Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 31/03/2020 - 10:51

2815 personer er nu konstateret smittet med coronavirus

Flere test kan have været med til at bekræfte flere tilfælde af coronasmittede danskere.

Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Af: /ritzau/

Antallet af coronasmittede danskere er steget med flere end 200 personer på et enkelt døgn.

Tirsdag er 2815 personer i Danmark konstateret smittet med coronavirus, oplyser Statens Serum Institut. Det er 238 flere end mandag.

Stigningen kan skyldes flere svar på test af personer, som har symptomer på virusset.

Der må dog stadig formodes at være et stort mørketal, da ikke alle med symptomer bliver testet.

Tirsdag er i alt 23.763 personer blevet testet for coronavirus. Det er en stigning på 2123 personer sammenlignet med den seneste opgørelse fra mandag.

De 23.763 testede personer omfatter ikke test, hvor der endnu ikke foreligger et testsvar, eller hvor testsvaret ikke har kunnet give et endeligt svar.

På det seneste har myndighederne varslet, at der vil blive foretaget flere test. Det sker efter anbefalinger fra verdenssundhedsorganisationen (WHO), der har opfordret til massevis af test.

Foreløbigt er 77 danskere døde, mens de var smittede med coronavirus.

Når det sættes op imod antallet af bekræftede smittede, er det 2,7 procent af de smittede, som siden er døde.

På et pressemøde mandag eftermiddag sagde statsminister Mette Frederiksen (S), at der med garanti vil være flere, som bliver smittede med coronavirus, og at også flere kommer til at dø med virusset i kroppen.

Men hun påpegede, at de mange tiltag, der bliver gjort i Danmark, begynder at virke.

Hvis alle danskere fortsætter med at følge myndighedernes anbefalinger nogle uger endnu, åbnede statsministeren for, at landet kan være på vej mod en stille og rolig genåbning på den anden side af påskeferien i april.

Myndighederne herhjemme har endnu ikke offentliggjort tal for, hvor mange personer der har haft coronavirus, men som efterfølgende er blevet raske igen. De første tal ventes at blive offentliggjort i denne uge.

Ifølge Johns Hopkins University, der følger coronapandemien, er indtil videre 166.276 personer på verdensplan blevet raske efter at have haft virusset.

Det skal holdes op imod 787.631 bekræftede smittede verden over.

/ritzau/

Nyhedsarkiv