Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

Odense, 03/09/2024 - 10:47

52-årig fundet skyldig i knivdrab i Søndersø

En 39-årig mand blev dræbt med kniv i august sidste år. Tirsdag er en 52-årig fundet skyldig i drabet.

Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Af: /ritzau/

Retten i Odense har tirsdag fundet en 52-årig mand skyldig i drab på en 39-årig mand begået i august sidste år i Søndersø.

Det skriver Fyns Politis anklagere på den sociale platform X.

Fredag ventes retten at tage stilling til, hvilken straf den 52-årige mand skal have.

Drabet skete 3. august sidste år.

Den 52-årige var tiltalt for at have tildelt den dræbte et 12 centimeter dybt stik i brystet. Offeret blev ramt i hjertet og afgik ved døden.

Gerningsmanden blev umiddelbart efter drabet anholdt og sigtet for drab.

Ved grundlovsforhøret mente dommeren dog ikke, at der var grundlag for at fængsle manden for drab. Derfor blev han varetægtsfængslet for vold med døden til følge.

Da tiltalen kom i december sidste år, stod det dog klart, at politiet mente, at den 52-årige havde gjort sig skyldig i drab.

/ritzau/

Egeskov, 03/09/2024 - 08:00

Justin Timberlake optræder på Heartland i 2025

I 2025 er sangeren Justin Timberlake hovednavn på festivalen Heartland på Egeskov Slot på Fyn.

I juni næste år lægger musikeren og entertaineren Justin Timberlake vejen forbi Egeskov Slot på Fyn.

Det sker, når han er hovednavn på 2025's udgave af den midtfynske festival Heartland. Den amerikanske sanger skal give koncert 14. juni, skriver festivalen i en pressemeddelelse.

- Vi er enormt stolte over at kunne byde velkommen til en vaskeægte global superstjerne på Heartland til sommer.

- At han vælger Heartland som en af sine meget få festivalkoncerter næste sommer, må siges at være en kæmpe cadeau til vores festival, siger festivalens direktør, Ulrik Ørum-Petersen, i meddelelsen.

Justin Timberlake er blandt andet kendt for numrene "Cry Me a River" og "SexyBack". Ud over at være musiker har han også medvirket i flere film.

Han slog for alvor igennem i begyndelsen af 2000'erne, hvor han var medlem af boybandet NSYNC.

Bandet vandt popularitet i forbindelse med hitalbummet "No Strings Attached", som udkom i 2000. Særligt sangene "Bye Bye Bye" og "It's Gonna Be Me" toppede hitlisterne.

Justin Timberlake gik solo i 2002.

I løbet af sin karriere har Justin Timberlake solgt over 54 millioner album, 63 millioner singler og yderligere 70 millioner plader, da han var en del af NSYNC.

Den amerikanske stjerne lagde sidst vejen forbi Danmark med to koncerter i Royal Arena i København i slutningen af august.

Det er første gang, han giver koncert på Fyn.

- Vi forventer en fantastisk aften på Heartland, når Justin indtager Greenfield-scenen med sit utrolige show lørdag 14. juni. Vi glæder os meget til endnu en magisk aften på Egeskov, siger Ulrik Ørum-Petersen.

Heartland Festival er en kulturfestival, som ud over musik byder på kunst, mad og livesamtaler.

I 2025 afholdes festivalen fra 12. til 14. juni.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 03/09/2024 - 07:00

Lisbet Dahl færdig i Tivolirevyen: Linda P overtager

Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Tivoli viderefører sin egen revy, som Lisbet Dahl var med til at genrejse, men fremover med Linda P i front.

Revyveteranen Lisbet Dahl var blandt de kreative kræfter, som for to somre siden var med til at genrejse Tivolirevyen.

Men efter to sæsoner i spidsen er det nu slut.

Tivoli har udpeget komiker og skuespiller Linda P til fremover at stå i spidsen for revyen som dens nye kreative chef.

Også kapelmester James Price stopper.

Det oplyser Tivoli i en pressemeddelelse. I den tilskriver Tivolis kulturdirektør, Frederik Wiedemann, Lisbet Dahl en stor del af æren for, at revyen står stærkt i dag.

- Nu er muligheden opstået for at køre Tivolirevyen videre i et nyt setup med Linda P, der sætter holdet til næste års revy, uddyber Frederik Wiedemann, inden han fortsætter:

- Linda P har for længst vist sine kvaliteter inden for en bred vifte af comedy. Hun nærer samtidig en stor kærlighed til den klassiske revy og var også med i første udgave af Tivolirevyen, da den vendte tilbage for to år siden, så hun har masser af erfaring og en kuffert fyldt med nye ideer. På den måde bygger vi fortsat stærkt videre på Tivolis revytraditioner.

Linda P går ind til sit nye job med en kæmpe respekt for revygenren, siger hun i pressemeddelelsen og tilføjer:

- Vi kommer til at lave noget ny og spændende comedy, som publikum ikke har set før. Men vi skal også hilse på nogle af de helt klassiske revyelementer. Men først og fremmest skal vi give publikum en sjov aften.

Tivoli har siden 1884 løbende opført revyer i forskellige formater, og revyikoner som Dirch Passer, Liva Weel og Ulf Pilgaard har blandt andre indtaget Glassalen.

I 2022 genopstod Tivolirevyen efter en længere pause.

