Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

Christchurch, 19/03/2023 - 10:37

Dansk SailGP-hold skuffer i New Zealand-sejlads

Skipper Nicolai Sehested var skuffet efter ottendepladsen i New Zealand. Nu kigger han frem mod næste sæson.

Ezra Shaw/Ritzau Scanpix

Af: /ritzau/

Det danske hold i SailGP, der er sponsoreret af Rockwool, måtte tage til takke med en skuffende ottendeplads i weekendens afdeling i New Zealand.

Skipper Nicolai Sehested var skuffet efter en weekend med tekniske problemer og underpræstation.

- Vi er skuffede. Vi har netop haft en debriefing, hvor vi prøvede at finde ud af, hvorfor vi ikke kunne gøre de ting, vi gerne ville derude.

- Vi forsøgte at ændre et par ting efter i går (lørdag, red.) – og selv om vi var bedre på nogle områder, kunne vi bare ikke gøre det rigtigt i dag (søndag, red.), lyder det fra Nicolai Sehested i en pressemeddelelse.

Flere af holdene tog hul på eventen i Christchurch uden træning, da der var udsigt til for hård blæst under den sædvanlige træningssejlads fredag.

- Det er klart, at manglende forberedelse og opvarmning ikke fungerer for os.

- Denne tid på året er svær i Danmark, hvilket betyder, at det ikke er den store mulighed at sejle derhjemme. Derimod kan de andre hold hernede sejle hele tiden, siger Sehested.

Canada vandt weekendens sejlads foran New Zealand og Australien.

I den samlede stilling fører Australien foran New Zealand, mens Danmark ligger på femtepladsen.

Selv om det matematisk set stadig er muligt at komme i finalen i USA's Sail Grand Prix i San Francisco 6.-7. maj, ser Sehested den næste event som en perfekt mulighed for at træde ind i sæson 4 og skyde den af på alle parametre.

- Når flåden sejler, som den gør, tror vi ikke, det er realistisk for os at nå finalen i år.

- Men San Francisco er vigtig. Vi forsøger at blive bedre, især i stærk blæst, og derfor er det en fantastisk mulighed for at komme hurtigere fra start i vores plan for sæson 4, siger Sehested.

/ritzau/

København, 19/03/2023 - 08:00

Esben Dalgaard: Det er benhårdt at være sjov

Claus Bech/Ritzau Scanpix

Man stiller sig med røven i klaskehøjde, når man stiller sig op på en scene for at underholde. Det kræver sin mand, lyder det fra skuespilleren Esben Dalgaard.

Det er en tidslomme, som Esben Dalgaard dykker ned i som en del af ensemblet i "Dansegarderoben".

I TV 2's anmelderroste serie portrætterer skuespilleren revyveteranen Jørgen Ryg.

- Jeg er vokset op med revyen som en vigtig faktor. Det var noget af det, jeg så op til, fortæller Esben Dalgaard.

- Jeg kommer fra Vejle, men min farmor og farfar boede på Sjælland, og når vi kom over, var der en gang imellem, at vi fik mulighed for at komme med i Cirkusrevyen. Det var stort. Kæmpestort. Siden har jeg selv været heldig at lave revy.

Esben Dalgaard debuterede i Kerteminderevyen i 2011 og medvirkede også i året efter.

Det er en ganske særlig disciplin, lyder det fra den erfarne skuespiller.

- Jeg har meget respekt for folk, der laver revy, siger han og uddyber:

- Du arbejder målrettet på noget, som du først ved virker, når publikum sidder der live. Og der er betaling ved kasse et. Griner de, er du sjov. Griner de ikke, så stinker du. Og det er så hårdt. Det er så benhårdt psykisk. Det er et slid.

Han understreger samtidig, at man ikke skal have ondt af ham.

- Man har jo selv valgt det. Man får ikke vredet armen om. Men man stiller sig med røven i klaskehøjde, siger han og fortsætter:

- I og med at man gør det, stiller man sig op til at modtage ris og ros, og det kræver da sin mand.

Det kommer både fra anmelderne og fra publikum.

Men med alderen og erfaringen ligger man deres dom mere og mere fra sig.

