Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

Aarhus, 17/11/2024 - 10:44

29-årig mand erkender dobbeltrøveri mod 7-Eleven

En dommer i Retten i Aarhus har varetægtsfængslet en mand, som lørdag røvede to 7-Eleven-butikker i byen.

Mikkel Berg Pedersen/Ritzau Scanpix

Af: /ritzau/

Lørdag formiddag røvede en 29-årig mand først en 7-Eleven-butik i Aarhus, for knap to timer senere at røve en anden butik fra samme kæde.

Kort efter det andet røveri blev han anholdt, og søndag formiddag erkendte han sig skyldig, da han sad over for en dommer i Retten i Aarhus.

Det oplyser vagtchef Peter Ekkelund Andersen fra Østjyllands Politi. Ved retsmødet valgte dommeren at varetægtsfængsle den 29-årige i foreløbigt fire uger.

Røvertogtet begyndte ifølge politiet lørdag klokken 7.11. Her slog han først til mod 7-Eleven på Store Torv. Personalet i kiosken blev truet til at udlevere kontanter ved hjælp af glasskår.

Klokken 8.54 brugte han samme fremgangsmåde, da han røvede 7-Eleven nær Banegården i Aarhus.

Her fulgte et vidne efter den 29-årige, der forsøgt at slippe væk med et tog. Det mislykkedes, og han prajede derefter en taxa.

Men inden han nåede ret langt væk, stod politiet klar og anholdt ham.

/ritzau/

København, 17/11/2024 - 08:00

TV 2-stjerne: Jeg er blevet sat mere på prøve

Thomas Traasdahl/Ritzau Scanpix

Magnus Millang slog igennem som satirestjerne, men har de senere år markeret sig med flere store dramatiske roller.

Magnus Millang er efterhånden blevet et velkendt ansigt i Thomas Vinterbergs universer.

Serien "Familier som vores", som netop nu ruller over skærmen på TV 2, markerer skuespillerens fjerde rolle i mesterinstruktørens portfolio af værker.

- Jeg er blevet sat mere på prøve, end jeg tidligere har været, og det har været enormt fedt, siger han og fortsætter:

- Jeg synes jo, det var enormt sjovt at lave satire-tv og gøre grin med vores samfund, men med alderen har man jo lyst til måske at fortælle nogle dybere historier. Min karriere følger min alder meget godt og de ting, jeg har lyst til at lave. Det er jeg meget taknemmelig over, lyder det fra den 43-årige skuespiller.

Magnus Millang er egentlig oprindeligt uddannet markedsføringsøkonom. Men kort tid efter sin eksamen investerede han i en helt anden fremtid. Han lånte i banken for at realisere og finansiere sin helt egen kortfilm.

Hans talent blev spottet, og han fik lov til at være med til at lave nogle programmer på det hedengangne TV 2 Zulu.

Det var også her, han i 2012 fik sit helt store gennembrud foran kameraet, da han sammen med makkeren Martin Høgsted skabte comedysuccesen "Danish Dynamite".

Sideløbende med komikken er dramatikken kommet til.

Det begyndte i 2011 med en rolle i TV 2's take på thrillerserien "Den som dræber" og to år efter i den første Afdeling Q-film, "Kvinden i buret".

Og så fik han sin første Thomas Vinterberg-rolle i instruktørens 70'er-film "Kollektivet" fra 2016.

To år efter - i 2018 - var han også på rollelisten i Thomas Vinterbergs filmatisering af forliset af den russiske ubåd "Kursk" i Barentshavet i 2020.

Allerede året efter premieren begyndte Thomas Vinterberg at arbejde på "Familier som vores", afslører Magnus Millang.

- Der er mange, der spørger mig: "Hvad siger man, når Thomas ringer og spørger, om du vil være med?". Men her har det været mere glidende, siger han og tilføjer:

- Jeg tror, man altid er lidt sådan: "Åh, hvad går det her nu ud på", siger han med en lille snert af ængstelighed i stemmen.

- Det var tydeligere, da vi lavede "Druk". Min far var alkoholiker og døde af det. "Kan vi virkelig lave en film om, at vi skal drikke hver dag?", tænkte jeg. Men det var ret hurtigt ude igen, siger han.

"Druk" er inspireret af den forhenværende norske psykiater Finn Skårderuds teori om, at mennesket er født med en halv promille for lidt - den halve promille, der afholder en fra at give sig 100 procent.

Dramakomedien blev belønnet med verdens fornemmeste filmpris, Oscaren, i 2021 for Bedste Internationale Film.

