Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

Glostrup, 02/04/2024 - 10:47

41-årig kræves anbragt på Sikringen for drab på psykiater

En 41-årig mand nægter sig skyldig i drabet på en psykiater. Han var utilregnelig, mener forsvarer.

Philip Davali/Ritzau Scanpix

Af: /ritzau/

Står det til anklagemyndigheden, skal den 41-årige mand, som er tiltalt for drabet på psykiateren Mariann Stenberg, anbringes på en psykiatrisk afdeling uden længstetid.

Det siger specialanklager Peter Rask i Retten i Glostrup. Her er retssagen om drabet tirsdag gået i gang.

I en mentalundersøgelse fra sidste år er det vurderet, at det skal ske på den særligt sikrede psykiatriske afdeling Sikringen i Slagelse.

Den tiltalte nægter sig skyldig. Det siger hans advokat Luise Høj.

Hun henviser blandt andet til straffelovens paragraf 16. Den handler om, at personer, som på gerningstidspunktet var utilregnelige, ikke kan straffes.

Ifølge tiltalen mødte den 41-årige mand i slutningen af juli 2023 op på Retspsykiatrisk Ambulatorium på Brøndbyøstervej.

Her stak han ifølge anklagen den 66-årige psykiater og to andre medarbejdere med kniv.

Anklageskriftet drejer sig også om vold, trusler, et voldtægtsforsøg og besiddelse af kniv.

Den tiltalte mand blev ført ind i retten af to politifolk i civil. Inden han satte sig på sin plads, vinkede han i retningen af Peter Rask og podiet, hvor retten sidder.

- Hej! lød det.

Ud over at henvise til straffelovens paragraf 16, siger Luise Høj i retten, at den tiltalte ikke bestrider, at han har været på de steder, som anklagemyndigheden mener, at han har.

Men der er også nogle detaljer i anklagemyndighedens udlægning, som han er uenig i, lyder det fra forsvareren.

Utilregnelige og sindssyge gerningsmænd bliver ikke straffet i Danmark. At de ikke straffes, er dog langtfra ensbetydende med, at sagen ikke får konsekvenser.

I grove sager vil der ofte være tale om en dom til anbringelse på en psykiatrisk afdeling. Anbringelsen vil være på ubestemt tid, og først med en dommers velsignelse vil en dømt kunne udskrives på prøve.

En anbringelse på den særligt sikrede psykiatriske afdeling Sikringen er forbeholdt for de dømte, som bliver vurderet som særligt farlige.

Sagen fortsætter onsdag og fredag, hvor den ventes afsluttet.

/ritzau/

København, 02/04/2024 - 07:42

Rasmus Nøhr i babylykke: Far for første gang

Ólafur Steinar Rye Gestsson/Ritzau Scanpix

Den danske sanger Rasmus Nøhr har fået en datter med kæresten, den 22-årige Agnes Gjetting. Det skriver Se og Hør.

Blandt vintergækker og påskeliljer er en anden lille spire blomstret hjemme hos Rasmus Nøhr.

Den 51-årige sanger og kæresten, Agnes Gjetting, er blevet forældre for første gang.

Det afslører Agnes Gjetting ifølge Se og Hør på Instagram, hvor hun har delt billeder af deres nyfødte datter, som skal hedde Lulu Elisabeth.

I begyndelsen af marts afslørede parret den glædelige nyhed i et opslag på Facebook.

- Med smil og tårer, håb og taknemmelighed kan Agnes og jeg fortælle, at vi skal være forældre til en meget livlig og danseglad pige lige om lidt eller i midten af marts, skrev de kommende forældre om familieforøgelsen.

- Vi glæder os, og vi tror måske, hun hedder Lulu, lød det i opslaget.

Rasmus Nøhr fortalte kort inden fødslen i et interview med Se og Hør, at han var nået til et sted i sit liv, hvor han havde affundet sig med, at han nok aldrig ville få børn.

- Og så - ud af stilheden og ud af det blå - var der bud efter kærlighedssange til en lille skovhytte på Bornholm, sagde han til ugebladet.

Under coronapandemiens restriktioner gav han en intimkoncert på solskinsøen, og blandt publikum var Agnes Gjetting. Efter koncerten blev Rasmus Nøhr og gæsterne inviteret til fest i en motorcykelklub.

- Agnes var bare så sød og smuk, og da jeg gik hjem alene fra bikerklubben, var jeg bare forelsket og lykkelig til op over begge ører, sagde han videre i interviewet med Se og Hør.

Agnes Gjetting, der oprindeligt kommer fra Bornholm, var i 2023 finalist i skønhedskonkurrencen Miss Danmark.

Rasmus Nøhr fik sit store gennembrud i 2006 med hittet "Sommer i Europa", der samme år var den næstmest spillede sang på P3.

Rasmus Nøhr har gennem sin karriere udgivet flere albummer. Blandt andet "Fra kæreste til grin" i 2010. Den seneste plade, "Monas butik", udkom i 2018.

Derudover er hans musik blevet fortolket i programmet "Toppen af poppen".

Ud over at skrive musik har Rasmus Nøhr også svinget hofterne på dansegulvet. I 2012 deltog han i underholdningsprogrammet "Vild med dans", hvor han dansede med Karina Frimodt.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 01/04/2024 - 08:00

FAKTA: Breinholts blå bog

* Anders Breinholt er født 15. november 1972 i Ølstykke.