- Jeg går enormt meget op i, at vi har forberedt os godt. At vi har sat os ind i stoffet og - vigtigst af alt - gør vores absolut bedste, lyder det fra Esben Dalgaard.

- Mit arbejde er i forberedelsen og på dagen, hvor vi optager. Hvad der så sker med det bagefter, må vi jo se. Jeg ønsker og håber, at det bliver en kæmpe succes - og med "Dansegarderoben", at den er med til at lave perspektiver.

Serien udspiller sig for 50 år siden og skildrer blandt andet sexisme og fordomme.

Spørgsmålet er, hvor meget vi har rykket os siden dengang. Esben Dalgaard håber, at "Dansegarderoben" kan blive et slags spejl for den samtale.

- Vi skal behandle hinanden med respekt og ordentlighed. Indtil det er 100 procent i mål, er der noget, der skal skrues på, mener Esben Dalgaard.

- På rigtig mange parametre kunne der være overvejelser og refleksioner, om hvorvidt vi kommer folk i stereotype båse. Og på rigtig mange parametre kunne der være væsentlig større rummelighed, siger han og uddyber:

- For mig handler det enormt meget om, at vi skal respektere og anerkende hinanden, som vi er. Om vi så er mand, kvinde eller alle de køn eller alle de personer, der må være imellem.

"Dansegarderoben" kan ses på TV 2 søndag den 19. marts klokken 20.00, mens at næste uges afsnit er tilgængeligt på TV 2 Play samme dag.

/ritzau/

Læs Mere >>

Berlin, 18/03/2023 - 08:00

Dansk skuespillerinde: Jeg er bange for at lave komedie

Gerald Matzka/Ritzau Scanpix

Man har set Julie Agnete Vang i flere sjove roller - blandt andet i komedien "Mødregruppen". Hun mener dog selv, at hun bedst formår at løse det dramatiske.

Nikolaj Lie Kaas' nye serie, "Agent", rummer både det komiske og det dramatiske, og her udgør skuespillerinden Julie Agnete Vang en væsentlig del af sidstnævnte.

Det gør hun i rollen som Hannah, der er ekskone til seriens hovedkarakter, Joe, spillet af Esben Smed.

At Julie Agnete Vang spiller med i den mere seriøse del af serien, er noget, der passer den 38-årige skuespillerinde godt.

- Jeg har ofte ved teatret fået rigtig mange sjove roller. Men jeg har egentlig altid undret mig over, at jeg bliver placeret i det. Jeg synes, at jeg bedre formår at få løst det dramatiske, siger hun og fortsætter:

- Så jeg synes faktisk, det var rart, at jeg fik den lidt mere mørke del af serien. Jeg synes, at det er sindssygt svært at lave komedie, og jeg er faktisk en lille smule bange for det.

I "Agent" kommer det dramatiske blandt andet til udtryk ved, at Hannah og Joe må forbi Familieretshuset, da der opstår uenighed om samværsordningen for deres datter.

- Familieretshuset er både en ret væsentlig og svær ting for rigtig mange familier, siger Julie Agnete Vang og fortsætter:

- Så det har været meget vigtig for mig at skildre en ekskone, som er en, man kan spejle sig i. Jeg ville gerne have, at det var en, man holdt med, og som man ikke så som modstander, hvilket man meget let kunne komme til.

Eksparrets kontroverser bunder i høj grad i, at de er hinandens modsætninger. Joe er typen, der konstant havner i problemer, mens han kæmper for at holde hovedet oven vande i både arbejdslivet og i rollen som far.

Omvendt fremstår Hannah som den ansvarlige forælder, der kræver ordentlige og trygge rammer for deres fælles datter.

Det er noget, som Julie Agnete Vang godt genkende i sig selv. Hun omtaler det med et smil som "Hannahs kedelige side", og at hun kender den "alt for godt".

- Jeg kan godt se det træk, der hedder, at der skal være styr på sagerne. Før jeg fik børn, kendte jeg nogle, der tog på Roskilde Festival med deres små børn.

- Jeg tænkte, at det ville jeg også gerne, når jeg fik børn. Jeg ville gerne være sådan en mor, der bare tog sine børn med til rockkoncert på Roskilde, siger hun og tilføjer, at det altså endnu ikke er sket.