Thomas Vinterbergs værker har ofte vakt international opmærksomhed, og "Familier som vores" er ingen undtagelse.

Den havde verdenspremiere på den prestigefyldte internationale filmfestival i Venedig i august.

Magnus Millang kan også selv mærke interessen.

- Der er nogle castings og så videre - men det er også meget langt væk. Los Angeles ligger langt væk og ude af øje, ude af sind, erkender han.

- Der er to ting i det: Jeg er ret glad for det, jeg laver herhjemme. Jeg laver jo også nogle ting selv, som jeg synes, er megafede. Men jeg kunne da godt tænke mig at prøve at finde det projekt i udlandet, som jeg kan se mig selv i.

- Det eventyr har jeg lyst til, samtidig med at det heller ikke må være for længe. Så det kan også være, jeg må acceptere, at det måske bare ikke er noget for mig. Jeg vil gerne have min familie med. Jeg har ikke lyst til at rive pløkkene op og forlade dem.

"Familier som vores" udspiller sig både i Danmark, England, Polen, Rumænien og Frankrig og blev også indspillet i flere europæiske lande.

Magnus Millang var blandt andet i Prag, og her kunne han heldigvis have familien, der består af hustruen Nana Fagerholt og parrets tre sønner, med.

Når de ikke var der, var han heldigvis omgivet af sin filmfamilie.

- Jeg tror, alle fiktionsprojekter har meget godt af, at der kommer en eller anden form for holdånd. Det synes jeg næsten altid, der er, når man er i en produktion. Så bliver man en eller anden form for familie, siger han.

- Det synes jeg, kendetegner processen ved arbejdet mere, end det specifikt lige er Vinterberg. Men når det er sagt, så har det alle dage været særligt og megafedt sammen med Thomas, der også er blevet en nær ven.

Næste afsnit af "Familier som vores" kan ses på TV 2 Play og sendes på TV 2 søndag.

/ritzau/

Læs Mere >>

Mexico City, 17/11/2024 - 07:26

Følgere strømmer til Victorias Instagram efter Miss Universe-kåring

Fernando Llano/Ritzau Scanpix

Danske Victoria Kjær Theilvig blev tidligt søndag morgen kåret som den første danske vinder af Miss Universe.

Interessen for Victoria Kjær Theilvig er steget markant, efter at den 21-årige dansker tidligt søndag morgen blev kåret som Miss Universe 2024.

Få timer inden skønhedskonkurrencen skulle afgøres i Mexicos hovedstad, Mexico City, havde hun lidt over 50.000 følgere på det sociale medie Instagram.

Tidligt søndag morgen har hendes profil passeret 248.000 følgere.

Under konkurrencen, der har strakt sig over flere dage, har Theilvig løbende lagt billeder og videoer ud fra konkurrencen.

En del af skønhedskonkurrencens delelementer var, at deltagerne skulle optræde i et kostume, der var inspireret af deres nationale baggrund.

I den forbindelse lagde den 21-årige dansker et opslag ud på profilen, hvor hun forklarede, hvad tankerne var bag netop den dragt, som hun havde valgt at iklæde sig.

Kostumet var inspireret af nordisk mytologis kvindelige vikingeguder, forklarer hun.

- Dette kostume er ikke blot et sæt tøj. Det er en stærk hyldest til vikingetidens stærke og robuste kvinder, der blev æret som krigere, ledere og beskyttere af deres folk, skriver hun i opslaget.

Som en del af konkurrencen optrådte de omkring 130 deltagere desuden i aftenkjoler og i badetøj.

Konkurrencens fem bedste deltagere skulle desuden besvare en række spørgsmål under konkurrencens sidste del natten til søndag.

Her blev Victoria Kjær Theilvig spurgt, hvordan hun ville leve sit liv anderledes, hvis hun vidste, at ingen dømte hende.

Hun svarede, at hun ikke ville ændre noget, men at hun levede en dag ad gangen. Det skriver CNN.

Theilvig blev desuden adspurgt, om hun ville sige noget til konkurrencens seere.

- Bliv ved med at kæmpe, uanset hvor du kommer fra, lød svaret.

Victoria Kjær Theilvig har med sit blonde hår og sine blå øjne før vakt opsigt i skønhedskonkurrencer. Blandt andet har hun vundet Miss Danmark og Miss Grand Denmark og blev en af de 20 bedste i Miss Grand International.

