Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 29/07/2023 - 10:47

AGF henter midterforsvarer i næstbedste række

22-årige Tobias Anker fra Vendsyssel FF skifter til Aarhus-klubben, der har givet forsvareren femårig aftale.

Jonathan Moscrop/Ritzau Scanpix

Af: /ritzau/

Tobias Anker skal være med til at udfylde hullet i AGF's midterforsvar efter salget af profilen Yann Bisseck.

Den aarhusianske superligaklub oplyser lørdag på sin hjemmeside, at den har hentet 22-årige Tobias Anker i 1. divisionsklubben Vendsyssel FF og udstyret ham med en femårig aftale.

Sportschef Stig Inge Bjørnebye fortæller, at Tobias Anker både skal styrke bredden og konkurrencesituationen i AGF-truppen.

- Det er sjældent, man finder en spiller med den profil, som Tobias har; ung, høj, venstrebenet og med fysisk styrke - det giver ham en god ballast for hans videre udvikling, siger Bjørnebye.

Nyindkøbet har fået sin fodboldopdragelse i FC Midtjylland. Han har også været forbi FC Fredericia, inden han for et år siden skiftede til Vendsyssel FF.

AGF råder i midterforsvaret over Frederik Tingager og Thomas Kristensen, mens Tobias Mølgaard også er blevet brugt på positionen.

Der har dog været en ledig plads i truppen, efter at AGF for godt to uger siden solgte den tyske midterforsvarer Yann Bisseck til italienske Inter.

Salget var det største i AGF nogensinde, da Inter skulle imødekomme en frikøbsklausul i tyskerens kontrakt på 52 millioner kroner.

AGF indledte i sidste weekend den nye sæson i Superligaen med en 1-0-sejr på hjemmebane over oprykkeren Vejle. Mandag kommer FC Nordsjælland på besøg i Aarhus.

Torsdag aften led AGF på udebane et nederlag på 0-3 til belgiske Club Brugge i kvalifikationen til Conference League.

/ritzau/

København, 29/07/2023 - 08:00

Linda P: Jeg har en gammel tøjte indeni

Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Næste sommer fylder Linda P 40 år. Den potentielle krise over at passere sin fjerde runde fødselsdag får hun afløb for i sit kommende onemanshow, "Slutty Mary".

Linda P tager sine kriser i opløbet.

Næste sommer fylder den kendte komiker 40 år. Men allerede nu er hun ved at forberede sig på at runde den markante milepæl.

- Det gjorde jeg også med 30-årskrisen, fortæller Linda P.

- Det begyndte jeg på, da jeg var 28, så man ikke bliver så ked af det, når det rammer.

Den potentielle 40-års krise får hun afløb for i sit kommende onemanshow, "Slutty Mary".

Showet centrerer sig om at nå 40'erne og samtidig blive single igen og være alenemor til et lille barn.

- Jeg har denne her gamle tøjte indeni, fra jeg var vestegnspige. Så er man blevet single igen og alenemor, og så skal man ligesom rippe op i den gamle tøjte. Men så må man simpelthen erkende, at man måske er nået til et punkt, hvor det er lidt svært, siger Linda P og uddyber:

- Det er ligesom, når man taler med sine unge kolleger, som siger: "Du skal bare bolle ham der". Det kan man altså ikke, når man nærmer sig 40. Så skal man i bolleform igen. Der er lige en hofte, der skal på plads, og det er, som om undervognen skal til syn. Det hele skal ligesom på plads igen, siger Linda P.

I virkeligheden er det ikke det fysiske, der skal på plads igen - det er det mentale.

Men mellem linjerne af den bramfri facon sidder sårbarheden, og det er den, hun balancerer mellem i sit show.

- Jeg må bare erkende, at jeg er virkelig banal. Så den er bare svær at finde frem, den der slutty type. Det er det, showet handler om: At det er okay, at man bliver ældre, siger Linda P og tilføjer:

- Jeg er stadig en ballademager - det vil jeg altid være - men jeg er også bare virkelig en håbløs romantiker.

Der er rum og plads til, at man får nogle andre lyster i livet, lyder det fra Linda P. Men tit har vi selv svært ved at acceptere det, fordi vi har det med at forveksle vores egne forventninger og lyst med, om andre skulle dømme os. Sådan er det sjældent, mener Linda P.

- Ofte handler det ikke så meget om rynkerne og hængepatterne, og om man nu kan følge med på Instagram. For man skal ikke gøre som de andre. Man skal bare være sig selv, siger hun og fortsætter:

- Det er vaskeægte at gøre sig umage med at få grobund i, at det er røvligegyldigt, hvad andre tænker.

Linda P bliver også bare sig selv på scenen. "Slutty Mary" bliver ren, rå standup uden nogen gimmicks eller karakterer inde over.

Linda P har premiere på showet i Glassalen i Tivoli i hjertet af København i 2024 og vender dermed tilbage til forlystelsesparken. For sommeren over medvirker hun i genrejsningen af Tivolirevyen side om side med Lisbet Dahl, James Price, Andreas Bo, Carsten Svendsen og Nicolai Jørgensen.

Når tæppet falder for sidste gang i august, skal hun for alvor i gang med at toptune "Slutty Mary".

- Det er skrevet og prøvet lidt af, og så skal jeg begynde at forme det og ud at prøve det rigtigt af, siger hun.

- Det er simpelthen bare at optræde rigtigt meget med standup det næste halve år, så jeg kan give folk det bedste, når det kommer ud på landevejene.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 28/07/2023 - 15:16

Politi fandt Sinéad O'Connor ukontaktbar

Antonio Calanni/Ritzau Scanpix

Den irske sanger Sinéad O'Connor blev onsdag fundet ukontaktbar på en adresse i London. Nu skal retten afgøre, om sagen skal efterforskes.