Det er endnu ikke offentliggjort, hvornår "Agent" får premiere. Det gør den dog senere i 2023, og her kan man se serien på TV 2 og TV 2 Play.

/ritzau/

Læs Mere >>

, 19/03/2023 - 10:00

FAKTA: Tegn på at du skal søge hjælp

* Bliver du ofte så oppustet, at det ligner, du er langt henne i en graviditet, kan du lide af irritabel tyktarm.

* Andre symptomer er smerter i forbindelse med oppustetheden, og at det gør så ondt, at du har behov for at lægge dig ned.

* Hvis du har blod i afføringen eller feber, skal du straks kontakte din læge.

Kilde: Tine Jørgensen, cand.scient. i klinisk ernæring og medforfatter til bogen "Fix din fordøjelse".

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

, 19/03/2023 - 10:00

Oppustet? Dette kan være forklaringen

Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Alt fra din kost til din sindstilstand kan give udspilet maveskind, fortæller klinisk diætist.

Må du dagligt knappe bukserne op for at give plads til din oppustede mave? Så gør du klogt i at finde ud af, hvad årsagen er.

Det siger Tine Jørgensen, der er cand.scient. i klinisk ernæring og medforfatter til bogen "Fix din fordøjelse".

- Hvis der er tale om en grundtilstand i maven, kan det skyldes en fødevareintolerance, eller det kan være, at du har haft en infektion i maven, som gør, at din tarmflora er lidt ude af balance, siger hun.

Ubalancen kan blive forstærket af det, som du spiser og drikker i hverdagen. Og der er faktisk en hel del af det, som du har i køleskabet, der får dine tarme til at svulme mod undersiden af dit maveskind.

Blandt de sunde syndere peger Tine Jørgensen på grøntsager som kål og asparges. Frugt kan også give oppustethed. Spiser du mange æbler, kan du derfor opleve, at maven vokser.

- De fødevarer indeholder nogle fibre, som er meget fermenterbare, og det får tarmbakterierne til at producere ekstra luft, forklarer hun.

Samme effekt har sukker og de sødestoffer, der findes i sukkerfri produkter som for eksempel tyggegummi.

Derudover har alt, der indeholder kulsyre, tendens til at skabe oppustethed.

- Der er også mange mennesker, der bliver oppustet, hvis de drikker et iskoldt glas vand. Kulden kan godt få din tarmbevægelser til at gå en smule i stå, hvilket gør at maden ligger længere i systemet.

Men inden du omlægger din kost fuldstændig for at få bugt med problemet, anbefaler Tine Jørgensen, at du undersøger din mave nærmere.

Stil dig selv følgende spørgsmål: Er du oppustet allerede, når du vågner om morgenen, eller kommer det først i løbet af dagen? Kommer det i forbindelse med, at du spiser? Opstår oppustetheden i den øvre eller nedre del af maven?

- Hvis det er i den øvre del, kan det være tyndtarmen, den er gal med. Måske tømmes maven ikke ordentligt, eller måske lider du af en fødevareintolerance, siger Tine Jørgensen og fortsætter:

- Sker oppustetheden derimod længere nede, kan det være tegn på et problem i tyktarmen. Det kan også være din bækkenbund, underlivet eller nogle hormoner, der skaber tilstanden i den nedre del af maven.

Spændinger i bækkenbunden eller menstruation kan for eksempel være forklaringen på, at du bliver oppustet. Men årsagen kan også findes i dit psykiske ve og vel.

- Stress kan lukke ned for vores tarmbevægelser, fordi kroppen konstant er i et højt beredskab. Det får tarmene til at gå i stå, og dermed beholder du maden længere tid i tarmene, hvor det ligger og gærer ekstra meget, siger Tine Jørgensen.

Samtidig slår hun fast, at det er umuligt helt at komme udenom en vis grad af oppustethed i det daglige.

- Særligt unge kvinder kan tænke, at deres maver skal ligne et vaskebræt hele døgnet. Men vi kan ikke undgå, at vi bliver en smule oppustede. Vi har jo tarme. Det må bare ikke gøre ondt, og det må ikke ligne, at du er gravid i fjerde eller sjette måned, siger hun.

/ritzau fokus/


Læs Mere >>

Nyhedsarkiv