en stor del af de musikere, som gæster NorthSide 2024 fra Storbritannien. Eksempelvis Massive Attack, Shame og Blanco White.

Men der vil også være danske navne på den aarhusianske festival. Eksempelvis blev navne som Ukendt Kunstner og Barselona annonceret i sidste uge.

Derudover vil Jonah Blacksmith og Afskum spille på festivalen.

NorthSide Festival finder sted fra den 6. til den 8. juni 2024 i Aarhus. Kun det foreløbige program er kendt.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 01/12/2023 - 10:00

NorthSide byder ind med musik fra den altnative genre til sommer

Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

NorthSide-festival annoncerer yderligere ti navne, hvor også den alternative musik er repræsenteret.

NorthSide har fredag offentliggjort ti yderligere navne til den kommende festival i Aarhus i 2024. Og her er den alternative musikgenre særligt repræsenteret.

Det oplyser NorthSide i en pressemeddelelse.

Blandt andet er det britiske rockband "Slowdive" et af de ti navne, som NorthSide annoncerer, og det er første gang, de skal spille på festivalen. Deres rock-musik er især kendt for at være drømmende og længselsfuldt.

Derudover er navne som det engelske band "The Smile" og den franske musiker Jehnny Beth på listen over kunstnere på NorthSide.

Bandet "The Smile" har for nylig offentliggjort en Europaturné og samtidig annonceret deres andet album "Wall of Eyes", som udkommer til januar.

Bandet består af Radiohead-medlemmerne Thom Yorke og Jonny Greenwood og trommeslageren Tom Skinner fra jazz-gruppen "Sons of Kennet".

Den franske Jehnny Beth er blandt andet kendt fra den engelske postpunk-gruppe "Savages", og han skulle oprindeligt have spillet på festivalen sidste år, hvor han måtte aflyse.

Men selv om den alternative musikgenre især er repræsenteret i de nyest offentliggjorte navne, er også andre genre med.

Eksempelvis hip-hop-artisten Vince Staples, som er kendt for sit samarbejde med det amerikanske Odd Future hip-hopkollektiv og den nu afdøde rapper Mac Miller.

Generelt er en stor del af de musikere, som gæster NorthSide 2024 fra Storbritannien. Eksempelvis "Massive Attack", "Shame" og "Blanco White".

Men der vil også være danske navne på den aarhusianske festival. Eksempelvis blev navne som "Ukendt Kunstner" og "Barselona" annonceret i sidste uge.

Derudover vil "Jonah Blacksmith" og "Afskum spille på festivalen.

NorthSide Festival finder sted fra den 6. til den 8. juni 2024 i Aarhus. Kun det foreløbige program er kendt.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 01/12/2023 - 09:00

FAKTA: Du betaler selv

*  Hvis du må opgive at møde på arbejde på grund af vejret, så betaler du for det selv.

* Det er medarbejderes ansvar at komme på arbejde, og derfor kan arbejdsgiveren også trække dig i løn for de timer, hvor du ikke har arbejdet.

* Det er også gældende, selv om kommunen ikke har ryddet vejene, busserne ikke kører, eller politiet fraråder al udkørsel.

Kilde: FOA.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

København, 01/12/2023 - 09:00

Blokerer sneen din vej til arbejde? Du kan blive trukket i løn

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Kan du ikke komme på arbejde på grund af sne og aflyste busser? Sådan skal du forholde dig.

Aflyste busser, forsinkede tog eller et motorvejsspor, der er gået fuldstændig i stå.

Når sneen falder tæt, kan vejen til arbejde blive omdannet til en iskold forhindringsbane og et kapløb med tiden.

Men hvordan forholder du dig som medarbejder, når vejret gør det svært - eller måske helt umuligt - at komme på arbejde?

I udgangspunktet må du ikke bare blive hjemme, hvis busserne eksempelvis ikke kører, og du ikke kan møde til tiden, forklarer chefkonsulent Bella Lea Buono fra Djøfs Medlemsrådgivning.

- Du skal afsøge, hvad du har af muligheder, og tænke kreativt for at koordinere alternative ruter til arbejde inden for rimelighedens grænser, fortæller hun.

Der kan selvfølgelig opstå situationer, der gør det fysisk umuligt at møde ind.

Men der skal være tale om en reel umulighed, fortæller arbejdsretschef hos Fagbevægelses Hovedorganisation Jeppe Wahl-Brink.

- Det er ikke nok, at det eksempelvis er svært at komme på arbejde. Du bør i virkeligheden læse vejrudsigten dagen inden og så sikre dig, at du har en plan for at komme på arbejde.

- Er det slet ikke muligt at komme på arbejde, kan du ikke blive opsagt. Men at blive hjemme er for egen regning, siger Jeppe Wahl-Brink, der er uddannet advokat.

Du kan nemlig i princippet godt blive trukket i løn, hvis du ikke kan møde til tiden, selv om vejene ikke er ryddet for sne eller politiet fraråder al unødig udkørsel.

- Derfor giver det rigtig god mening at forsøge at indgå en aftale med din chef på forhånd. Det kan være hjemmearbejdsdage eller afspadsering, siger chefkonsulent Bella Lea Buono.

Du kan heller ikke bare vælge at tage en feriedag, lyder det fra arbejdsretschef Jeppe Wahl-Brink.

- Ferie skal aftales med din arbejdsgiver, og der er som regel en måneds varsel. Men det kan være en god løsning, hvis din arbejdsgiver er indforstået med det, siger han.

Så snart du finder ud af, at du har udfordringer med at komme på arbejde, er det en god idé at give din leder besked hurtigst muligt.

- Fortæl din chef, at du har problemer, og nævn alt det, du har forsøgt dig af alternative ruter.

- Det værste, du kan gøre, er at rulle gardinerne for og gå i seng igen, for så kan det få konsekvenser, siger Bella Lea Buono.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

Nyhedsarkiv