Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 11/02/2022 - 11:00

Dansk sangstjerne: Jeg er lidt en melankolsk stodder

Patrick Dorgan stiller op i Dansk Melodi Grand Prix, hvor han skal synge en ballade. Det passer ham godt, da han kan lide at dvæle i det dystre og rørende.

Af: Af Heidi Elkjær, Ritzau Fokus

Den danske soulsanger Patrick Dorgan viser nye sider af sit musiske virke, når han med nummeret "Vinden suser ind" indtager Jyske Bank Boxen i Herning til Dansk Melodi Grand Prix den 5. marts.

Sangen centrerer sig om svunden kærlighed, og den minder musikeren om frygten for at miste sin familie.

- Sangen er så elementær og relaterbar. Jeg er sikker på, de fleste vil genkende den sorg, det er at have mistet eller at være bange for at miste én, man holder af.

- Jeg blev dybt rørt, første gang jeg hørte den, fortæller han i en pressemeddelelse.

Patrick Dorgan kan godt føle sig draget af det dystre og finde frem til det fine i det, uddyber han på et pressemøde, da årets deltagere i Dansk Melodi Grand Prix bliver præsenteret.

- Grundlæggende er jeg lidt en melankolsk stodder. Jeg kan godt lide at dvæle i de tunge og hjerteskærende emner. Der er noget smukt i det, siger han.

Patrick Dorgan satte sig selv på det musikalske tapet med debutsinglen "On The Way Down" tilbage i 2014.

Året efter toppede den anmelderroste soulsangers nummer "Marilyn" fra albummet "Painkillers" på P3, da det i 2015 var det meste afspillede nummer fra en dansk kunstner på kanalen.

Den 34-årige sanger glæder sig til at stå i Boxen i Herning den 5. marts, men han har ingen forventning om nødvendigvis at gå videre til det internationale melodigrandprix, Eurovision.

- Vi tager en dag ad gangen, siger han på pressemødet.

Den danske soulsanger har dog alligevel ryddet kalenderen to uger i maj, hvor Eurovision skal afholdes i byen Torino i Italien - hvis han nu skulle gå videre i konkurrencen.

Da Patrick Dorgan bliver spurgt ind til, hvor han finder inspiration til sine sange, svarer han med en lille anekdote.

- Når en lystfisker skal fange fisk, skal han ned til åen for at fange noget. Sådan har jeg det med sange. Jeg sætter mig ved klaveret og er måske dybt frustreret de første fem minutter. Lige pludselig kommer der en fisk, og så hiver jeg den i land, fortæller han på pressemødet.

/ritzau/

Nyhedsarkiv