* Han begyndte at lave radio som teenager og har blandt andet været ansat DR, hvor han i 2005 dannede værtspar med kollegaen Anders Lund Madsen i det prisbelønnede P3-program "De sorte spejdere". De to er fortsat makkere i podcasten "Anders & Anders podcast - De gamle spejdere".

* Er uddannet Falckredder, men forlod jobbet i 1998 for at lave radio.

* Siden har han også lavet et væld af tv. Blandt andet på "Go' morgen Danmark" og Danish Music Awards.

* Er især kendt fra TV 2-programmet "Natholdet", hvor han i 11 år havde værtstjansen og producerede over 900 programmer. Han forlod "Natholdet" i 2021 for at få nye udfordringer, men fortalte senere, at han også var blevet ramt af stress.

* Privat er han gift med Line Køhlert Breinholt, der også er hans manager. Han har en datter fra et tidligere forhold og er derudover bonusfar til hustruens to døtre.

* Er aktuel med sit nye talkshow, "Breinholts", der har premiere på Viaplay og TV3 2. april.

/ritzau/

Læs Mere >>

, 02/04/2024 - 10:00

FAKTA: Pakken kommer ikke frem til dig

* Hvis en vare, du har bestilt, ikke bliver leveret som aftalt, har du krav på at få alle dine penge retur.

* Kontakt altid webshoppen, og gør det skriftligt, så du senere kan bevise det.

* Hvis du og virksomheden ikke kan finde frem til en løsning, kan du bede din bank lave en såkaldt chargeback, hvis du har betalt med betalingskort. Det betyder, at dine penge bliver tilbageført.

Kilde: forbrug.dk.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

København, 02/04/2024 - 10:00

Onlinekøb: En returpakke er stadig dit ansvar med sælgers returlabel

Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Det er bekvemmeligt og nemt at handle på nettet, men der er risiko for at komme i klemme, når du modtager pakken, og når du sender varen retur.

Mange af os køber nyt tøj eller en taske hjemmefra på mobiltelefonen.

Knap fire ud af fem danskere mellem 16 og 74 år har handlet online i 2022, viser tal fra Danmarks Statistik.

Men hvis du ikke kender dine rettigheder og muligheder, risikerer du at komme i klemme, når du handler på nettet. Der kan gå noget galt, både når du skal modtage en pakke, og når pakken skal returneres.

- Det er vigtigt at undersøge og have kendskab til, hvornår du har ansvaret for en pakke som køber, siger Susanne Aamann, der er forbrugerpolitisk chef i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

- En køber overtager ansvaret for pakken, når den er modtaget.

Det vil typisk være, når pakken er leveret til din adresse eller afhentet af dig i en pakkeshop.

Du kan have accepteret særlige vilkår, som gør, at pakken anses for leveret, når den for eksempel er blevet placeret et sted i din garage.

- Flere fragtselskaber kræver, at du på forhånd giver en fuldmagt, hvor du aktivt giver tilladelse til, at pakken kan stilles et aftalt sted, siger Susanne Aamann og fortsætter:

- Men hos andre fragtselskaber er det en del af leveringsaftalen, at pakken kan efterlades foran din dør. Og fra det øjeblik er det dig som køber, der har ansvaret for pakken - også hvis den forsvinder efter levering.

Hun anbefaler, at du læser vilkårene for levering og returnering grundigt, før du handler i en webshop.

Hvis det viser sig, at varen ikke er som forventet, og du vil fortryde dit køb, har du ansvaret for pakken, indtil den kommer helt retur til sælgeren.

- Og det gælder faktisk også, selv om du bruger sælgerens returlabel, siger hun.

Hvis du skal returnere noget kostbart, der koster flere tusinde kroner, bør du være særligt opmærksom, fordi sælgeren kan nægte at refundere dine penge, hvis returpakken ikke når frem.

Du kan altså risikere at stå uden både varen og de penge, som du har betalt.

Den klare anbefaling fra Susanne Aamann er, at du sætter dig ind i leveringsaftalen for at finde ud af, om fragtselskabet erstatter hele pakkens værdi.

- Hvis du vil bruge sælgerens returlabel, skal du altså spørge sælgeren, hvilken aftale der er med fragtselskabet angående erstatning, siger hun.

- Hvis varen koster mange penge, kan det være, at det vil give bedst mening for dig at betale for en anden fragtmetode, som har en tilstrækkelig erstatning, hvis pakken bliver væk.

Der gælder dog andre regler, hvis du skal returnere en pakke, fordi du har reklameret over en vare.

- Hvis varen er defekt eller mangelfuld, og du skal returnere af den grund, er det som udgangspunkt sælgeren, der har ansvaret for returfragten.

Men det kræver, at du reklamerer over for sælger. Og det vil hjælpe dig i en eventuel tvist, i tilfælde af at pakken ikke når frem, hvis sælgeren har skrevet til dig, at varen skal ombyttes, eller at købet skal ophæves.

Hvis du har mulighed for at aflevere varen i en fysisk butik, vil det typisk være den sikreste form for returnering, siger Susanne Aamann.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

Nyhedsarkiv

TjekDet - faktatjek