Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 22/06/2022 - 10:55

30-årig fængsles i psykiatrien: Stak læge to gange i brystet

En 30-årig mand erkender, at han stak en læge, der var på hjemmebesøg. Lægen er i kunstig koma.

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Af: /ritzau/

En 30-årig mand, der er psykisk syg, stak tirsdag morgen en mandlig læge to gange med kniv, da lægen kom på hjemmebesøg på Amager.

Det erkendte manden, da han onsdag morgen sad foran en dommer i Københavns Byret, som varetægtsfængslede ham frem til foreløbigt 19. juli.

Anklagemyndigheden sigter manden for drabsforsøg, men selv nægter den 30-årige, at han ville slå ihjel. Han erkender dog grov vold, og at det har været mod en tjenestemand.

I retten fortæller anklageren, at sønnens mor var i lejligheden, da lægen tirsdag morgen kort før klokken 09.45 kom på hjemmebesøg. Hun har forklaret, at han lider af skizofreni.

Sønnen ønskede dog ikke lægens besøg, og han tog en urtekniv og jagtede lægen. Lægen blev stukket to gange - et stik ramte i højre hjertekammer og bragte den 64-årige læge i livsfare.

Moren så dog ikke selve knivstikkeriet, men hørte lægen råbe hjælp. Hun ringede til politiet, og da politiet ankom, holdt en mand den 30-årige tilbage i lejlighedens gård.

I retsmødet onsdag morgen fortæller anklageren, at lægen er i kunstig koma.

- Hvis ikke det havde været for den akutte hjælp, ville forurettede sandsynligvis være afgået ved døden, lyder den retsmedicinske vurdering ifølge anklageren.

Anklageren ønskede at få den 30-årige varetægtsfængslet i surrogat på en lukket psykiatrisk afdeling, hvilket dommeren imødekom.

- Det er dokumenteret i sagen, at den sigtede er psykisk syg, sagde anklageren.

Den 30-årige ønskede ikke selv at blive fængslet på en psykiatrisk afdeling. Han vil dog gerne medvirke i en mentalundersøgelse.

Der er nedlagt navneforbud i sagen.

/ritzau/

Nyhedsarkiv