Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

Tokyo, 28/08/2021 - 10:56

Amerikaner får revanche og slår Rosenmeier i PL-finale

Peter Rosenmeier måtte nøjes med PL-sølv efter nederlag i bordtennisfinalen til amerikanske Ian Seidenfeld.

Bernadett Szabo/Reuters

Af: /ritzau/

Han slog Ian Seidenfeld tidligere i turneringen, men lørdag måtte Peter Rosenmeier give fortabt over for amerikaneren.

I finalen ved de paralympiske lege slukkede Seidenfeld danskerens håb om en tredje guldmedalje med en overbevisende sejr i tre sæt på 11-9, 11-8, 11-8. Guldkampen varede kun 23 minutter.

- Jeg havde svært ved at finde løsninger på, hvordan jeg skulle holde ham væk, og kommer ikke rigtigt selv til. Kredit til ham. Han spillede godt. Der er ikke så meget andet at sige, siger en ærgerlig Rosenmeier efter finalen til DR.

Dermed endte det altså med en sølvmedalje til Peter Rosenmeier, der i forvejen havde fire PL-medaljer på cv'et. To guldmedaljer fra 2008 og 2016 og to bronzemedaljer fra 2004 og 2012.

Det er den anden danske medalje ved de paralympiske lege i Tokyo. Fredag vandt Tobias Thorning Jørgensen guld i dressur.

Peter Rosenmeier kom skidt fra start i finalen. Danskeren virkede nervøs, og det udnyttede Seidenfeld. Amerikaneren smed ganske vist 9-6-føring, men efter at Rosenmeier havde fået udlignet, lukkede Seidenfeld sættet med to point i træk.

Det blev ikke bedre i andet sæt. Seidenfeld kontrollerede kampen, og Rosenmeiers slag manglede gang på gang den sidste skarphed. Først mod slutningen af sættet fik danskeren pyntet på resultatet.

Med ryggen mod muren kom Rosenmeier bedre ud til tredje sæt. Danskeren kom foran 4-2, men så tog Seidenfeld fat.

Da amerikaneren udlignede til 6-6 resulterede det i et udbrud fra den tydeligt frustrerede dansker. Spillet fungerede bare ikke, og så gik det pludseligt stærkt.

6-6 blev til 9-6 i amerikansk favør. Rosenmeier tog en timeout, men lige lidt hjalp det. Danskeren afværgede godt nok to matchbolde, men til sidst tog Seidenfeld altså en fortjent sejr.

Peter Rosenmeier deltog ved PL i klasse 6, der er for stående spillere, der er mest påvirket af deres fysiske handicap.

/ritzau/

Nyhedsarkiv