Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 25/10/2022 - 10:52

Corona rammer kvindelandsholdet halvanden uge før EM

Landsholdsspillerne Kristina Jørgensen og Anne Mette Hansen er blevet sendt i isolation på deres værelser.

Ernst Van Norde/Ritzau Scanpix

Af: /ritzau/

Coronasmitte har ramt det danske kvindelandshold i håndbold ugen før EM.

Kristina Jørgensen og Anne Mette Hansen har således afleveret positive coronatest og er derfor sendt i isolation på deres værelser.

Det oplyser Dansk Håndbold Forbund (DHF) på sin hjemmeside.

Testene med positivt resultat er foretaget mandag i landsholdslejren, hvor håndboldkvinderne er mødt ind for at forberede sig til EM, der begynder 4. november.

Det danske landshold rejser onsdag til Norge for at deltage i opvarmningsturneringen Golden League. Om Kristina Jørgensen og Anne Mette Hansen er med, melder historien endnu intet om.

Landstræner Jesper Jensen har dog ikke udtaget erstatninger for de to profiler.

- De vil blive testet løbende for at følge de såkaldte CT-værdier, da det kan vise sig at være gammel smitte, de stadig tester positiv på, skriver DHF på sin hjemmeside.

Selv om coronavirus ikke fylder alverden i samfundet længere, er der fortsat krav til de nationer, der skal med til EM i Nordmakedonien, Montenegro og Slovenien.

Det Europæiske Håndboldforbund (EHF) har således besluttet, at alle spillere og ledere skal testes to gange inden for de sidste fire dage før ankomst til EM. Det bekræfter EHF over for det norske nyhedsbureau NTB.

- Der er ikke lagt op til testning under EM, medmindre deltagere får symptomer på smitte, siger EHF-kommunikationschef Thomas Schöneich til NTB.

Danmark skal spille alle sine kampe i slovenske Celje og åbner EM med en kamp mod værtsnationen Slovenien.

Derefter venter kampe mod Serbien og Sverige i gruppespillet.

/ritzau/

Nyhedsarkiv