Hun er fra Søborg, er tidligere danser og har gjort dyrevelfærd til sit varemærke.

Det var den 73. gang, at konkurrencen, som organisationen bag kalder "den største fejring af kvinder", fandt sted.

Det er første gang, at en dansker løber med sejren ved den internationale skønhedskonkurrence.

/ritzau/

Læs Mere >>

, 17/11/2024 - 10:00

FAKTA: Vælg den rette udskæring

* Der er tre udskæringer, som kaldes flæskesteg, og der er stor forskel på både fedtindholdet og prisen.

* Kamsteg er den magreste og dyreste af de tre udskæringer.

* Nakkekam er federe og mere bindevævsholdig.

* Ribbensteg er den fedeste og mest bindevævsholdige steg, der også er den billigste. 

Kilde: Forbrugerrådet Tænk.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

, 17/11/2024 - 10:00

Få sværen til at poppe perfekt med slagterens og kokkens bedste fif

Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

En god udskæring og korrekte temperaturer giver saftig flæskesteg og sprøde svær, lyder det fra en erfaren slagter og en kendt kok.

I den søde juletid er flæskestegen for mange en uundværlig del af julemaden med sit saftige kød og knasende sprøde svær.

En flæskesteg kan tilberedes på mange forskellige måder. Hvis du vil lykkes med sprøde svær, får du her et par gode råd fra en erfaren slagter og en kendt kok.

Som det første skal du vælge den udskæring, du vil bruge. Det mest traditionelle valg til jul er kamstegen, der har mindre fedtmarmorering.

Det fortæller Oliver Kostovski, som ejer og driver Slagteren ved Kultorvet på Østerbro i København.

- Nakkestegen har mere fedtmarmorering. Så på en måde kan man sige, at man skal tage stilling til, om man er til magert eller mere fedtet kød, siger han.

Uanset hvilken udskæring du vælger, er det hans anbefaling, at du sikrer dig, at kødet har en god kvalitet:

- En flot kamsteg starter med, at kødet er flot. Køb dansk kød og gerne økologisk. Stegen skal også være ridset korrekt hele vejen igennem fedtlaget.

Når flæskestegen skal tilbederes, skal du bruge en bradepande. Kom lidt vand i den, og læg stegen i bradepanden med sværen nedad.

Nu skal stegen i ovnen i 20-30 minutter ved 200 grader varmluft, så sværen bliver kogt en smule og blød.

- Vend derefter flæskestegen med sværene opad, og gnid godt med groft salt ind i sværene, siger Oliver Kostovski og fortsætter:

- Kom den i ovnen igen i en times tid. Kernetemperaturen skal være 75 grader.

Han forklarer, at nakkestegen tilberedes på samme måde, men den skal typisk have lidt længere tid i ovnen.

Hvis du foretrækker, at flæskestegen bare passer sig selv, kan du også smide den i ovnen med sværene opad fra starten.

Det siger den kendte kok Claus Holm, som er aktuel med kogebogen "Julen varer lige til påske i din airfryer".

- Gnid sværen godt med salt. En kamsteg på tre kilogram giver jeg først tre timer ved 100 grader varmluft. Det får fedtet til at smelte, så sværen bliver helt blank, siger han og fortsætter:

- Til sidst får stegen 20 minutter ved 220 til 230 grader. Så skal jeg love for, at sværen puffer op. Den metode slår aldrig fejl.

Også Claus Holm vælger kamsteg af dansk kød, når han skal lave flæskesteg:

- Der er ikke så meget fikumdik ved det. Jeg foretrækker selv frilandsgris, der også kan være økologisk.

Har du en airfryer, kan du også bruge den til at tilberede flæskestegen med sprøde svær.

Men det er meget vigtigt, understreger Claus Holm, at du ikke kommer en for stor steg i din airfryer, for den varme luft skal kunne cirkulere frit rundt. Der skal altså være et par centimeter plads ud til kanten.

- Gnid sværen godt med salt, og steg den ved 180 grader i 45 til 60 minutter. Det sidste kvarter plejer jeg at banke temperaturen op til 200 grader, så sværen puffer ekstra op, siger han.

Da der er forskel på ovne og airfryere, skal du holde øje med din steg og eventuelt stege den i nogle ekstra minutter, hvis ikke sværene er blevet helt sprøde, tilføjer han.

Claus Holm pifter i øvrigt sin brune sovs op med lidt ribsgelé og en smule dijonsennep for at skære igennem den fede flæskesteg.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

Nyhedsarkiv

TjekDet - faktatjek