Den 56-årige irske sanger Sinéad O'Connor blev onsdag fundet ukontaktbar på en adresse i London.

Det oplyser Londons politi ifølge Reuters i en erklæring.

- Politiet blev tilkaldt klokken 11.18 onsdag den 26. juli, fordi der var en ukontaktbar kvinde på en adresse i London. En 56-årig kvinde blev erklæret død, skriver politiet.

Sagen bliver nu behandlet af retten London Inner South Coroner's Court, som afventer, at der bliver foretaget en obduktion af liget, fordi der ikke er blevet oplyst en medicinsk dødsårsag.

Det kan tage flere uger, før der foreligger et resultat, lyder det i en meddelelse fra retten ifølge Reuters.

Når resultaterne er kendt, og familien er blevet afhørt, vil der blive truffet en beslutning om, hvorvidt der er behov for en efterforskning af sagen.

- Dødsfaldet bliver ikke behandlet som mistænkeligt, skriver politiet ifølge Reuters.

Sinéad O'Connor efterlod sig tre børn. Hendes fjerde barn, sønnen Shane, døde sidste år i en alder af 17 år, skriver Irish Times.

Sangerinden brød igennem med debutalbummet "The Lion and the Cobra" fra 1987 og derefter med storhittet "Nothing Compares 2 U", som er skrevet af Prince, i 1990. I alt er det blevet til ti albumudgivelser fra hendes side.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 29/07/2023 - 08:00

FAKTA: Tjek om din firbenede ven er blevet overvægtig

* Der er flere metoder, du kan bruge, når du vil tjekke, om din hund har taget for meget på.

* Taljen: Tjek, hvor meget talje den har tilbage. Når du kigger på hunden oppefra, skal du kunne se taljen.

* Ribbenene: Kan du nemt mærke ribbenene, eller skal du trykke lidt ekstra for at finde dem? Skal du sidstnævnte - eller kan du slet ikke mærke dem - kan det være et tegn på overvægt. 

* Vægten: Tjek, om hunden har taget på i vægt.

Kilde: Josefine Bruhn-Andersen, dyrlæge hos Dyreværnet.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

København, 29/07/2023 - 08:00

Pas på med frikadellerne: Du skal reagere på Fidos overvægt

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Hvis din hund får for mange kilo at slæbe rundt på, kan den risikere at få hjertekarsygdomme eller diabetes. Hold igen med godbidderne, råder dyrlæge.

Som hundeejer vil du måske gerne forkæle din firbenede ven med en frikadelle eller et stykke pølse.

Men faktisk kan det være misforstået kærlighed, som kan resultere i, at hunden får for mange kilo på sidebenene.

Sådan lyder det fra Dyrenes Beskyttelse, der har erfaringer med overvægtige hunde.

- Dyrene kan få livsstilssygdomme og dermed også dårligere livskvalitet og dyrevelfærd, siger dyreværnschef Yvonne Johansen.

- Hundens evne til at være aktiv bliver kraftig nedsat, og den får besvær med at gå op ad trapper eller gå en tur. Men det kan også give den varige skader på knogler og led, siger hun.

Overvægten kan også medføre andre problemer som hjertekarsygdomme og diabetes, forklarer Yvonne Johansen.

At anse foder og snacks som et tegn på kærlighed er en af hundeejeres undskyldninger for at ignorere overvægt. Det viser et studie fra University of Liverpool ifølge dyreværnsorganisationen.

Her fremgår det, at hundeejere groft sagt har fire undskyldninger for at se bort fra kæledyrets overvægt.

De tre øvrige er, at hundeejere tror, at deres hund sulter på en normal diæt, at et overdrevet fokus på og negativ omtale af de ekstra kilo er mere problematisk end selve overvægten, og at ejeren ikke kan kontrollere, hvad hunden spiser i løbet af dagen.

Det er også forklaringer, man genkender hos Dyrenes Beskyttelse.

- Når vi vil vise dem vores kærlighed, og de sidder med deres store brune øjne, kan man måske føle sig som en ond og dårlig hundeejer, hvis ikke man giver en lille snack, siger Yvonne Johansen og understreger, at man altså ikke er en dårlig ejer, hvis man alene lader sin hund få dyremad.

Hun opfordrer samtidig til, at du tager et objektivt kig på hunden og vurderer, om den har taget på i vægt.

Du kan gøre det til en vane at måle hunden med et målebånd en gang om ugen eller måneden - for eksempel rundt om maven. Har du svært ved selv at vurdere det, kan du kontakte en dyrlæge.

Også hos Dyreværnets internat i Rødovre ser man overvægtige kæledyr. Mange af dem er almindelige familiehunde, der bliver forkælet lidt for meget.

Det fortæller dyrlæge Josefine Bruhn-Andersen. Derfor råder hun til, at du som hundeejer holder igen med godbidderne, og at de ikke overstiger hundens daglige energibehov.

- Som udgangspunkt skal man kun bruge menneskefoder i ny og næ. De har bedst af at få godbidder, der er lavet til hunde, fastslår hun.

Derudover skal du være opmærksom på, at hunden kommer ud og bevæger sig.

- En lille mops, der bare ligger i sofaen, vil have større tendens til at blive overvægtig end en schæfer, der kommer ud og får brændt nogle kalorier af, siger dyrlægen.

Det er dog forskelligt fra race til race, hvor meget motion en hund kræver, men store racer skal typisk have mere bevægelse, forklarer Josefine Bruhn-Andersen.

Har du svært ved at håndtere det selv, kan du også tage fat i en dyrlæge eller veterinærsygeplejerske, som ofte kan lægge en skræddersyet foderplan.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

Nyhedsarkiv