Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 03/10/2021 - 11:00

Dar Salim: Jeg har slået rod

Skuespilleren Dar Salim føler, at han er landet det helt rigtige sted i karrieren, hvor han stadig kan holde fast i en grad af privatliv.

Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix

Af: Af Eva Maria Brandi, Ritzau Fokus

Nogle kender ham som den hårdtslående og hævntørstige læge i "Underverden". Andre har grinet af ham som den charmerende onkel Rafiq i børnefilmene om Iqbal Farooq.

Det mere voksne publikum vil måske kunne huske ham fra arthousefilmen "Til vi falder", mens andre genkender ham som en af de populære værter på Zulu Awards.

Dar Salim har indtaget et væld af roller. Og derfor er han blevet bredt kendt i Danmark.

- Jeg synes, at jeg er kommet rigtig godt rundt, og jeg kan mærke, at mange føler, de har et forhold til mig, fortæller 44-årige Dar Salim.

For ham er det vigtigt ikke at komme til at sidde fast i en særlig rolletype, men når han vælger sine projekter, er der én ting, der især tæller.

- I dag går jeg meget op i, at det er gode mennesker, jeg arbejder sammen med, og at det er et godt manuskript. Processen er det vigtigste, og den skal være god, for resultatet kan jeg alligevel ikke styre, siger skuespilleren.

Lige nu er han aktuel i serien "Forhøret 2", der er instrueret af Christoffer Boe, og som har blandt andre Trine Dyrholm på rollelisten.

- Jeg har det sådan, at jeg skal nyde at tage på arbejde hver dag. Selvfølgelig kan det være nogle hårde dage, men det skal være drevet af en lidenskab og ikke af en rutine, siger han.

Men han nyder også at komme hjem efter endt arbejdsdag.

Og selv om han i flere år har spillet hovedrollen i den voldsomt populære tyske serie "Tatort", og derfor i perioder må pendle mellem Danmark og Tyskland, så holder han fast i sit københavnske postnummer.

Også selv om der åbner sig spændende muligheder i udlandet. Det skyldes blandt andet sønnen Zidane.

- Jeg bor perfekt, lige der hvor jeg bor. Mit lokalmiljø er skønt, det er der, min søn går i skole og har alle sine venner, fortæller han.

- Jeg har ligesom slået rod. Jeg kunne have stået på et filmset lige nu og have haft en sekundarolle i en udenlandsk film, men det er jo ligegyldigt. Det giver mig ikke noget kunstnerisk, og selv om der så er flere mennesker, der kender en uden for Danmark, så er det jo ikke det, der er sjovt ved at være skuespiller, siger Dar Salim.

Faktisk holder han mest af at kunne gå lidt under radaren.

- Det er meget rart at kunne rejse ud, hvor der ikke er nogen, der ved, hvem man er, siger han.

Det kan til tider være sværere for den populære skuespiller at undgå at blive genkendt herhjemme.

- Danmark er heldigvis et af de steder, hvor det er stille og roligt. Vi har slet ikke den kultur, som de har i USA eller England, her er ikke paparazzier og folk, der står og skriger foran ens dør, fortæller han.

- Folk er meget søde, når de henvender sig. Man skal huske på, at hvis nogle spørger om et billede, så er det den eneste gang, at de gør det, så for dem er det et lidt specielt øjeblik. De kan ikke vide, at de er nummer femten den dag. Så man kan ikke tillade sig at blive irriteret, siger Dar Salim.

"Forhøret 2" kan ses på Viaplay.

/ritzau/

Nyhedsarkiv