Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

Annonce:

5 grunde til at skifte fra halogen til LED

Når snakken går på LED-belysning, er der altid en debattør eller to, der påpeger, at "lyset ikke er optimalt" eller at "LED-pærer koster mange penge" - og jovist, der er forskelle. Men de mange fordele, der følger med LED, opvejer til fulde prisen. Og lysstyrken? Den fejler ingenting.

Ved et skift fra halogen til LED forlænger du ikke bare levetiden for dine lyskilder, du sparer også på energien og på elregningen.

Nedenfor får du 5 gode grunde til at skifte dine traditionelle pærer ud med moderne LED.

1) Mindre strøm

En LED-lyskilde bruger 4-5 gange mindre strøm end halogener, og det er noget, du kan mærke på din elregning. Faktisk kan du opnå en besparelse på helt op til 90% af den strøm, du bruger på at lyse hjemmet op.

Men hvad kan de forskellige typer, og hvilken bør du vælge?

2) Længere levetid

LED-pærer er en smule dyrere end halogener, men det opvejes til fulde ved det faktum, at levetiden er mindst 5 gange længere end hos halogenpærer. Du slipper altså for besværet med at skifte lyskilder i tide og utide.

3) Tænder med det samme

Modsat sparepærer tænder en lyskilde med LED for fuld styrke, så snart du trykker på kontakten, og du slipper derfor for at vente på, at pæren bliver varm og lyset skarpt.

4) Ingen kviksølv

Både lysstofrør og sparepærer indeholder kviksølv, der er skadeligt for både mennesker og miljø; det gør LED ikke. Skifter du til LED, slår du altså ikke bare et slag for din egen bekvemmelighed, men også for miljøet.

5) Indendørs og udendørs

LED-lyskilder er ikke skrøbelige på samme måde som traditionelle pærer, og derfor kan du bruge dem både ude og inde, så du kan skabe den helt rette stemning.