Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 03/06/2022 - 10:47

Direktør kvitter svømmeunionen: Mine kræfter er sluppet op

Merete Riisager har sagt sit job op i Dansk Svømmeunion efter halvandet år, hun beskriver som hæsblæsende.

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Af: /ritzau/

Dansk Svømmeunion skal igen på jagt efter en ny direktør efter halvandet år med Merete Riisager på posten.

Den tidligere undervisningsminister fortæller i en pressemeddelelse fra svømmeunionen, at hun har valgt at trække sig efter det, som hun beskriver som en hæsblæsende tid.

Riisager overtog jobbet i december 2020 efter forgængeren Pia Holmen, der blev fyret, efter at flere svømmere i en tv-dokumentar stod offentligt frem med kritik af forholdene på landsholdet fra 2003 og mange år frem.

Samtidig har Riisagers tid som direktør været præget af nedlukninger under coronakrisen.

- Det har været et hæsblæsende halvandet år på posten med ekstraordinære og svære beslutninger. Vi er også nået et godt stykke i den rigtige retning og har udarbejdet en ny vision og mission for dansk svømning, siger hun.

- Jeg har været glad for at arbejde for foreningslivet og de mange klubber, der er tilknyttet SVØM, men mine kræfter er sluppet op, og nu har SVØM brug for en direktør, der kan træde til med ny energi, lyder det videre.

Riisager sad i folketinget for Liberal Alliance fra 2011 til 2019. De sidste to og et halvt år var hun undervisningsminister.

Formand i Dansk Svømmeunion, Pia Johansen, og den øvrige bestyrelse har modtaget opsigelsen med beklagelse.

Mens unionen nu skal på jagt efter en ny direktør, indsættes der et unavngivet bestyrelsesmedlem i direktionen, der også tæller udviklingschef Morten Hinnerup og sportschef Lars Robl.

/ritzau/

Nyhedsarkiv