Lisbet Dahl har tidligere fortalt, at det var hende og kapelmester James Price, der tog kontakt til Tivoli og foreslog genrejsningen.

Selv var hun stoppet i Cirkusrevyen i 2021 efter samlet set 33 sæsoner i Teltet på Bakken.

Lisbet Dahl håndplukkede som medspillende instruktør og kunstnerisk leder holdet på scenen, heriblandt Linda P, som revydebuterede på Glassalens skrå brædder i 2023.

Ensemblet på scenen fik ros fra anmelderne. Men indholdet blev kaldt umoderne og forudsigeligt.

Bedømmelsen af 2024-revyen var noget pænere.

Kort efter premieren blev Lisbet Dahl dog sygemeldt med en utæt hjerteklap. Hun var ved godt mod. Men en række forestillinger blev aflyst, indtil Lone Rødbro blev hastet ind som vikar.

Tivolirevyen får premiere 5. juni 2025.

/ritzau/

Læs Mere >>

, 03/09/2024 - 10:00

FAKTA: Sådan må du lovligt bruge mobilen

* Mens du kører, må du godt bruge mobil, smartwatch, GPS med videre, hvis du kan gøre det uden at røre knapperne eller displayet.

* Du kan eksempelvis bruge stemmestyring, køretøjets indbyggede systemer eller bruge headset.

* Hvis apparatet sidder i en holder, må du gerne trykke på display eller knapper.

Kilde: Rådet for sikker trafik.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

, 03/09/2024 - 10:00

Selv en håndfri telefonsamtale kan være livsfarlig når du kører

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Tænk nøje over, om en samtale passer til at blive ført bag rattet, før du ringer op.

Det har været ulovligt at tale i håndholdt mobiltelefon lige siden 1998, hvor det fremgår af færdselsloven, at telefonen kun må bruges, hvis den sidder i en fastmonteret holder.

Og sådan forholder det sig stadig. Du kan lystigt tale om stort og småt med ægtefællen, venner eller kolleger, mens du tilbagelægger de daglige kilometer i bilen, gennem en telefon i holder eller via det indbyggede infotainmentsystem bilen.

Men spørger man professor på Georgia Institute of Technology Robert Rosenberger, som netop har udgivet bogen "Distracted: A Philosophy of Cars and Phones", skal du være meget påpasselig med den vane.

- Håndfri telefonsamtaler, mens man kører bil, burde gøres ulovligt, skriver professoren i en mail til Ritzau og uddyber:

- Efter min mening skulle det inkludere at ringe og modtage opkald gennem infotainmentsystemet, der er indbygget i instrumentbrættet på nyere biler såvel som mere komplekse opgaver som at lytte til og diktere tekstbeskeder.

For mens mange nok forstår farligheden ved at tage øjnene væk fra vejen, mens man lige skriver en besked på telefonen, kan der ifølge professoren også være en stor fare ved at fjerne sin opmærksomhed fra vejen - det, der kaldes kognitiv distraktion.

Og en telefonsamtale kan gøre dig distraheret og tage fokus fra opgaven med at køre bilen. Der gør dog også en stor forskel, hvilken slags samtale der er tale om.

- Der er stor forskel på, om man kort rapporterer, at man er vej hjem, eller om man har en lang og involverende samtale. Studier viser, at graden af forringelsen af kørslen stiger, når samtalen bliver mere kompleks og mere følelsesladet, forklarer Robert Rosenberger.

Ifølge Jesper Hemmingsen, som er chefkonsulent hos Rådet for Sikker Trafik, handler det om, at man som bilist forstår og vurderer, om et opkald passer til konteksten med at køre bil.

- Man kan sagtens tale i telefon med sin ægtefælle, der siger, at man skal huske at købe letmælk, og så lægger man på. Det har ikke krævet den store aktivitet, siger Jesper Hemmingsen og fortsætter:

- Men der er også nogle, der udskyder deres telefonsamtaler, til de skal hjem i bilen. Og det kan være alt fra komplicerede lønforhandlinger med chefen til forhandling af rente med banken. Og det er måske ikke så smart, for så er man kognitivt et helt andet sted end i trafikken.

Det kan altså ifølge chefkonsulenten variere meget, hvor krævende og dermed distraherende en telefonsamtale er. Og er man meget distraheret, kan det godt få konsekvenser.

- I den nuværende færdselslov er der mulighed for at sanktionere folk, der kører uopmærksomt, hvis det kan ses i deres måde at køre på. Paragraf tre siger, at man skal udvise agtpågivenhed, mens man kører. Det vil sige, at hvis man udviser kørefejl, fordi man snakker i telefon, så kan det sagtens udløse en bøde, fortæller han.

Tilbage er så spørgsmålet om, hvorvidt man også kan blive kognitivt distraheret af at have en samtale med en medpassager eller lytte til en medrivende lydbog?

Det lyder samstemmende fra Robert Rosenberger og Jesper Hemmingsen, at samtaler i bilen ikke udgør den samme risiko, blandt andet fordi medpassageren er bevidst om det, der foregår på vejen. Mange vil derfor stoppe med at tale, hvis der er brug for koncentration, eller vil hjælpe med at holde øje med skilte eller potentielle farer.

Der er ifølge Robert Rosenberger ingen empiriske data, der viser, at hverken lydbøger eller radio i bilen skulle udgøre en fare for kognitiv distraktion.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

Nyhedsarkiv

TjekDet - faktatjek